Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Șeful STS și-a dat demisia, deși susține că nu are nici „cea mai mică umbră de vinovăţie”

Vasilca

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Directorul STS, Ionel-Sorinel Vasilca, a anunțat luni că i-a înaintat președintelui Iohannis demisia sa din funcție, însă a ținut să spună că acest lucru nu este urmarea „existenţei unei sincope, inadvertenţe sau a celei mai mici umbre de vinovăţie”.

„Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Preşedintelui României demisia mea din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie în exercitarea funcţiei de preluare şi localizare a apelurilor de urgenţă 112 de către STS, a neglijenţei mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităţilor care privesc datoria mea şi a tuturor angajaţilor de a garanta funcţionarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare şi a celor pe linia 112”, se arată într-o informare citată de Mediafax.ro. 

Vasilca a mai spus că a demisionat pentru a nu afecta prestigiul instituției.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a susținut în comunicările oficiale că în cazul Caracal nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice şi că, dacă există o problemă, este legată doar de comunicarea întârziată.

Șeful statului a luat act de demisie.  „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit luni, 29 iulie a.c., demisia din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale a domnului Ionel-Sorinel Vasilca. În cadrul ședinței Consiliul Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie, Președintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de această demisie”, se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ion check icon
    deja nu pricep de ce trebuie sa avem un general ca sa conduca serviciul asta ?????si de ce nu un civil ? nu mai putem de generalii astia de opereta, scoliti pe la "academia de aparare" si cu doctorate pe la " academia nationala de informatii ".....
    • Like 0
  • Doamna Ion, cum selectati textele publicate? Se trimite i confirmare de primire a textului? In cât timp verificați textul si răspundeți unei persoane care vrea sa încerce sa posteze ceva pe acest site? Sper încercați sa fiți altfel decât instituțiile statului. Mulțumesc.
    • Like 0
  • habar nu am daca el trebuia sa isi dea demisia sau intreaga echipa de pilitzisti din Caracal: si ala de la tel., si aia care umblau creanga in fata casei.
    Zau, cum naiba omul ala isi omora victima in curte stiind ca in fatza casei sunt niste politisti?
    • Like 0
  • otheh check icon
    Fac ceva pe demisia ta de kkt. Trebuia sa iti faci treaba, kknarule. Cand era sa va pupati in cur sefii politici nu aveati nicio intarziere, functionati ca ceasurile elvetiene.
    • Like 0
  • O demisie de onoare ar arăta cam așa: „Îmi prezint demisia pentru că am crezut că pot face față unei astfel de funcție dar din următoarele motive, independente de voința mea, nu am fost capabil să-mi demonstrez înalta pregătire în domeniu:
    1. Nu mi s-au alocat fondurile solicitate pentru implementarea următoarelor lucruri…
    2. Resursele umane ți tehnice au fost implicate, peste voința mea, în activități fără legătură cu specificul serviciului.
    3. Mi s-au impus, peste voința mea, prin șantaj și amenințări, angajări de personal nepregătit.
    4. Nu am fost lăsat să-mi pregătesc personalul din subordine.
    Pentru aceste motive și altele pe care le voi prezenta în fața angajatorului meu în cadrul primei ședințe CSAT îmi prezint public demisia de onoare”.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult