Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Șeful casei de discuri care îi reprezintă pe Inna și Mihail povestește cum a descoperit pe scenă, la o nuntă, un “talent înnăscut"

În acest moment, Inna este cel mai cunoscut artist român în străinătate: videoclipurile ei fac sute de milioane de vizualizări pe YouTube, iar în unele regiuni, precum America de Sud, cântăreața ține concerte pe stadioane pline. „E un artist care muncește mult, lansează foarte multe piese bune și cred că asta e rețeta pentru orice finalitate ca a ei în domeniu”, spune Cătălin Muraru, fondatorul ROTON, casa de discuri care o reprezintă pe artistă. O descoperire mai recentă a lui Muraru este Mihail, a cărui melodie, Who you are, a fost cea mai ascultată piesă în Italia în 2018. 

„E un artist complet, pe care te-ai bucura să îl cunoști și pentru o conversație, e foarte talentat și consecvent, își face singur toate piesele, ajutat de un colectiv de producție, dar e concepția lui, îi aparține în totalitate”, a spus Muraru, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

(Foto: Facebook Cătălin Muraru)

Întrebat cum descoperă noi artiști, acesta a povestit că urmărește toate show-urile de talente și ascultă absolut toate propunerile pe care le primește. 

Însă se întâmplă să facă descoperiri ale unor noi talente în situații surprinzătoare. „Pe o scenă la o nuntă l-am văzut prima oară pe Jean Gavril, care, după mine și după colegii mei, e un talent înnăscut. Dacă îl vezi o dată, nu trebuie să fii specialist ca să îți dai seama că băiatul ăsta e făcut ca să fie star. Am încercat să văd care îi sunt planurile, dacă vrea să rămână doar aici sau merge mai departe, dacă vrea să înregistreze doar melodii făcute cunoscute de alții sau vrea să aibă și repertoriul propriu. Și. în caz că răspunsul este da, dacă vrea să înceapă de astăzi sau de peste trei ani. Și am descoperit un student la arhitectură, un om cerebral, un om care știa ce vrea să facă și cu doza de naivitate aferentă, că fără asta e mai greu să construiești. Și care își dorea foarte mult și cred că astăzi, la trei ani, patru ani după acel moment e pe drumul care trebuie”, a povestit el.

Felul în care un artist își gestionează succesul este extrem de important, mai ales că nu toți reușesc să facă bine față presiunii aduse de acesta.

„Am văzut oameni amețiți de succes, da, mulți. Mulți pe care succesul îi prinde pe nepregătite și e aiurea să constați că omul ăla asta și-a dorit, a obținut, a venit prea repde, nu știe să îl gestioneze și se ascunde de succes. Urmează o pauză în care se odihnește și apoi revine. Succesul, odată găsit, în cele mai multe cazuri revine”, crede Cătălin Muraru.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată sâmbăta și duminica de la 14:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Interesant
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult