Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Schimbare interesantă de atitudine a poporului PSD la mitingul de la Iași. „Nu contează dl. Dragnea la noi. Oricine ar fi, să fie cinstit, să nu fie corupt, să nu fie cum se întâmplă în ziua de azi”

mitin PSD - IAși - Foto: Violeta Cincu)

(Foto: Violeta Cincu)

Am fost joi la Iași, la mitingul PSD și am stat de vorbă cu doi participanți. Mai jos, am redat discuțiile, întocmai cum s-au desfășurat. Ce mi-a atras atenția din discuțiile cu oamenii e că acești se consideră pesediști, însă nu și „dragniști”. Au venit la Iași din atașament pentru partidul cu care țin de 30 de ani, nu pentru a-l susține pe Dragnea. O spune clar doamna de mai jos, care explică și de ce vrea oameni „cinstiți, nu corupți”. De altfel, ruptura dintre președintele partidului și poporul PSD a apărut evidentă de mai multe ori pe parcursul mitingului de la Iași. Entuziasmul mimat, lipsa de însuflețire obișnuită atunci când vorbește liderul partidului, precum și lipsa unei băi de mulțime la final - sunt semne că Liviu Dragnea „nu trage” partidul după el, așa cum făcea pe vremuri Ion Iliescu, „rock star”-ul pesedismului din toate timpurile. 

Simpatizant PSD: Frumos e că președintele României nu a invitat și reprezentantul Guvernului? Ce, președintele României e misogin?

Ce a făcut PSD pentru populație, în opinia dvs?

Creșterea alocațiilor la mame, creșterea venitului la mame la naștere de la 5 milioane la 3 milioane jumătate, creșterea alocației la mame de la 800 de lei în guvernarea băsistă la 27 de milioane, deci 2.700 lei la naștere la fiecare copil în ultimii 3 ani. Câteva din realizările realizate...

De unde sunteți? 

Lugoj.

Câți ați venit?

Mulți, suficienți. Nu suntem un grup, dar suntem...

(Foto: Violeta Cincu)

Ce le-ați spune celor ce sunt dincolo de poarta aceea (protestatarii din Iași, n.n)?

Referitor la ce? Dacă ar fi opinii, le-am respecta, dar nu sunt opinii, sunt vandalisme, adică nu sunt vandalisme, dar sunt orice în afară de ceva democratic sau ceva. Dacă vor miting, să își asume un risc, să închirieze un spațiu și să își exprime opiniile lor. 

Aveți copii? Lucrează?

Da. Lucrează, nu trebuie să plece din România, își găsesc aici de muncă, dacă asta vreți să insinuați. Eu am fost mecanic de locomotivă 30 de ani.

La Sibiu ați văzut? E summit.

Și? Frumos e că președintele României nu a invitat și reprezentantul Guvernului? Care practic a asigurat suportul financiar și logistic.

Păi cum e? E frumos sau nu?

Noi, muritorii de rând, lăsăm la opinia dvs, a reporterilor, dacă asta e corect. Cum a spus tovarășul Iohannis? Numai cu președinți e întâlnirea. Păi ce avea, îi interzicea cineva dacă era și premierul? Ce, președintele României e misogin?

V-aș mai întreba ceva. De ce credeti că sunt atâtea luări de poziție ale șefilor de state care spun că în România e amenințat statul de drept? Cum vedeți dvs declarațiile lor?

Îs informații complet false. Îs faptul că la Consiliul Europei, Consiliul European, la Parlamentul European, sunt din partidul popular european, normal că n-o să țină cu social democrații. Îi zbaterea lor, pentru că alegerile din 26 o să schimbe și configurația la Parlamentul European și atunci se tem și ei că își pierd proporția mare. 

Cu cine am vorbit?

Mircea Buraciuc.

O manifestantă PSD: Nu contează dl Dragnea la noi. Oricine ar fi, să fie cinstiți, să nu fie corupt

Ne spuneți câteva vorbe?

Noi suntem moldoveni, dorim pace peste tot, dorim să ne înțelegem, să fim uniți, nu ce se întâmplă acum așa... Noi suntem pentru înțelegere între oameni, nu contează culoarea partidului. Ce fac ei acum e inadmisibil.

Aveți dreptate. Măsurile luate de PSD sunt pentru toți.

Cei de acolo (arată către manifestanții anti-PSD) sunt tot pesediști, ca și noi, dar acum vorbesc așa. Le place să facă scandal.

Au fost plătiți să facă asta?

Numai Dumneze știe. La noi nu. Noi suntem cinstiți cu toții, cu adevărat patrioți. Și de asta suntem aici.

Dacă ar trebui să le spuneți de ce îl susțineți pe dl Dragnea, ce le-ați spune?

Dar nu contează dl Dragnea la noi. Oricine ar fi, să fie cinstiți, să nu fie corupt, să nu fie cum se întâmplă în ziua de azi. Să fie pentru tineretul ăsta care țipă și nici nu știu ce vor.

Dar ați venit la un miting PSD.

Da

Și nu contează cine conduce?

Nu contează, dar să fie tot de la noi (râde).

În același timp ați zis că trebuie să fie cinstit. Cum comentati lupta în justitie a dlui Dragnea?

Una, alta, numai ei știu, eu nu pot să comentez la adresa lor.

Dar vreți un om cinstit în conducere.

Asta da!

Și copiii cum pot rămâne în țară, să nu plece?

Dacă se deschide fabrici, uzine, locuri de muncă, că noi doar pentru asta am venit aici. Nu am venit ca să țipăm ca nebunii și să apostrofăm pe alții. 

Adică nu ați venit ca la un miting al lui Ceaușescu să îl aplaudați pe dl Dragnea. Ați venit pentru ..

Logic.

...ați venit pentru partid

Copiii noștri să ducă o viață mai bună, să nu mai plece peste hotare, că inima noastră un sfert e aici și 3 sferturi e acolo.

Și cine trebuie să redeschidă fabricile și uzinele?

Cine o să fie mai bun și cinstit. Dacă e unul care îi trebuie bănuții, fiți sigură că nu se mai deschide nimic. O pensie specială pe care o are unul din parlament, nu mă refer la PSD, că pesediștii nu prea au, că dacă au mărit la PNL, la PSD sau ce este, bineînțeles că mărește si la aștilalți. Cu o pensie din aia, dacă dă la câțiva din aștia care țipă, deci o pensie a lor e salariul pe un an de zile. Deci noi am muncit și greu și usor. Am ieșit la o pensie, pe când ei nu au niciun viitor, dacă țipă așa. Niciodată nu o să fim uniți, în primul rând. Păcat de țara asta frumoasă care o avem. Și bogată. Ne-am ajutat unul cu altul, acum ce o devenit cu revoluția...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Aragaz (Maricel Popa) va ramane in istorie ca fiind individul care si'a batut joc de propriul oras. El e cel care a dat ideea mitingului si speram ca si Dragnea sa sfarseasca la fel ca si cel sfatuit sa tzina mitingul din Bucuresti din 21 decembrie 1989. Am fost, iarasi, invadati, ocupati, paralizati tot din porunca valaho-olteana, mai ceva ca de voluntarenii lui Pandele la Sf. Paraschiva. A fost, iarasi, doar o demonstratie de fortza cum ca noi de fapt nu contam, ca suntem doar niste anexati tolerati, la fel ca si cei din celelalte regiuni nordice si vestice. Dupa asa ceva, eu unul cer de'a dreptul independentza Moldovei.
  • Like 0
 • doamna ne imbatati cu apa rece. chipurile schimbare de paradigma la populatia psd. niciodata. "Dar nu contează dl Dragnea la noi. Oricine ar fi, să fie cinstiți, să nu fie corupt, să nu fie cum se întâmplă în ziua de azi."
  dar pana se gaseste unul cinstit votam cu dragnea pana in panzele albe. dvs v-ati nascut ieri?? de la saracul si cinstitul iliescu, nastase, ponta... astia vi se par cinstiti? dvs confundati in logica sintagma cinstit in intelesul ei normal cu caracterizarea de cinstit ce o pun psdisti pe orice lider au ei fie calau, hot sau prost. nu e nici o schimbare de atitudine si nimic interesant. e doar un wish al unei generatii ce gandesc in paradigma de yesman, dezlipiti de realitate. cand citesc articolul asta optimist parca citesc minutele meetingurilor de la firma in care probleme de ani de zile zici ca se rezolva maine, asa suna de optimist. realitate e ca si la firma si la politica se stie ca scroafa zace moarta in cotet si obiceiurile rele nu se schimba. nu mai treziti sperante desarte in cititorii republica ca psd se schimba in atitudine. asta e o minciuna ca cele ale lui dragnea-tariceanu. vreti o schimbare de paradigma nationala? puneti mana astia formatorii de opinii si incepeti educatia generatiilor viitoare. generatia de azi e compromisa. psdisti astia sunt caliti in focul cartelelor si statului la coada la ceausescu, ei au gustat saracia comunista si nu se sperie de dezatrul national declansat de psd. astia cand o sa ajungem cu nivelul de trai ca in 89 stiti ce o sa va zica? da domnule aveti dreptate ne-a adus psd in sapa de lemn da tot pe vremea lu ceausescu era mai bine. da tot iliescu si lastari lui o sa voteze. pana la moarte naturala. astia sunt construiti genetic in jurul reperelor comuniste sunt sclavi, morti spiritual, nu au vise, nu au teluri, traiesc ca niste viermi si singurul lor tel e sa moara capra vecinului sau sa eclozeze in muscoaie verzi si sa zboare catre alta balega.
  • Like 1
 • citat :La Sibiu ați văzut? "E summit.
  Și? Frumos e că președintele României nu a invitat și reprezentantul Guvernului? Care practic a asigurat suportul financiar și logistic."Cind aud asemenea gogomanii ma trec toate transpiratiile : mai mutantule aia nu sunt banii guvernului, aia sunt banii de impozite jefuite de la tot cotizantul la buget. Dar infractorii deja au trecut acesti bani pe numele lor, ... le pare rau ca acesti bani le dispar de la buget planificati pt alte furaciuni. duamna dancila deja a intrat in delirium tremens, ca nu a fost bagata in seama, in timp ce din MARINIMIA ei a azvirlit cu banii pe fereastra pt summit. duamnaaaaa , alooooo, aia sunt banii Romanilor nu ai vostrii !!!
  • Like 1
 • citat :La Sibiu ați văzut? "E summit.
  Și? Frumos e că președintele României nu a invitat și reprezentantul Guvernului? Care practic a asigurat suportul financiar și logistic."
  Cind aud asemenea gogomanii ma trec toate transpiratiile : mai mutantule aia nu sunt banii guvernului, aia sunt banii de impozite jefuite de la tot cotizantul la buget. Dar infractorii deja au trecut acesti bani pe numele lor, ... le pare rau ca acesti bani le dispar de la buget planificati pt alte furaciuni. duamna dancila deja a intrat in delirium tremens, ca nu a fost bagata in seama, in timp ce din MARINIMIA ei a azvirlit cu banii pe fereastra pt summit. duamnaaaaa , alooooo, aia sunt banii Romanilor nu ai vostrii !!!
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Portret tipic de votant PSD .Incult ,prost și pomanagiu..
  • Like 2
 • Toti ardelenii care comenteaza pe oriunde se lauda- sus si tare- ca ei -fiind foarte evoluati si civilizati - nu voteaza cu psd-ul.....si ca vezi doamne numai "prostii si inapoiatii din regat" ...sustin psd-ul..Iar cel intervievat de d-voastra este din Lugoj..si spune ca e venit cu un grup mare de sustinatori psd... Sa ii mai aud pe ardelenii care se tot bat cu pumnul in piept ca ei nu voteaza psd...
  • Like 2
  • @ Liviu Maxim
   check icon
   Padure fara uscaturi nu exista,cel din Lugoj era bine prelucrat ...si a uitat saracu' de "derbedeii bine platiti " de pesede ,cei ce stau "pe linga scena" si lucreaza intens la imaginea partidului rosu:gasca varanului,sociologii de tiliorman,gurnalistii platiti(zic gurile rele) din fonduri publice pentru a lustrui cadavrul pesedist.Sa traim bine!
   • Like 1
  • @ Liviu Maxim
   Ei flori. In 2016 doar CJ si MS nu erau rosii de tot.. Lasa-i sa se laude, ca le iese pe nas.
   • Like 0
 • Ada check icon
  Mi-a fost greu sa citesc articolul si sa inteleg exact ce vor sa spuna.
  ,, Îs faptul că la Consiliul Europei," , ,,Dacă se deschide fabrici" , ...
  Sper ca s-au respectat exact cuvintele acestor oameni.
  Nu pot sa zic altceva decat : vai de capul nostru ! Al nostru !
  Lipsa de educatie se vede de la distanta si da ... asteptati sa se deschida fabrici, uzine si sa vi-i se puna covorul rosu in fata, sa fiti asteptati cu portile deschise. Noapte buna si vise placute ! Odata si odata tot va treziti din somn, sunt sigura.
  • Like 4
 • Împărțirea oamenilor în categorii „didactice”, lipirea de etichete ca pe borcanele din beciul de conserve, este o formă de suficiență cognitivă. Un om este o ființă socială în permanentă schimbare și adaptare, care cu greu poate fi „înghesuit” într-un borcan gata etichetat, iar „schimbarea interesantă” este surpriza pe care a depistat-o autoarea în momentul în care a vrut să afle cum arată câteva „specimene” etichetate drept psd-iste.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Idealistă apreciere! Omul, ființa socială, este înainte de toate o specie evoluată. Dar gradul de evoluție, nivelul de percepție și capacitatea intelectuală nu sunt egale la toate ființele sociale! Schimbarea permanentă nu înseamnă salt moral și intelectual pentru cineva slab dotat nativ. Să nu uităm că până în 1989 s-a generalizat liceul și din 1989 până în prezent s-au generalizat studiile superioare. A avut această generalizare efect calitativ?! Poți face dintr-o maimuță om? Poți face dintr-un criminal înnăscut filantrop? Poți face dintr-un idiot rămas în vreme când primea gratis „sărvici” (unde fura din avutul obștesc) și apartament, un om corect? Da, omul este în permanentă „adaptare” dar depinde cum și la ce se adaptează. Iată cum s-a adaptat un repetent, refugiat cândva într-o căsătorie profitabilă (tot ca efect al adaptării), la noile realități morale scăpate de sub cel mai slab control de o gloată de „ființe sociale” care au contribuit prin incompetență, lăcomie, violență, ură față de semenii superiori, la degradarea socială la care asistăm! Am spus SOCIALĂ, pentru că societatea este cea care crează climatul moral, economic, educativ etc. Când societatea este alcătuită în proporție covârșitoare din indivizi „în permanentă schimbare și adaptare” fără repere morale, din milioane de asistați sociali ușor de manipulat, din sute de mii de șomeri al căror număr nu se cunoaște cu exactitate în fiecare an pentru că sunt radiați din evidențe după expirarea perioadei de plată a indemnizației, din miile de pușcăriași periculoși eliberați în vederea obținerii voturilor salvatoare, a fâlfâi filozofii păguboase în vederea înverzirii busuiocului comunist este o certă dovadă de propagandă de tip stalinist a unei minți rămase în negrul trecut care i-a venit perfect pe „adaptare”.
   • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult