Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Scandal în Parlament, la citirea moțiunii de cenzură. Florin Roman, evacuat de la prezidiu de chestori

Florin Roman la prezidiu

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Ședința plenului reunit al Parlamentului în care s-a citit moțiunea a început cu un scandal, la capătul căruia deputatul PNL Florin Roman, care insista că el trebuie să conducă ședința, a fost evacuat de la prezidiu.

Ludovic Orban şi-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor lui Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei. Acesta a deschis ședința cu propunerea votării ordinii de zi, însă Ionuț Moșteanu, de la USR PLUS, a citit regulamentul, susținând că, în lipsa lui Ludovic Orban, ședința trebuie condusă de Anca Dragu, președinta Senatului, și nu de Florin Roman, relatează Digi24. Mai mulți parlamentari AUR l-au înconjurat pe Florin Roman și i-au cerut să plece de la prezidiu.

Acesta a refuzat să lase microfonul și a continuat să ceară vot pe ordinea de zi. Deși au venit chestorii și, la un moment dat, chiar au tras scaunul de sub el, Florin Roman a continuat să vorbească din picioare. 

”Nu m-am aşteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii, este ceva de neimaginat, dumnealui se ţinea efectiv de microfon”, a declarat preşedinta Senatului, Anca Dragu, citată de News.ro.

„Am văzut o încercare disperată a unui membru din echipa lui Forin Cîţu de a uzurpa conducerea şedinţei. Ceea ce a făcut astăzi domnul Florin Roman ne aduce aminte exact de momentele cu Iordache şi Dragnea, momente pe care România le credea depăşite”, a afirmat și Dan Barna.  

După plecarea lui Florin Roman de la prezidiu, Ionuț Moșteanu a stabilirea calendarului moțiunii de cenzură, pentru a accelera votarea acesteia. Propunerea sa a fost respinsă însă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Florin Roman este un Iordache al PNL-ului. Scandalagiu , bagat in toate mizeriile politice din Parlament. Probabil ca i se pare ca o sa-i ajute el pe romani , pentru ca plesneste de patriotism , asa cum il intelege el...
    • Like 0
  • Sper că domnul Cristian Pîrvulescu, ilustrul politolog, va afla de la dv că potrivit textului postat pe internet al Constituției, citez din art,. 113 (3):
    „(3) Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.”
    Subliniez cuvîntul DUPĂ.

    Spre dezamăgirea mea, dl Pîrvulescu a citat acest paragraf, într-o apariție la DIGI tv, cu expresia „în termen de 3 zile”, ceea ce este o denaturare a textului, fiindcă nu e tot una să spui „în termen de 3 zile” în loc de „după 3 zile”. Înțelesurile sunt fundamental diferite.

    Pînă de curînd îl ascultam pe dl. Pîrvulescu cu religiozitate.
    Dar de acum nu! Nu, fiindcă îl suspectez de partizanat politic, în speță pro USR.

    • Like 0

Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult