Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Șeful casei de discuri care îi reprezintă pe Inna și Mihail povestește cum a descoperit pe scenă, la o nuntă, un “talent înnăscut"

În acest moment, Inna este cel mai cunoscut artist român în străinătate: videoclipurile ei fac sute de milioane de vizualizări pe YouTube, iar în unele regiuni, precum America de Sud, cântăreața ține concerte pe stadioane pline. „E un artist care muncește mult, lansează foarte multe piese bune și cred că asta e rețeta pentru orice finalitate ca a ei în domeniu”, spune Cătălin Muraru, fondatorul ROTON, casa de discuri care o reprezintă pe artistă. O descoperire mai recentă a lui Muraru este Mihail, a cărui melodie, Who you are, a fost cea mai ascultată piesă în Italia în 2018. 

„E un artist complet, pe care te-ai bucura să îl cunoști și pentru o conversație, e foarte talentat și consecvent, își face singur toate piesele, ajutat de un colectiv de producție, dar e concepția lui, îi aparține în totalitate”, a spus Muraru, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

(Foto: Facebook Cătălin Muraru)

Întrebat cum descoperă noi artiști, acesta a povestit că urmărește toate show-urile de talente și ascultă absolut toate propunerile pe care le primește. 

Însă se întâmplă să facă descoperiri ale unor noi talente în situații surprinzătoare. „Pe o scenă la o nuntă l-am văzut prima oară pe Jean Gavril, care, după mine și după colegii mei, e un talent înnăscut. Dacă îl vezi o dată, nu trebuie să fii specialist ca să îți dai seama că băiatul ăsta e făcut ca să fie star. Am încercat să văd care îi sunt planurile, dacă vrea să rămână doar aici sau merge mai departe, dacă vrea să înregistreze doar melodii făcute cunoscute de alții sau vrea să aibă și repertoriul propriu. Și. în caz că răspunsul este da, dacă vrea să înceapă de astăzi sau de peste trei ani. Și am descoperit un student la arhitectură, un om cerebral, un om care știa ce vrea să facă și cu doza de naivitate aferentă, că fără asta e mai greu să construiești. Și care își dorea foarte mult și cred că astăzi, la trei ani, patru ani după acel moment e pe drumul care trebuie”, a povestit el.

Felul în care un artist își gestionează succesul este extrem de important, mai ales că nu toți reușesc să facă bine față presiunii aduse de acesta.

„Am văzut oameni amețiți de succes, da, mulți. Mulți pe care succesul îi prinde pe nepregătite și e aiurea să constați că omul ăla asta și-a dorit, a obținut, a venit prea repde, nu știe să îl gestioneze și se ascunde de succes. Urmează o pauză în care se odihnește și apoi revine. Succesul, odată găsit, în cele mai multe cazuri revine”, crede Cătălin Muraru.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată sâmbăta și duminica de la 14:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Interesant
    • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult