Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Școlile se deschid luni cu prezență fizică în funcție de procentul de vaccinare a personalului didactic. Cîmpeanu: Se conturează un prag de 60%. Verifică aici gradul de vaccinare din școlile din București

scoala - elevi - Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Foto: Inquam Photos

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că vacanța care se termină vineri nu va mai fi prelungită. 

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii.”, a declarat Iohannis, care a spus că mâine va fi dat, în acest sens, un ordin comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a făcut publică lista cu procentul angajaților vaccinați din toate școlile, liceele și grădinițele din Capitală, pe care o puteți consulta aici.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, într-o declarație transmisă jurnaliștilor acreditați, că pragul luat în calcul este de 60%. „Conform discuțiilor de pana acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% in rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezenta fizica. Decizia finala se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului educatiei”, a anunțat ministrul, citate de Hotnews. Potrivit acestuia, 54% dintre școli ating pragul menționat.

În București, rata de vaccinare în școli și grădinițe variază între 10% și 100%.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult