Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Secțiile de votare vor fi monitorizate video, inclusiv la numărătoarea voturilor

Guvernul a decis ca activitatea în secţiile de votare la alegerile parlamentare din 11 decembrie să fie înregistrată audio-video cu ajutorul tabletelor aflate în dotarea secțiilor de votare.

„Pentru creșterea încrederii cetățenilor în corectitudinea operațiunilor de numărare a voturilor, procedurile realizate de la încheierea votării și până la părăsirea localului secției de vot de către membrii biroului electoral al secției de votare vor fi înregistrate video și audio”, se arată într-un comunicat de la Biroul de presă al Executivului.

Înregistrările video-audio vor putea fi folosite de Biroul Electoral Central pentru soluționarea eventualelor sesizări și vor fi păstrate pentru o perioadă de 3 luni de la data publicării rezultatelor alegerilor în Monitorul Oficial.

Toate secțiile de votare au fost dotate pentru alegerile locale din 5 iunie cu tablete pentru prevenirea votului ilegal, potrivit autorităților.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dar problema cu votul multiplu s-a rezolvat? Se centralizeaza si se verifica undeva dupa CNP? Se verifica si daca este viu/ mort (corelare a bazelor de date) ?
  • Like 0
 • Super!
  • Like 1
 • Tudor check icon
  Al dracu' Ciolos, nu ne mai lasa sa furam! Nu mai scapam de dracul asta odata? Unde esti tu, Ponta, doamne?
  • Like 2
  • @ Tudor
   raimond check icon
   Ghinion Iliescu!
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult