Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Șefii Facebook și Google, aspru criticați în timpul unei audieri în Congresul SUA

audiere Facebook - Shutterstock Editorial / Profimedia

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Șefii giganților din domeniul tehnologiei Facebook, Google, Apple și Amazon au fost audiați miercuri seara în Congresul SUA, unde au răspuns unor întrebări legate de impactul pe care îl au asupra mediului concurențial.

Directorii generali ai companiilor Google şi Facebook au fost aspru criticați de către congresmani pentru folosirea abuzivă a puterii deţinută pe piaţă, 

Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Sundar Pichai şi Tim Cook, care conduc companii cu o capitalizare de piaţă ce cumulează circa 5.000 de miliarde de dolari, au respins o serie de acuzaţii din partea parlamentarilor, în timpul audierii în subcomisia antitrust a Comisiei Judiciare a Camerei Reprezentanţilor, care a avut loc prin videoconferinţă, potrivit Reuters, scrie News.ro.

„De ce fură Google conţinut de la firme oneste?”, a întrebat David Cicilline, preşedintele subcomisiei antitrust. 

Cicilline a acuzat Google că a sustras recenzii de la compania Yelp şi a spus că Google a ameninţat că va elimina compania din rezultatele căutărilor, în cazul în care s-ar opune.

Pichai a răspuns că ar vrea să ştie acuzaţia concretă. „Ne comportăm la cele mai înalte standarde”, a adăugat el, în dezacord cu caracterizarea că Google fură conţinut de la alte companii pentru a-şi popula motorul de căutare şi a-i menţine pe utilizatori la propriile sale servicii.

Zuckerberg a fost întrebat dacă motivul pentru care Facebook a cumpărat Instagram în 2012 a fost că platforma de fotografii era o ameninţare. CEO Facebook a răspuns că afacerea a fost evaluată de Comisia Federală pentru Comerţ şi că Instagram era la acea vreme o aplicaţie minusculă de partajare a fotografiilor, mai degrabă decât un fenomen social-media. 

Republicanul Jim Jordan a acuzat companiile că au întreprins acţiuni prin care ar fi încercat să împiedice conservatorii să ajungă la susţinătorii lor.. Companiile au negat acuzaţiile de cenzură politică.

Un raport detaliat cu acuzaţii antitrust împotriva celor patru platforme tehnologice şi recomandări cu privire la modul de atenuare a puterii lor de piaţă ar putea fi publicat până la sfârşitul verii sau la începutul toamnei de către comisie, care a strâns 1,3 milioane de documente din partea companiilor, au declarat consilieri ai comisiei, scrie News.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult