Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Șefii Facebook și Google, aspru criticați în timpul unei audieri în Congresul SUA

audiere Facebook - Shutterstock Editorial / Profimedia

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Șefii giganților din domeniul tehnologiei Facebook, Google, Apple și Amazon au fost audiați miercuri seara în Congresul SUA, unde au răspuns unor întrebări legate de impactul pe care îl au asupra mediului concurențial.

Directorii generali ai companiilor Google şi Facebook au fost aspru criticați de către congresmani pentru folosirea abuzivă a puterii deţinută pe piaţă, 

Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Sundar Pichai şi Tim Cook, care conduc companii cu o capitalizare de piaţă ce cumulează circa 5.000 de miliarde de dolari, au respins o serie de acuzaţii din partea parlamentarilor, în timpul audierii în subcomisia antitrust a Comisiei Judiciare a Camerei Reprezentanţilor, care a avut loc prin videoconferinţă, potrivit Reuters, scrie News.ro.

„De ce fură Google conţinut de la firme oneste?”, a întrebat David Cicilline, preşedintele subcomisiei antitrust. 

Cicilline a acuzat Google că a sustras recenzii de la compania Yelp şi a spus că Google a ameninţat că va elimina compania din rezultatele căutărilor, în cazul în care s-ar opune.

Pichai a răspuns că ar vrea să ştie acuzaţia concretă. „Ne comportăm la cele mai înalte standarde”, a adăugat el, în dezacord cu caracterizarea că Google fură conţinut de la alte companii pentru a-şi popula motorul de căutare şi a-i menţine pe utilizatori la propriile sale servicii.

Zuckerberg a fost întrebat dacă motivul pentru care Facebook a cumpărat Instagram în 2012 a fost că platforma de fotografii era o ameninţare. CEO Facebook a răspuns că afacerea a fost evaluată de Comisia Federală pentru Comerţ şi că Instagram era la acea vreme o aplicaţie minusculă de partajare a fotografiilor, mai degrabă decât un fenomen social-media. 

Republicanul Jim Jordan a acuzat companiile că au întreprins acţiuni prin care ar fi încercat să împiedice conservatorii să ajungă la susţinătorii lor.. Companiile au negat acuzaţiile de cenzură politică.

Un raport detaliat cu acuzaţii antitrust împotriva celor patru platforme tehnologice şi recomandări cu privire la modul de atenuare a puterii lor de piaţă ar putea fi publicat până la sfârşitul verii sau la începutul toamnei de către comisie, care a strâns 1,3 milioane de documente din partea companiilor, au declarat consilieri ai comisiei, scrie News.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult