Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Secțiile de votare vor fi monitorizate video, inclusiv la numărătoarea voturilor

Guvernul a decis ca activitatea în secţiile de votare la alegerile parlamentare din 11 decembrie să fie înregistrată audio-video cu ajutorul tabletelor aflate în dotarea secțiilor de votare.

„Pentru creșterea încrederii cetățenilor în corectitudinea operațiunilor de numărare a voturilor, procedurile realizate de la încheierea votării și până la părăsirea localului secției de vot de către membrii biroului electoral al secției de votare vor fi înregistrate video și audio”, se arată într-un comunicat de la Biroul de presă al Executivului.

Înregistrările video-audio vor putea fi folosite de Biroul Electoral Central pentru soluționarea eventualelor sesizări și vor fi păstrate pentru o perioadă de 3 luni de la data publicării rezultatelor alegerilor în Monitorul Oficial.

Toate secțiile de votare au fost dotate pentru alegerile locale din 5 iunie cu tablete pentru prevenirea votului ilegal, potrivit autorităților.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dar problema cu votul multiplu s-a rezolvat? Se centralizeaza si se verifica undeva dupa CNP? Se verifica si daca este viu/ mort (corelare a bazelor de date) ?
  • Like 0
 • Super!
  • Like 1
 • Tudor check icon
  Al dracu' Ciolos, nu ne mai lasa sa furam! Nu mai scapam de dracul asta odata? Unde esti tu, Ponta, doamne?
  • Like 2
  • @ Tudor
   raimond check icon
   Ghinion Iliescu!
   • Like 1


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult