Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

S-a scumpit și prostia

Cristian Tudor Popescu---

G. Simion și-a lansat programul electoral „Prostia se plătește”, în cadrul căruia oferă poporului case cu 35.000 euro, preț subvenționat de el când va fi președintele României. Trebuie să-mi fie rușine, ca român, că sute de oameni s-au bulucit la sediile de campanie AUR din București și Cluj ca să semneze, cu nume, „pronume” și CNP, „contractul cu Simion”? 

Nu, nu trebuie. Căci în septembrie 2009, aflat în campanie electorală pentru președinția României, președintele PSD de atunci, nimeni altul decât Mircea Geoană, „dădea la oameni”, mai exact promitea românilor din diaspora care s-ar fi întors în țară, câte 20.000 euro de căciulă „la instalare”. Geoană n-a retractat această șpagă electorală deșănțată nici în ziua de azi, când iar aleargă după Cotroceni din poziția de secretar general adjunct al NATO.

Totuși, trebuie spus că la ușa lui Geoană, nici aici, nici la NATO, n-a venit niciun român repatriat să-i ceară vreun sfanț din cei 20.000 €. De unde rezultă că, după 15 ani, prostia de la noi e mai multă și mai scumpă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult