Foto: Inquam Photos
Industria videochat-ului a explodat în ultima perioadă în România, la noi în țară fiind înregistrate peste 5.000 de firme care au acest obiect de activitate, a spus joi seară președintele ANAF, Lucian Heiuș la Digi24. „Astăzi, dacă vorbim de veniturile care se obțin de pe platformele de videochat, aflăm orice informație. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcționează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei și de acolo primesc bani. Acești bani intră prin bancă, îi putem urmări. Este un fenomen. ”, a mai spus președintele ANAF.
Potrivit lui Heiuș, peste 400.000 de români ar lucra în această industrie. „Sunt discuții că ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 în această industrie, pentru că veniturile sunt mari, însă ce e interesant este că 99% din venituri nu sunt de la cetățeni români, ca să fie foarte clar. Românii care urmăresc aceste platforme sunt într-un număr foarte mic, însă banii sunt făcuți în România și plătiți în România și avem multe acțiuni de contor pe firmele de videochat. Și cu ani în urmă erau. Mulți nu înțelegeau că, de fapt, este o activitate, că ar trebui să aibă angajați, persoanele care prestează acea muncă și cred că e un proces mult mai vechi. Astăzi avem instrumentele necesare pentru a putea monitoriza și acționa asupra acestor industrii”, a mai declarat Heiuș.
Potrivit INS, în România lucrează 237.000 profesori, un număr mult mai mic decât cel al persoanelor care ar lucra, potrivit șefului ANAF, în videochat.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Ce vreti sa faca ? Studii? Munca ? Sa ajunga profesori ? Din asta se moare de foame si ti se da cu flit in tara asta nenorocita.
Noi nu avem prea puțini profesori, ci prea mulți. Asta pentru că sistemul de educație românesc este mozaicat. De aici și analfabetismul funcțional, care nu apare în sistemele în care disciplinele sunt predate integrat și transdisciplinar.
Problema e veche și discutată încă din anii 90: educația românească este o uzină socialistă. Mare, multă și fără rost. E de înțeles că singurul motiv pentru care nu se trece la un învățământ performant e masa mare de profesori șomeri cu care ne-am alege. O materie intitulată ȘTIINȚE NATURALE sau ARTE (literatură, muzică și arte plastice) nu poate fi predată decât de un singur profesor. Asta înseamnă că restul sunt disponibilizați.
Industria românească a suferit acest șoc imediat după Revoluție, când marile uzine au fost restructurate pentru a asigura trecere de la economia socialistă la cea capitalistă.
Încă mai așteptăm trecerea de la educația socialistă la cea capitalistă, care întârzie să apară. Și urmează să apară, din moment ce socialismul și comunismul s-au dovedit nocive.