Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Se rupe Pro România. O grupare din partidul lui Ponta va vota Guvernul PNL

Pro Romania - Victor Ponta - Daniel Constantin

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

O grupare din Pro România, partidul lui Victor Ponta, avându-i în frunte pe prim-vicepreședintii Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, ar urma să voteze astăzi în Parlament pentru învestirea guvernului PNL.

„Există o grupare în Pro România care ia în considerare să voteze Guvernul Orban”, a declarat, pentru Republica.ro, Daniel Constantin, prim-vicepreședinte Pro România.

Din gruparea anti-Ponta creată în Pro România ar face parte în total cinci parlamentari, între care și fostul premier Mihai Tudose, europarlamentar.

Victor Ponta a anunțat că cine votează pentru învestirea Guvernului Orban va pleca din Pro România. 

„Mihai Tudose a descoperit acum grija față de guvernare - tocmai el care a fugit de la Guvern de frica lui Dragnea și l-a lăsat pe Premierul Japoniei singur prin București! Și tocmai el care a zis că rămâne alături de noi să lupte în Parlamentul României și a plecat imediat la Bruxelles pentru 5 ani cu voturile noastre!

Este corect să nu votăm un Guvern nelegitim, neprofesionist, instaurat cu metodele folosite de Traian Băsescu în Decembrie 2009 - și care va genera un dezastru în 2020 exact cum a fost în 2010! Nu am votat Guvernul “Cioloș” și mi-am asumat toate riscurile - așa voi face și acum!”, a scris pe Facebook Victor Ponta.

Postarea lui Victor Ponta:

„Dacă vă puneați întrebarea cine este “negociatorul” cu PNL - tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda în timpul săptămânii să plece înapoi la PSD și cu Ludovic Orban în Weekend să votăm cu PNL ! Cel pentru care am muncit toți să ajungă la Parlamentul European-și care ne-a mințit în față pe toți că nu merge, doar candidează să ajute lista ! Cel pentru care am cedat mandatul meu câștigat pe lista ProRomânia!

E bine că măcar separăm apele / dar este greșeala mea că am lăsat de la mine să treacă toate trădările și ticăloșiile la adresa noastră! Mergem mai departe - mai puțini, dar fără vânzători!

Mihai Tudose a descoperit acum grija față de guvernare - tocmai el care a fugit de la Guvern de frica lui Dragnea și l-a lăsat pe Premierul Japoniei singur prin București! Și tocmai el care a zis că rămâne alături de noi să lupte în Parlamentul României și a plecat imediat la Bruxelles pentru 5 ani cu voturile noastre!

Este corect să nu votăm un Guvern nelegitim, neprofesionist, instaurat cu metodele folosite de Traian Băsescu în Decembrie 2009 - și care va genera un dezastru în 2020 exact cum a fost în 2010! Nu am votat Guvernul “Ciolos” și mi-am asumat toate riscurile - așa voi face și acum!

ProRomânia trebuie să fie un proiect politic pe termen lung , cu adevărat modern și social democrat / nu voi lăsa ca această construcție să fie folosită ca un vehicol de adus la Putere PNL și Ludovic Orban!

Chiar dacă acum ProRomânia este sub un atac total-vom rezista și vom fi mai buni și mai puternici!” 

Mihai Tudose: Nu am negociat nici cu Orban, nici cu Manda, nici cu PSD sau PNL

Mihai Tudose a răspuns acuzațiilor pe care i le-a adus Victor Ponta. „Nu am spus că România trebuie să aibă un guvern Orban, am spus că trebuie să aibă un guvern, din motive care țin de funcționarea țării. Nu am negociat nici cu Orban, nici cu Claudiu Manda, nici cu PSD sau PNL. Altcineva a negociat toată vara cu Viorica Dăncilă la vila Lac, cu PNL posturi la cameră”, a declarat Tudose pentru G4Media.ro.

”Colegii noștri nu sunt morcovi să poată fi cumpărați la bucată. Nu votez guvernul Orban, nu am trădat, nu am vândut pe nimeni. Dacă niște colegi ca ai noștri (Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin – n.red.) pot fi acuzați că se vând la bucată, mă îngrozește, ce, ei sunt morcovi să-i vinzi la bucată?”, a mai spus Tudose.

”Dacă cineva era responsabil, când a negociat căderea guvernului Dăncilă, negocia până la capăt. După ce cade guvernul, ce facem cu țara? Nu putem fi responsabili că România nu are guvern. Cineva s-a aruncat iresponsabil într-o aventură fără să aibă soluții”, a mai spus Mihai Tudose, pentru G4Media.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Paul check icon
  Ponta nu e prost, el vrea sa se profileze ca alternativa la pesede pe stânga eșichierului politic. Lăsând la o parte faptul ca pesede e grupare mafiotă și nu partid, o societate sănătoasă are nevoie de social-democrație și de idei de stânga. Nu știu dacă Ponta e cel mai potrivit sa reprezinte stânga intr-o Românie normala, dar atâta timp cât PNL-ul e pe dreapta... și oricum mai rau ca dragnea, veorica, ciordache și restul viermilor pesedisti nu se pote.
  • Like 0
 • Pro România nu este un partid politic parlamentar, nimeni nu a votat acest partid la alegerile parlamentare din 2016. Acolo este o strânsură de fantoșe ale căror sfori s-au încurcat, iar unele s-au rupt din cauza uzurii produse de prea mulți manipulatori.
  Acum L. Orban încearcă să reînnoade sforile rupte și vrea să promoveze un cabinet politic monocolor cu susținere parlamentară șubredă ajutându-se de fantoșele de tip giruetă.
  • Like 0
 • #Votez check icon
  ProRomania nu este partid politic. Este "stanga democrata" a #Securitatii ceausiste... aia buna (fundamentul statului paralel si mafiot)
  • Like 2
 • Bineinteles. Ca sa inteleaga si doctor Ponta: Bo$$, nu stiu ce n-ai inteles, baetii vrea ciolan. Nu conteaza culoarea, ca e rosu sau galben cu albastru. Ciolan sa fie. Nu poti tu sa le dai ciolan, nici o problema, se duc in alta parte.
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult