Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Șeful STS și-a dat demisia, deși susține că nu are nici „cea mai mică umbră de vinovăţie”

Vasilca

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Directorul STS, Ionel-Sorinel Vasilca, a anunțat luni că i-a înaintat președintelui Iohannis demisia sa din funcție, însă a ținut să spună că acest lucru nu este urmarea „existenţei unei sincope, inadvertenţe sau a celei mai mici umbre de vinovăţie”.

„Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Preşedintelui României demisia mea din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie în exercitarea funcţiei de preluare şi localizare a apelurilor de urgenţă 112 de către STS, a neglijenţei mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităţilor care privesc datoria mea şi a tuturor angajaţilor de a garanta funcţionarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare şi a celor pe linia 112”, se arată într-o informare citată de Mediafax.ro. 

Vasilca a mai spus că a demisionat pentru a nu afecta prestigiul instituției.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a susținut în comunicările oficiale că în cazul Caracal nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice şi că, dacă există o problemă, este legată doar de comunicarea întârziată.

Șeful statului a luat act de demisie.  „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit luni, 29 iulie a.c., demisia din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale a domnului Ionel-Sorinel Vasilca. În cadrul ședinței Consiliul Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie, Președintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de această demisie”, se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ion check icon
  deja nu pricep de ce trebuie sa avem un general ca sa conduca serviciul asta ?????si de ce nu un civil ? nu mai putem de generalii astia de opereta, scoliti pe la "academia de aparare" si cu doctorate pe la " academia nationala de informatii ".....
  • Like 0
 • Doamna Ion, cum selectati textele publicate? Se trimite i confirmare de primire a textului? In cât timp verificați textul si răspundeți unei persoane care vrea sa încerce sa posteze ceva pe acest site? Sper încercați sa fiți altfel decât instituțiile statului. Mulțumesc.
  • Like 0
 • habar nu am daca el trebuia sa isi dea demisia sau intreaga echipa de pilitzisti din Caracal: si ala de la tel., si aia care umblau creanga in fata casei.
  Zau, cum naiba omul ala isi omora victima in curte stiind ca in fatza casei sunt niste politisti?
  • Like 0
 • otheh check icon
  Fac ceva pe demisia ta de kkt. Trebuia sa iti faci treaba, kknarule. Cand era sa va pupati in cur sefii politici nu aveati nicio intarziere, functionati ca ceasurile elvetiene.
  • Like 0
 • O demisie de onoare ar arăta cam așa: „Îmi prezint demisia pentru că am crezut că pot face față unei astfel de funcție dar din următoarele motive, independente de voința mea, nu am fost capabil să-mi demonstrez înalta pregătire în domeniu:
  1. Nu mi s-au alocat fondurile solicitate pentru implementarea următoarelor lucruri…
  2. Resursele umane ți tehnice au fost implicate, peste voința mea, în activități fără legătură cu specificul serviciului.
  3. Mi s-au impus, peste voința mea, prin șantaj și amenințări, angajări de personal nepregătit.
  4. Nu am fost lăsat să-mi pregătesc personalul din subordine.
  Pentru aceste motive și altele pe care le voi prezenta în fața angajatorului meu în cadrul primei ședințe CSAT îmi prezint public demisia de onoare”.
  • Like 1


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult