Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Sanders is out. În condiții normale, noiembrie 2020 ar trebui să aducă o finală Trump - Biden

Bernie Sanders -  Foto Guliver/Getty Images

Foto Guliver/Getty Images

Umbrită de copleșitoarea atenție acordată pandemiei cu ultimul membru al familiei coronavirusurilor, campania electorală democrată, care era și așa dezamăgitoare pentru mulți, a devenit total irelevantă.

După câteva zile în care a evitat orice contact cu publicul și presa, Joe Biden, ieșit deja învingător al preliminariilor prin câștigarea a 1.225 de delegați, a devenit nominalizatul neoficial al partidului democrat.

Ajuns în etapa de a-și fi văzut candidatul dorit asigurat, establishmentul democrat s-a trezit totodată că are un candidat slab pentru alegerile generale, cu multiple slăbiciuni scoase în evidență prin interviuri, discursuri și expuneri la public, toate ori neconvingătoare, ori provocatoare de vânătăi și ologiri luate de bătrânelul adeseori confuz, cu grave lapsusuri și cunoscut de o viață întreagă drept unul care are specialitatea gafelor greu de explicat.

Mai mult, în întâlniri directe cu publicul, când fostul vicepreședinte s-a trezit față în față cu alegători care i-au pus întrebări foarte neplăcute, singura modalitate de răspuns a lui Biden a fost insulta: ești o mincinoasă, i-a spus el unei femei, sau ești un grăsan care habar n-are ce vorbește, i-a spus unui bărbat.

Cei doi voiau amănunte despre afacerile din Ucraina, făcute de fiul lui Biden, introdus acolo prin sprijinul tatălui, la acea vreme vicepreședinte al Statelor Unite și persoana cheie a relației USA-Ucraina.

În ziua de 7 aprilie a.c. au avut loc alegerile preliminare din statul Wisconsin.

Tony Evers, guvernatorul statului, a vrut să amâne alegerile pentru luna iunie, din cauza recomandărilor făcute pentru distanțarea socială, dar - la intervenția curții supreme a statului - ele au avut totuși loc.

Din punctul de vedere al multor alegători, care s-au temut să meargă la urne, deși ar fi vrut să voteze, hotărârea celui mai înalt for juridic al statului Wisconsin i-a privat de un drept constituțional.

Dacă nu ți-e permis să mergi la lucru, sau la magazinul alimentar, atunci cum de alegerile au loc la data fixată, împotriva regulilor de profilaxie a pandemiei?

Rezultatele definitive ale preliminariilor din Wisconsin nu vor fi cunoscute decât luni 13 aprilie, dar nu vor mai avea niciun fel de semnificație, fiindcă pe 8 aprilie senatorul Bernie Sanders a anunțat încetarea campaniei sale și ieșirea din cursa prezidențială.

Noiembrie 2020 va fi o înfruntare Trump-Biden, dacă nu cumva comitetul național al partidului democrat are o altă manevră pregătită în mânecă.

Cum se zvonește.

Articol preluat de pe marginaliaetc.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mr. Biden este o catastrofă politică și electorală. Contra-candidatul ideal al lui Trump. Și, mă rog, „democrații” la cine se gândesc, dacă l-au forțat a doua oară în 4 ani pe Sanders să renunțe? La vreun campion de baseball, sau la vreun actor de westernuri, cu pistolul în dinți? Dacă n-au, să-l ia de la noi pe Florin Piersic. Are și vârsta, scuipă și semințe...e și simpatic. La halul deplorabil în care a ajuns, azi, America... ar fi prea bun pentru ei.
    • Like 1
  • Eu cred ca va fi o rasturnare de situatie in interiorul partidului si ca retragerea lui Sanders face parte din etapele acesteia. Cred ca Andrew Cuomo va fi candidatul democrat. Probabil ca si Biden va fi convins sa renunte la candidatura (eventual contra unui nou mandat de vicepresedinte si de lider al Senatului, implicit). Vom vedea, dar cred ca sunt destul de multi democrati care inteleg ca o carte castigatoare aproape sigura dupa criza din aceste zile poate fi Cuomo.
    • Like 1
  • Totuși nu își pune nimeni problema de ce tot sunt promovați la candidatura celei mai puternice țări a lumii (cel puțin din punct de vedere militar) sunt propuse în majoritate persoane care se apropie de 80 ani (McCain; Bidden, Sanders sau Trump)? Ca să-l citez pe Chris Rock : ”Cum poți lua decizi despre viitor, când tu nu vei fi în el?”
    • Like 3


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult