Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Întrebarea lui CTP pentru români, după discursul lui Dragnea de la Iași: Din 2007 suntem în UE, ce rău a făcut UE acestei țări?

Foto Summit Sibiu

Foto: Presidency.ro

Românii au avut ocazia să vadă joi două realități în oglindă, a remarcat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, aflat la Sibiu, la Summitul informal al șefilor de state și de Guverne din UE. La Sibiu, „lideri ai Europei, cu un discurs rațional, civilizat, de bună intenție”.

La Iași, „de cealaltă parte, zbieretele de mahalagiu ale celui calificat de presa internațională drept cel mai influent politician din România sau întunecata figură, cum scrie The Guardian”, a spus jurnalistul în emisiunea Jurnal de seară de la Digi24.

Acesta a amintit discursul lui Liviu Dragnea, care a susținut că România nu trebuie să plătească pentru aderarea la UE cu „contracte, concesiuni și porturi cedate”. După ce a întrebat care concesiuni și care porturi, Cristian Tudor Popescu le adresat telespectatorilor o întrebare: Din 2007 suntem în UE, ce rău a făcut UE acestei țări? Ce rău a făcut unui cetățean român?

Dragnea a spus în discursul său de la iași că unii sunt pro-europeni „până la trădare”, fiind dispuși să le cedeze străinilor bogățiile României.

„Dl. Dragnea ne-a prezentat la Iași noua echipă de asasini de la Athenee Palace: nimeni nu vede răul ăla, în schimb, Dragnea se luptă”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia lui, nu există două Românii: „Nu am crezut și nu cred în existența a două Românii. Cred că există o Românie, care a înțeles în final ce i se întâmplă”, a explicat el. 

În profunzime:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai cum adica ? Societati si firme din UE prin coruptie in cardasie cu parlamentari si alti jucatori de pe piata au facut in asa fel ca sa falimenteze industria si agricultura Romaniei. Rezultatul a fost saracie, inflatie, criza si milioane de someri iar Romania a
    fost transformata in piata de desfacere. Domnul CTP are cumva o alta explicatie a falimentarii industriei romanesti, ori a cauzelor pentru care aproximativ 5 milioane de romani au parasit tara fiindca nu mai aveau unde lucra si nu mai aveau ce manca ei si familiile lor ?
    • Like 0
  • Marius Marius check icon
    Am trait destul inainte de ‘89 ca sa stiu care este alternativa la UE. Dar acelasi lucru poate spune si un ardent urmaritor al a3&tvr care crede ca UE inrobeste tara si poporul prin faptul ca nu da pomana nu garanteaza locuinta si loc de munca, ca inainte dar ofera optiunea de a pune la punct un proiect de dezvoltare rurala pt care acorda credite nerambursabile. Dar cine sa faca proiectul cand grija primarului nu este binele comunitatii ci este sa isi faca salar la nivel de de occident si sa isi termine vila cu dus si toaleta in timp ce oamenii traiesc tot ca la 1907 cu drumuri desfundate si cu veceul in curte.. Apoi tot primarul si colegii de gasca - mafiotii pesedei ies pe post la televiziunile aservite si fac propaganda anti UE pe care cei cu minte putina o cred. Pai daca nu iti convine ca multinationala iti ofera un loc de munca si sansa unei vieti decente chiar pe bani putini dar castigat cinstit, care este alternativa- ajutorul social si votul cumparat cu o punga de alimente de baza ? Da UE e rea ca ne pune la munca !
    • Like 1
  • ,,Ce rău a făcut UE acestei țări?" Este regretabil dialogul comentatorilor care au încercat să dea răspuns la această întrbare. Faptul că pozițiile au fost influențate de apartenența ideologică era de așteptat, dar nu în așa măsură. Și unii și ceilalți sau situat la o analiză și interpretare aflată la extrema realității temei discutate. Nu cred că pe o asemenea analiză și-a dorit autorul întrebări să obțină răspunsul. Cred că un răspuns corect ar fi fost acela că intrarea în UE ne-a adus mult bine, dar și rău. În acest context, important ar fi fost să se evidențieze care dintre cele două rezultate predomină. Dar pentru aceasta ar trebui să se facă o evaluare care ar necesita un spațiu foarte mare și care, cred, s-ar putea realiza numai de către oameni specializați și care au trăit până la maturitate și în perioada dinaintea intrării în UE.
    • Like 1
  • Amicii Rusiei ar trebui sa-si aminteasca de foametea din anii '50 de constituirea colhozurilor, de deportari, de domicilii fortate si in general de binefacerile statului de drept al acelei perioade.
    Reconstructia Romaniei dupa razboi s-a facut tot pe credit si pe resurse vandute. Productia de uraniu spre exemplu a plecat majoritar in URSS. Echipamentele SOVROM si a colhozurilor au fost aduse tot din URSS. Dupa deschiderea din anii '70 au venit creditele externe ale caror conditionalitati nu au fost pe placul conducatorilor, atunci, ca si acum. De aici decizia conducatorilor de atunci de a fi noi romanii, cei mai tari si a plati totul pentru a o rupe cu ei. Industria creata cu banii din credite, dar si infrastructura sociala creata in jurul acesteia au consumat insa mai mult decat au putut produce, ceea ce a dus la colapsul alimentar de la finalul anilor '80.
    Ca si atunci cresterea actuala nu e sustenabila in conditii de izolare fata de pietele externe, ca si atunci creditele vin la pachet cu conditionalitati, ceea ce difera acum e destinatia sumelor din credite. Atunci s-a reconstruit o tara, acum nu se prea vede unde au plecat banii...
    Poate n-ar fi rau sa vorbim mai mult despre imprumuturile contractate in ultimii 30 de ani, despre datoria publica a Romaniei. Pe o coloana. Iar pe alta despre investitiile finalizate. Si cred ca putem fi de acord cu totii ca daca discutia e despre banii nostri si ce s-a facut cu ei, ne putem intelege indiferent de afinitatile politice sau limba preferata.
    • Like 0
  • CTP, daca ne-a facut atat de mult bine UE, de ce datoria interna si externa a Romaniei a crescut de la 25-30 de miliarde de euro in anul 2006 si acum a ajuns la 160 de miliarde de euro , cum s-a ajuns sa ne imprumutam anual de 20-25 de miliarde de euro pentru a supravietui
    Lozinca pe care am auzit-o si la Dragos Patraru , alt savant stiutor de toate , ca UE ne da bani si noi suntem niste nerecunoscatori
    Scumpii mei sa stiti ca ne dau bani ,dar pe care noi ii platim dublu fie direct , fie indirect, mai mult acesti bani care ni se dau sunt in domenii total neprofitabile, ineficente, cu o birocratie crasa , si 30% di ei se intorc in tarile bogate din UE
    II doresc lui Dragoo Patraru si CTP sa realizeze ei un proiect cu fonduri europene si veti vedea birocratia crasa si in mod cert nu vor mai lauda cu atat patos UE
    UE ne-a adus in faliment ,cale de iesire nu avem , prapastia se adanceste, suntem o colonie mascata, solutia singura este iesirea din aceste structuri mafiote putrede UE, NATO, alinierea la Rusia d-lui Putin, coborarea preturiloer din Romania la nivelul Rusiei (1 leu litru de benzina, 1/10 la gaze si curent electric etc) accesul la resursele imense ale Rusiei, accesul la o piata uriasa nebantuita de coruptia si birocratia UE, aducerea in tara a celor 5 milioane de romani pribegi pentru a pune umarul la dezvoltarea proprie tari si nu la cresterea bogatiilor tarilor bogate
    Cu stahanovisti fara scoala ,cinstiti ,incoruptibili, , patrioti , cu ajutorul fratesc al URSS am transformat aceasta tara cea mai inapoiata din perioada postbelica, analfabeta,, TBC, o saracie lucie greu de imaginat promovata de guvernele burghezo-mosieresti ,au transformat-o intr-o tara cu fabrici ,uzine ,spitale ,scoli , au pregatit milioane de cadre tehnicice , am construit lucrari inimaginabile , am dat de munca la peste 15 milioane de locutitori ,am asigarat case si servici la tineri , am eliminat grija zilei de maine ,astazi sub obladuirea imperialismului american si vest european avem o tara distrusa, un fel de neocolonialism si trebuie inceputa lupta de eliberara nationala si sociala impotrica acestor hiene imperialiste
    Daca era atat de bine cu marile imperii Anglia, Franta , Germania de ce au luptat pana la moarte vietnamezii , cambodgienii, algerienii , arabii , chinezii etc , au luptat pentru ca aceste foste imperii au secatuit aceste tari ,le-au adsus in cea mai neagra mizerie si pe sangele lor si-au construit bogatiile si aroganta de astazi
    • Like 0
    • @ Balici Mihai
      Faci niste confuzii majore: banii pe care ni-i da UE, fondurile europene, sunt nerambursabili, aia trebuie cheltuiti pe proiecte... adica sa facem drumuri, sa modernizam fabrici etc. dar pe aia NU ii cheltuim, pentru ca UE verifica ce se face cu ei si nu se pot fura. Consulta statisticile, vei afla ca suntem pe ultimul loc la absorbtia fondurilor europene.
      Datoria interna si externa este realizata prin imptumuturile pe care le contracteaza guvernul Romaniei de la institutiile financiare (deci de la banci, nu de la UE). E o buna discutie de ce face guvernul Romaniei asa ceva, la fel de buna ca si intrebarea de ce prefera sa faca (bine, e un fel de a spune sa faca, pentru ca de fapt nu se fac, doar se cheltuie bani) proiecte prin parteneriat public-privat in loc sa le faca cu bani (gratis) de la UE.
      • Like 4
    • @ Nicu Buculei
      Doresc sa va dau un sfat , ca de la un om care ascultam Vocea Americii, Europa Libera in anii 1955, care a crezut ca daca vin americanii si occidentalii vom trai ca in rai ,am fost un anticomunist convins, dar traind aceasta perioada capitalista mi-am dat seama de putreziciunea acestui sistem promovat de imperialismul american si occidental decadent
      Degeaba imi dati lectii cu fondurile europene, sunt cele mai mari cacealmale ,pentru cine nu este implicat in ele ,cred ca UE ne da, dar noi nu vrem sa luam sau ne este teama ca suntem controlati
      Cum va explicati ca dupa 2006 datoriile externe si interne cresc galopanat , misterul este unul simplu
      -am fost devalizati cu buna stiinta de intreaga economie , am distrus fabrici ,uzine
      -ne-am instrainat petrolul ,gazele , utilitatile pe motiv ca daca intram in UE ,ne dau astia bani cu sacul
      -am dat afara milioane de romani pe care o parte ii sustinem din ajutoare sociale ,iar mare parte au plecat la cei bogati
      -am creat structuri asa zise de gestionare fonduri europene cu sute de mii de angajati cu salarii europene (3-5000 de euro pe luna , platite din trezoreria statului roman) care si asa sunt greoaie procedurile de accesare , acestia le incurca si mai rau si toti fug de aceste fonduri nu din cauza coruptiei ,ci a metodologiei infernale cu care iti blestemi zilele
      -apoi ca sa faci o investitie de 10 milioane de euro, trebuie tu ca stat sa ai acesti bani, cheltui si dupa 6-12 luni ti se ramburseaza 75-=85%, timp in care tu te imprumuti de acesti bani si platesti o mica dobanda de 500 de milioane de euro
      -apoi din cei 40 de miliarde de euro , cca 25% sunt alocati de birocratii de la Bruxell catre programe unde se taie frunza la caini (consiliere someri,intruniri ,schimburi de experienta, perfectionari , cercetari sterile etc etc) si imbogatesc clientela . si firmele partenere straine
      -apoi la intreprinderi aloca sa zicem 200.000 de euro nerambursabili cu care se cumpara buldoexcavatoare, instalatii de fabricatie etc de unde credeti din Germania, Anglia, Franta deci banii se intorc tot la ei
      Noi suntem intr-un joc foarte riscant pentru generatiile viitoare la care le-am pus streangul de gat
      Asa a ajuns Grecia la o datorie istorica de peste 300 de miliarde de euro, sub indicatiile pretioase ale UE, si finantei mondiale , care imprumuta in prostie bani din care isi trag spagi foarte mari, platesc coruptia din guverne si poporul grec isi amanetreaza acum tara pentru asuupravietui
      Treziti-va noua generatie , nu veti avea ce manca ,nu veti avea pensie ,nu veti avea o tara, va spune un om cu amaraciune ,care a crezut in acest sistem inainte de 1989
      Europarlamentarii romani toti vor urla ca sa mergem cu Europa, desigur nu le este capul la tarisoara , ci la salarul de 20.000 de euro pe luna , plus alte bonificatii
      De ce nu coreleaza salariile europarlamenarilor de la UE, cu salarul mediu din tara din care provin, de ce sa creasca la un europarlentar german de doar 3-5 ori ,iar la al nostru de 40-50 de ori
      UE este o structura birocratica, corupta, careia i se anunta sfarsitul , iar imperialismul american nu mai este un model pentru popoare, modelul acum este China si Rusia
      De aceea inclin sa va dau un sfat dureros, trebuie sa ne intoarcem la Rusia pentru a supravietui falimentului care ne bate la usa
      • Like 0
    • @ Nicu Buculei
      Si am uitat un lucru esential
      noi platim taxa anuala la bugetul UE cca 2 miliarde de euro pe an ,si acum va creste datorita iesirii Angliei (nu credeti ca Anglia a iesit de bine ce era in UE, a simtit decadenta si coruptia de la Bruxell ), bani pe care nu ii avem si bancile jefuitoare multinationale se ofera cu darnicie si mai platim si la aceasta contributie anuala cateva sute de milioane de euro dobanzi
      Deci daca veti socoti motivatia cresterii galopante a datoriei interne si externe , veti vedea ca toate acestea se datoreaza UE si cale de intoarcere numai exista
      Asa sa ne ajute D-zeu
      • Like 0
    • @ Balici Mihai
      Intoarceti-va dumneavoastrea catre Rusia, eu unul vreau sa traiesc intr-o societate civilizata si in bunastare. Poate va faceti timp sa va interesati si cum traiesc oamenii obisnuiti in Rusia (raspunsul: mai prost decat noi si mult mai prost decat europenii - din toate punctele de vedere: econome, societate, cultura, libertate)
      • Like 1
    • @ Balici Mihai
      Asta cu cat contribuim la bugetul UE este o intoxicare: suntem al 7-lea stat ca marime dar ar 17-lea ca si contributie. Si daca studiati numerele, o sa vedeti ca unele tari (Anglia, Germania, Franta) sunt contribuitori neti (adica dau mai mult decat primesc) iar altele (Grecia, Romania, Ungaria) sunt beneficiari neti (primesc mai mult decat dau). O sursa de date ar putea fi http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8036097.stm#start Si ar mai fi de remarcat ca Romania ar putea primi si mai mult daca n-ar fi coruptia si hotia.
      • Like 1
    • @ Balici Mihai
      Esti expirat, tataie.......
      • Like 0
  • Dle CTP, toti investitorii strategici care au cumparat obiectivele economice, mai pe intelesul matale uzinele, au fost distruse si date la fier vechi. Au anulat concurenta pe terte piete. Asa a aratat si mesterul dr ing in mecanica fluidelor care la revolutie era cu un pulover pe gat numit petre roman, care a numit industria romaneasca un morman de fiare vechi.Tara cu potential agricol major, fara fabrici de tractoare, combine , sisteme de mecanizare a agriculturii. Tara cu iesire la mare fara flota comerciala, fara santiere navale. Stii unde a fost construita fregata Marasesti? Ar fi putut sa construiasca si corvetele etc..Ce ai facut pentru tara, in afara de injuraturi si venin? Cu toata dragostea asta este intrebarea.
    • Like 0
    • @ Stefan Crintea
      Ce legatura are cu intrebarea pusa CTP? Devalizarea asta descrisa mai sus s-a itamplat INAINTE de intrarea in UE, in special in prima jumatate a anilor '90.
      • Like 4
  • Cu tot respectul, domnule CTP, va raspund si eu la intrebare: Ce rau ne face UE?- Ne otraveste cu produsele lui alimentare si cosmetice si nu numai, ne imbolnaveste voit, ne foloseste tara si ne exploreaza oamenii. Asta face UE, d-le CTP. Ne indatoreaza in credite bancare pe viata si nu ne recunoastele meritele, oricate diplome am avea. Noi romanii mult trebuie sa muncim si sa ne sacrificam si tot nu e bine pentru ei, adica ei au program de munca stabilit si timp de familie, iar noi la multinationalele lor trebuie sa muncim daca se poate si noaptea, si sa ne sacrificam timpul liber si familia. Adica asa ceva sa nu existe in mintea noastra. Nu lucrez la o multinationala, dar cunosc muuuulte cazuri, in care daca vrei sa ai salar trebuie sa faci suplimentare la greu. Si atunci unde e respectul fata de angajat? Nu mai exista demnitate in tara asta si respect pentru nimic, si tot datorita UE...
    • Like 1
    • @ Adri Cacovean
      cox check icon
      Stimata doamnă, luați o pauză din privitul la a3 & rtv și încercați sa gândiți cu mintea din dotare. UE nu va îndatorează în mod obligatoriu cu credite bancare. Opțiunea de a lua un credit vă apartine și cred ca înainte de a accesa un credit vă cântăriți riscurile. Sau nu? De fapt nu sunteți singura care v-ați aruncat orbește, iar acum dați vina pe alții. Deh, unde nu-în cap... Ați încercat sa citiți vreo eticheta când cumpărați un aliment? Vi-l îndeasă ue în plasă? Nu cred. Sunteți libera sa cumpărați orice și oricât. Bio, eco, ce vreți. Cine va oprește? Deasemenea aveți libertatea de a munci pe bani mulți, pe bani puțini, la firma dvs. ,puteți pleca în alt loc pentru un salariu mai bun, nu trebuie neapărat sa va duceți la vreo multinațională sa stea șeful cu biciul la spate. Ah, desigur, va puteți înscrie în psd, lipiți afișe și în vreun an, doi, gata aveți un loc călduț de unde puteți da cu pietre în ue, ca au venit sa ne fure... viezure, brânză, barză. ..
      • Like 7
    • @ cox
      Ce va impiedica sa cumparati produse "neotravite"? Intrati in acelasi supermarket si veti observa o mare varietate de produse, cu diferite insusiri si diferite preturi. In general, datorita directivelor UE, produsele respective sunt etichetate corect si va puteti informa inainte de a alege produsul dorit.
      • Like 2
    • @ cox
      Domnule "cox", nu sunt fan emisiuni cu si despre politica, iar discutia legata de produse cu eticheta "bio", respectiv " eco" e lunga. Poate ca eu chiar imi cultiv legumele ( si atunci da, putem vorbi de produse "bio") In ceea ce priveste salariul, daca era la nivel de UE, poate nu as mai fi avut nevoie de credit bancar. Dar fiecare e liber sa spuna ce vrea si cat vrea.
      • Like 0
  • Stimate domn C.T.Popescu, sunteţi atât de inteligent, încât şi pământul se cutremură prin locurile prin care treceţi! Sunteţi un expert în politică, în tenis, poate şi în altele...S-ar putea , totuşi, ca Simona să câştige turneul de la Madrid, iar PSD să obţină un scor concludent în 26 mai. E doar o părere...Respect.
    • Like 1
    • @ Govor Claudiu
      da concludent scor 10% si sub 4% UDMR sa scapam de tradatori
      • Like 0
  • Domnule CTP e buna intrebare! Rapunsul il stiti. A distrus o tara, o economie. Toate le-a facut cu ajutorul vostru, al jurnalistilor si cu complicitatea tuturor partidelor, sub ochii binevoitori ai prostimii. Reversul va fi drastic pentru UE dar si pentru noi. Ma bucur ca sunteti multilateral dezvoltat.
    • Like 2
    • @ Ionel Ion
      cox check icon
      Ionelaș... Ia zi-mi care ar fi/fost alternativa la ue? Hai, vino cu exemple cum ne gospodăream noi aici cu colhozuri și întreprinderi de stat. Nu? Cum am fi fost noi cei mai buni, îi întreceam și pe elvetieni și pe suedezi și pe nemți. Pe toți la un loc. Ca doar suntem harnici și cinstiți...
      • Like 4
    • @ Ionel Ion
      Nu sunt sigur fata de ce se raporteaza "distrugerea" tarii, dar fiind destul de varstnic incat sa imi amintesc bine anii '80 si '90, nu pot sa nu observ ca ACUM, deci de intrarea in UE Romania se afla in cea mai accentuata perioada de bunastare a istoriei sale. Sigur, e foarte putin fata de ce ar fi putut sa fie in lipsa hotiei si coruptiei generalizate, dar cresterea calitatii vietii e evidenta.
      • Like 3
    • @ cox
      Răspund cu o întrebare- Care este cel mai mare capital al unei firme/societăți?
      • Like 0
  • check icon
    ”o Românie, care a înțeles în final ce i se întâmplă”
    Înclin să vă dau dreptate, dle Popescu!
    Astăzi, mai mult decît oricînd (n-am partiicipat la TOATE manifestațiile din ultimii doi ani și jumătate, dar la vreo 15 tot am fost), am văzut mult mai mulți oameni de vîrsta a III-a în stradă, de partea protestarilor! Să zic, cam de 5X mai mulți.
    Să nu fiu înțeles greșit: au existat astfel de oameni și în primele demonstrații de stradă din 2017, doar că astăzi au fost mult mai mulți!
    Pentru mine, acesta e un semn că această generație nu este întru-totul îndobitocită (care doar vrea pensii mai mari și după ei potopul!), ci gîndește și asupra viitorului urmașilor.
    • Like 2
    • @
      Da, si eu am vazut cativa oameni in varsta printre protestatarii anti PSD din ziua de 9 mai de la Iasi, care eu mers chiar si la marsul de protest prin oras de dupa scurta manifestatie anti PSD-ista din Piata Unirii. Vorbesc doar despre oamenii in varsta pe care i-am vazut doar in locurile pe unde am fost. Sunt sigur ca daca as fi stationat pe trotuar lasand sa treca protestatarii anti PSD pe langa mine si as fi numarat oamenii in varsta dintre acestia as fi gasit un numar destul de reprezentativ.
      • Like 0
    • @
      Da, si eu am vazut cativa oameni in varsta printre protestatarii anti PSD din ziua de 9 mai de la Iasi, care eu mers chiar si la marsul de protest prin oras de dupa scurta manifestatie anti PSD-ista din Piata Unirii. Vorbesc doar despre oamenii in varsta pe care i-am vazut doar in locurile pe unde am fost. Sunt sigur ca daca as fi stationat pe trotuar lasand sa treca protestatarii anti PSD pe langa mine si as fi numarat oamenii in varsta dintre acestia as fi gasit un numar destul de reprezentativ.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult