Foto: Inquam Photos/ George Călin
Ședința plenului reunit al Parlamentului în care s-a citit moțiunea a început cu un scandal, la capătul căruia deputatul PNL Florin Roman, care insista că el trebuie să conducă ședința, a fost evacuat de la prezidiu.
Ludovic Orban şi-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor lui Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei. Acesta a deschis ședința cu propunerea votării ordinii de zi, însă Ionuț Moșteanu, de la USR PLUS, a citit regulamentul, susținând că, în lipsa lui Ludovic Orban, ședința trebuie condusă de Anca Dragu, președinta Senatului, și nu de Florin Roman, relatează Digi24. Mai mulți parlamentari AUR l-au înconjurat pe Florin Roman și i-au cerut să plece de la prezidiu.
Acesta a refuzat să lase microfonul și a continuat să ceară vot pe ordinea de zi. Deși au venit chestorii și, la un moment dat, chiar au tras scaunul de sub el, Florin Roman a continuat să vorbească din picioare.
”Nu m-am aşteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii, este ceva de neimaginat, dumnealui se ţinea efectiv de microfon”, a declarat preşedinta Senatului, Anca Dragu, citată de News.ro.
„Am văzut o încercare disperată a unui membru din echipa lui Forin Cîţu de a uzurpa conducerea şedinţei. Ceea ce a făcut astăzi domnul Florin Roman ne aduce aminte exact de momentele cu Iordache şi Dragnea, momente pe care România le credea depăşite”, a afirmat și Dan Barna.
După plecarea lui Florin Roman de la prezidiu, Ionuț Moșteanu a stabilirea calendarului moțiunii de cenzură, pentru a accelera votarea acesteia. Propunerea sa a fost respinsă însă.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
„(3) Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.”
Subliniez cuvîntul DUPĂ.
Spre dezamăgirea mea, dl Pîrvulescu a citat acest paragraf, într-o apariție la DIGI tv, cu expresia „în termen de 3 zile”, ceea ce este o denaturare a textului, fiindcă nu e tot una să spui „în termen de 3 zile” în loc de „după 3 zile”. Înțelesurile sunt fundamental diferite.
Pînă de curînd îl ascultam pe dl. Pîrvulescu cu religiozitate.
Dar de acum nu! Nu, fiindcă îl suspectez de partizanat politic, în speță pro USR.