Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

România a pierdut partida cu Ungaria, dar s-a calificat în semifinale. Cristina Neagu, accidentată

Accidentare Cristina Neagu

România a pierdut meciul împotriva Ungariei, la scorul 29-31, dar s-a calificat în semifinale, după victoria naționalei Olandei în fața Germaniei. Din păcate însă, Cristina Neagu s-a accidentat la genunchi sfârșitul partidei și va lipsi cel mai probabil de la partida împotriva Rusiei. GSP a relatat că joi dimineață sportiva mergea în cârje și spunea că piciorul o doare și că este umflat.

UPDATE „Din păcate, diagnosticul Cristinei a fost confirmat: ligament încrucişat anterior rupt. Căpitanul echipei naţionale va continua să fie alături de echipă la Paris, iar stafful medical analizează toate opţiunile pentru o recuperare cât mai rapidă”, a transmis Federaţia Română de Handbal, pe Facebook.

A fost fault la Cristina Neagu? Arbitrele consideră că nu. Cert este că jucătoarea maghiară Planeta Szimonetta era cu o mână pe Cristina, iar handbalista noastră a călcat strâmb în alergare.

Cea mai bună jucătoare a lumii, lider al Naționalei de Handbal a României, a fost scoasă cu targa de pe teren, în minutul 52 al meciului contra Ungariei, care conta pentru accederea în semifinalele Campionatului European. În acel moment, o parte dintre jucătoarele noastre și dintre spectatorii din tribune au izbucnit în lacrimi.

Cristina Neagu a fost transportată la spital. Deocamdată nu se știe cât de gravă este accidentarea. România a pierdut meciul în fața Ungariei, 29-31, dar se poate califica în semifinale prin jocul rezultatelor.

Concluzia serii a fost trasă de jucătoarea Eliza Buceschi: „Dacă luăm prima săptămână, merităm să ne calificăm. Dacă o luăm pe a doua, nu.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult