Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

S-au îmbogățit creatorii Untold și Neversea după succesul internațional al celor 2 festivaluri? „Dacă chiar voiam profit rapid făceam un bloc într-o zonă bună din Cluj”

UNTOLD 2018

Investiția de anul acesta la Untold se ridică la 17 milioane de euro, iar cea de la Neversea undeva la 9 milioane, spune Bogdan Rădulescu, Head of Partners UNTOLD și Neversea. Bogdan Rădulescu și Edy Chereji, Head of Marketing and Communication UNTOLD și Neversea, au fost invitați în emisiunea „În fața ta”, care este difuzată de Digi 24, duminică, de la ora 14:05.

Aceștia au fost întrebați de moderatori dacă s-au îmbogățit din aceste festivaluri: „Nu ne-am cumpărat vile nici în România, nici în străinătate. Ne-am bucurat de partenerii auto în fiecare an și am folosit mașinile pe care ni le-au pus la dispoziție. Fiecare dintre noi a dus o viață decentă. N-a pus niciunul dintre noi pe primul plan partea financiară pentru că dacă de asta ar fi fost vorba ne-am fi apucat să facem alte businessuri imobiliare sau altele care pot fi mult mai rapid profitabile”, a declarat Edy Chereji. „Da, un bloc bine făcut într-o zonă bună”, a replicat Bogdan Rădulescu.

„Avem 67 de angajați permanenți. Ca impact pe orizontală trăiesc foarte multe industrii, de la industria ospitalității, până la furnizori pe logistică, producție publicitară, agenții de advertising”, a continuat el.

În timpul festivalului sunt 7000 de oameni implicați în activitatea de zi cu zi. 1000 sunt voluntari, restul de 6000 au un câștig direct, a completat Edy Chereji. „Chiar s-au născut business-uri noi care oferă servicii festivalurilor noastre. De exemplu, cei care se ocupă de scenotehnică, de la montare de schele de scenă, până la echipamente. În primul an, am fost nevoiți să aducem echipamente de acest gen din străinătate, după care, de la a doua ediție, având și siguranța că nu suntem un eveniment care se întâmplă doar o dată și apoi dispărem, au avut siguranța să investească și ei în echipamente, iar în felul acesta să și le poată acoperi financiar pe termen lung”, a afirmat Edy Chereji..

Potrivit lui, atât Untold cât și Neversea le oferă participanților un grad ridicat de siguranță, iar planurile legate de securitate sunt făcute în colaborare cu instituțiile statului începând din luna ianuarie. „Atât la Constanța, cât și la Cluj sunt înregistrare, pe durata celor 4 zile, mai puține solicitări la 112. E o dovadă a faptului că oamenii în acea perioadă sunt poate mai atenți. Unul dintre câinii dresați ai Poliției, Șuier, a fost prezent anul trecut la Untold. Anul trecut la Neversea, Șuier era pozat în gara din București privind la tinerii care plecau la Neversea. Noi am răspuns la acea postare și am spus că-l așteptăm și la Untold. La Cluj, au fost mii de oameni care și-au făcut poze cu el, iar tot conținutul care a apărut online cu el a devenit viral. Șuier este unul dintre ambasadorii festivalului”, a spus Edy Chereji.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De cativa ani ridic o problema care, dupa mine, e importanta pentru cei ce nu participa la festivalurile astea dar locuiesc in aproprierea lor si sunt agresati auditiv de muzica data prea tare sau de "prea multi basi".

  Cand veti copia cu adevarat modelele din occident si nu-i veti deranja pe ceilalti care nu impartasesc aceleasi valori ca voi?

  Daca nu intelegeti ce va spun, vedeti unde se desfasoara Coachella in SUA:

  https://www.coachella.com

  Sau cititi despre cat de mult se ingrijesc sa evite poluarea fonica organizatorii Austin City Limits:

  https://www.aclfestival.com
  • Like 2
  • @ Dan Prisacaru
   Daca faci sesizările de câțiva ani de vede treaba ca problema nu poate fi rezolvată, cel putin momentan. Dar atunci când faci parte dintr-o comunitate, toleranța este un cuvânt pe care trebuie sa stii si sa-l aplici in viata de zi cu zi. Daca nu te poti integra nu este ok sa ceri comunității sa-schimbe regulile pentru tin
   e. Si acum sincer vorbind va bucurați de efectele benefice pe care festivalul le-a adus orașului nostru? Vi se pare ca in acest context nu se poate sa fiti mai putin mai tolerant in aceasta privinta ? De ce nu renunțați la statutul de Clujean daca simtiti ca nu mai faceti parte din aceasta comunitate. Nu contest ca zgomotul nu exista ,dar el este la fel si pentru alte câteva zeci de persoane care locuiesc în zonă, asa cum fiecare clujean are cel putin o nemulțumire dar învățam să folosim cuvântul toleranța si atunci când nu putem ne rezolvam problema fara a astepa ca altcineva sa o faca pentru mine.
   • Like 0
  • @ Dana Purcari
   @Dana Purcari - Intelegeti gresit toleranta. Eu nu trebuie sa nu dorm N nopti pentru ca unii nu mai pot de cati decibeli le trebuie ca sa se simta bine.

   Voi trebuie sa ma tolerati pe mine caruia nu-i place muzica aia si nici nu vrea sa o asculte. Organizati festivalul in alta parte, inafara orasului asa cum fac altii in alte tari. Abia aia e toleranta si alea sunt tari civilizate.

   Romania a trecut de la dictatura PCR si a lui Ceausescu la dictatura unor grupuri care se cred mai cu mot. Trist!
   • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult