Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Secțiile de votare vor fi monitorizate video, inclusiv la numărătoarea voturilor

Guvernul a decis ca activitatea în secţiile de votare la alegerile parlamentare din 11 decembrie să fie înregistrată audio-video cu ajutorul tabletelor aflate în dotarea secțiilor de votare.

„Pentru creșterea încrederii cetățenilor în corectitudinea operațiunilor de numărare a voturilor, procedurile realizate de la încheierea votării și până la părăsirea localului secției de vot de către membrii biroului electoral al secției de votare vor fi înregistrate video și audio”, se arată într-un comunicat de la Biroul de presă al Executivului.

Înregistrările video-audio vor putea fi folosite de Biroul Electoral Central pentru soluționarea eventualelor sesizări și vor fi păstrate pentru o perioadă de 3 luni de la data publicării rezultatelor alegerilor în Monitorul Oficial.

Toate secțiile de votare au fost dotate pentru alegerile locale din 5 iunie cu tablete pentru prevenirea votului ilegal, potrivit autorităților.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dar problema cu votul multiplu s-a rezolvat? Se centralizeaza si se verifica undeva dupa CNP? Se verifica si daca este viu/ mort (corelare a bazelor de date) ?
  • Like 0
 • Super!
  • Like 1
 • Tudor check icon
  Al dracu' Ciolos, nu ne mai lasa sa furam! Nu mai scapam de dracul asta odata? Unde esti tu, Ponta, doamne?
  • Like 2
  • @ Tudor
   raimond check icon
   Ghinion Iliescu!
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult