Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Șeful casei de discuri care îi reprezintă pe Inna și Mihail povestește cum a descoperit pe scenă, la o nuntă, un “talent înnăscut"

În acest moment, Inna este cel mai cunoscut artist român în străinătate: videoclipurile ei fac sute de milioane de vizualizări pe YouTube, iar în unele regiuni, precum America de Sud, cântăreața ține concerte pe stadioane pline. „E un artist care muncește mult, lansează foarte multe piese bune și cred că asta e rețeta pentru orice finalitate ca a ei în domeniu”, spune Cătălin Muraru, fondatorul ROTON, casa de discuri care o reprezintă pe artistă. O descoperire mai recentă a lui Muraru este Mihail, a cărui melodie, Who you are, a fost cea mai ascultată piesă în Italia în 2018. 

„E un artist complet, pe care te-ai bucura să îl cunoști și pentru o conversație, e foarte talentat și consecvent, își face singur toate piesele, ajutat de un colectiv de producție, dar e concepția lui, îi aparține în totalitate”, a spus Muraru, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

(Foto: Facebook Cătălin Muraru)

Întrebat cum descoperă noi artiști, acesta a povestit că urmărește toate show-urile de talente și ascultă absolut toate propunerile pe care le primește. 

Însă se întâmplă să facă descoperiri ale unor noi talente în situații surprinzătoare. „Pe o scenă la o nuntă l-am văzut prima oară pe Jean Gavril, care, după mine și după colegii mei, e un talent înnăscut. Dacă îl vezi o dată, nu trebuie să fii specialist ca să îți dai seama că băiatul ăsta e făcut ca să fie star. Am încercat să văd care îi sunt planurile, dacă vrea să rămână doar aici sau merge mai departe, dacă vrea să înregistreze doar melodii făcute cunoscute de alții sau vrea să aibă și repertoriul propriu. Și. în caz că răspunsul este da, dacă vrea să înceapă de astăzi sau de peste trei ani. Și am descoperit un student la arhitectură, un om cerebral, un om care știa ce vrea să facă și cu doza de naivitate aferentă, că fără asta e mai greu să construiești. Și care își dorea foarte mult și cred că astăzi, la trei ani, patru ani după acel moment e pe drumul care trebuie”, a povestit el.

Felul în care un artist își gestionează succesul este extrem de important, mai ales că nu toți reușesc să facă bine față presiunii aduse de acesta.

„Am văzut oameni amețiți de succes, da, mulți. Mulți pe care succesul îi prinde pe nepregătite și e aiurea să constați că omul ăla asta și-a dorit, a obținut, a venit prea repde, nu știe să îl gestioneze și se ascunde de succes. Urmează o pauză în care se odihnește și apoi revine. Succesul, odată găsit, în cele mai multe cazuri revine”, crede Cătălin Muraru.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată sâmbăta și duminica de la 14:05.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Interesant
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult