Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Șerban Nicolae reacționează furibund la comunicatul SUA: „E bizar, incoerent, profund ofensator, perfect inutil. Președintele României trebuie să transmită un protest ferm”

Șerban Nicolae și Cătălin Voicu

Senatorul PSD Șerban Nicolae a reacționat violent după citirea comunicatului dat de Departamentul de Stat al SUA. 

„Acest comunicat încalcă toate uzanțele relațiilor diplomatice”, a început senatorul PSD, care a adăugat că textul „e perfect inutil ca demers, e ilogic și incoerent sub aspectul construcției și este profund ofensator”.

„Nu poți să ceri din afara României nimic”, a spus Șerban Nicolae, care a subliniat că „nu avem o poziție de slugărnicie și de poziție inferioară față de nimeni, nu dăm extemporale și nu ne justificăm poziția față de nimeni”.

Potrivit senatorului PSD, președintele României ar trebui „să transmită un protest ferm ambasadorului american”.

„Eu mă îndoiesc că există un cetățean român normal la cap care să spună, după citirea acestui comunicat, că acum îi simpatizează pe americani”, după ce anterior nu-i „simpatizase”, a mai spus Șerban Nicolae.

Departamentul de Stat al SUA și-a exprimat luni îngrijorarea faţă de modificare legilor justiției și a îndemnat Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și slăbesc lupta împotriva corupției.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gabriel check icon
  Diletant ieftin cu zabele la gura si cu aere nationaliste de doi lei,ordinarii din pilitica romaneasca,sa fac ceva pe parerea lui si tuturor din casa cu monstrii ,,casa poporului"
  • Like 0
 • Serban Nimicolae asta nu e altceva decat un slugoi infect, inainte vreme al mizerabilului Voicu, acum al abjectului Hamster. Un nemernic, dispus la orice ticalosie. Priviti mutra porcina cu privire bovina, ascultati grohaiala dementa a bestiei, si, chiar daca sunteti PSDisti sau doar fani al sacalilor rosii, treziti-va cat inca nu ati devenit cu desavarsire sclavii sceleratillor ! Voi, cei care i-ati votat, sunteti primii jefuiti, batjocoriti, sfidati si dispretuiti, in chiar numele vostru. E timpul sa intelegeti ca sunteti tratati ca turma de vite, si au tot dreptul s-o faca, atata vreme cat datorita voua, sunt la putere. Nu mai putin vinovati sunt si ceilalti, marea majoritate, care zace, indolenta si sinucigasa, oarba la pericolul mortal care e ciuma rosie, PSDALDE in frunte cu cei doi criminali ne duc pe toti la abator. Nu strainii, ci noi trebuie sa-i mazilim, Strada ne asteapta, e singurul lucru ca le da cosmaruri talharilor. Cateva mii in strada nu ajung. E nevoie de sute de mii, un milion sau mai mult. Numai asa putem inlatura molima, Altfel, Dracnu ne ia !
  • Like 0
 • Acest impostor parvenit, acest slugoi, trebuie scos in șuturi din parlament și dus încătușat la pușcărie, pe viață, pentru înaltă trădare a țării.
  • Like 0
 • ”Mama natura” ne-a inzestrat cu doi ochi,doua urechi si o singura gura............sa privim cu mare atentie,sa auzim tot si din dreapta si din stanga ca in urma analizei sa vorbim o singura data. Oare ce-i lipseste acestui”om”? Pot doar sa banuiesc....................
  • Like 0
 • Americanii pot cere orice pentru ca ei ne apara...deocamdata! Vai de noi cu acesti politicieni care nu au minime cunostinte despre politca exterma...
  • Like 0
 • Aveți dreptate când afirmați ca "nu va justificați poziția fata de nimeni", din păcate, nici măcar fata de poporul roman,care a ajuns sa spere la un ajutor internațional sa poată scăpa de voi. Sunteți o otravă. Suntem reprezentați și conduși de semianalfabeti, hoți,falsificatori, mincinoși, curvani, bețivi și se pune întrebarea, astia sunt tot ce are mai bun România?
  • Like 0
 • John check icon
  ”Acest comunicat încalcă toate uzanțele relațiilor diplomatice” – spune omul cu vechi state de serviciu în diplomație, în treacăt, de lângă volan.
  • Like 5
 • Departamentul de stat american a transmis un comunicat absolut diplomatic (altfel nici nu se putea) doar că politrucii noștrii așa cum era de așteptat habar-n-au limba engleză , politică nici atât , iar televiziunile ce să mai vorbim... la pamânt !
  astfel "We urge"= îndemnăm /recomandăm nicidecum "cerem"
  "cerem" = we demand ! ( se pune și semnul exclamării de obicei la propoziția care conține acest cuvânt)
  • Like 2
 • Anon check icon
  Vaai, s-a ofticat Serbanel. Ce rau imi pare :D
  • Like 2
 • Spre dezamagirea lui SN eu,roman normal la cap, declar ca-i simpatizez pe americani!! S-ar putea sa fiu singurul...
  • Like 2
  • @ Mihai Ducu
   Te asigur ca nu esti singurul care ii simpatizeaza! Suntem 2 cel putin! :)
   • Like 3
  • @ Mihai Ducu
   Nu , nu esti singurul ! Ierarhia valorilor nu o schimba niste nulitati !

   • Like 2


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult