Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Școlile se deschid luni cu prezență fizică în funcție de procentul de vaccinare a personalului didactic. Cîmpeanu: Se conturează un prag de 60%. Verifică aici gradul de vaccinare din școlile din București

scoala - elevi - Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Foto: Inquam Photos

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că vacanța care se termină vineri nu va mai fi prelungită. 

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii.”, a declarat Iohannis, care a spus că mâine va fi dat, în acest sens, un ordin comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a făcut publică lista cu procentul angajaților vaccinați din toate școlile, liceele și grădinițele din Capitală, pe care o puteți consulta aici.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, într-o declarație transmisă jurnaliștilor acreditați, că pragul luat în calcul este de 60%. „Conform discuțiilor de pana acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% in rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezenta fizica. Decizia finala se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului educatiei”, a anunțat ministrul, citate de Hotnews. Potrivit acestuia, 54% dintre școli ating pragul menționat.

În București, rata de vaccinare în școli și grădinițe variază între 10% și 100%.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm