Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Șerban Nicolae reacționează furibund la comunicatul SUA: „E bizar, incoerent, profund ofensator, perfect inutil. Președintele României trebuie să transmită un protest ferm”

Șerban Nicolae și Cătălin Voicu

Senatorul PSD Șerban Nicolae a reacționat violent după citirea comunicatului dat de Departamentul de Stat al SUA. 

„Acest comunicat încalcă toate uzanțele relațiilor diplomatice”, a început senatorul PSD, care a adăugat că textul „e perfect inutil ca demers, e ilogic și incoerent sub aspectul construcției și este profund ofensator”.

„Nu poți să ceri din afara României nimic”, a spus Șerban Nicolae, care a subliniat că „nu avem o poziție de slugărnicie și de poziție inferioară față de nimeni, nu dăm extemporale și nu ne justificăm poziția față de nimeni”.

Potrivit senatorului PSD, președintele României ar trebui „să transmită un protest ferm ambasadorului american”.

„Eu mă îndoiesc că există un cetățean român normal la cap care să spună, după citirea acestui comunicat, că acum îi simpatizează pe americani”, după ce anterior nu-i „simpatizase”, a mai spus Șerban Nicolae.

Departamentul de Stat al SUA și-a exprimat luni îngrijorarea faţă de modificare legilor justiției și a îndemnat Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și slăbesc lupta împotriva corupției.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gabriel check icon
  Diletant ieftin cu zabele la gura si cu aere nationaliste de doi lei,ordinarii din pilitica romaneasca,sa fac ceva pe parerea lui si tuturor din casa cu monstrii ,,casa poporului"
  • Like 0
 • Serban Nimicolae asta nu e altceva decat un slugoi infect, inainte vreme al mizerabilului Voicu, acum al abjectului Hamster. Un nemernic, dispus la orice ticalosie. Priviti mutra porcina cu privire bovina, ascultati grohaiala dementa a bestiei, si, chiar daca sunteti PSDisti sau doar fani al sacalilor rosii, treziti-va cat inca nu ati devenit cu desavarsire sclavii sceleratillor ! Voi, cei care i-ati votat, sunteti primii jefuiti, batjocoriti, sfidati si dispretuiti, in chiar numele vostru. E timpul sa intelegeti ca sunteti tratati ca turma de vite, si au tot dreptul s-o faca, atata vreme cat datorita voua, sunt la putere. Nu mai putin vinovati sunt si ceilalti, marea majoritate, care zace, indolenta si sinucigasa, oarba la pericolul mortal care e ciuma rosie, PSDALDE in frunte cu cei doi criminali ne duc pe toti la abator. Nu strainii, ci noi trebuie sa-i mazilim, Strada ne asteapta, e singurul lucru ca le da cosmaruri talharilor. Cateva mii in strada nu ajung. E nevoie de sute de mii, un milion sau mai mult. Numai asa putem inlatura molima, Altfel, Dracnu ne ia !
  • Like 0
 • Acest impostor parvenit, acest slugoi, trebuie scos in șuturi din parlament și dus încătușat la pușcărie, pe viață, pentru înaltă trădare a țării.
  • Like 0
 • ”Mama natura” ne-a inzestrat cu doi ochi,doua urechi si o singura gura............sa privim cu mare atentie,sa auzim tot si din dreapta si din stanga ca in urma analizei sa vorbim o singura data. Oare ce-i lipseste acestui”om”? Pot doar sa banuiesc....................
  • Like 0
 • Americanii pot cere orice pentru ca ei ne apara...deocamdata! Vai de noi cu acesti politicieni care nu au minime cunostinte despre politca exterma...
  • Like 0
 • Aveți dreptate când afirmați ca "nu va justificați poziția fata de nimeni", din păcate, nici măcar fata de poporul roman,care a ajuns sa spere la un ajutor internațional sa poată scăpa de voi. Sunteți o otravă. Suntem reprezentați și conduși de semianalfabeti, hoți,falsificatori, mincinoși, curvani, bețivi și se pune întrebarea, astia sunt tot ce are mai bun România?
  • Like 0
 • John check icon
  ”Acest comunicat încalcă toate uzanțele relațiilor diplomatice” – spune omul cu vechi state de serviciu în diplomație, în treacăt, de lângă volan.
  • Like 5
 • Departamentul de stat american a transmis un comunicat absolut diplomatic (altfel nici nu se putea) doar că politrucii noștrii așa cum era de așteptat habar-n-au limba engleză , politică nici atât , iar televiziunile ce să mai vorbim... la pamânt !
  astfel "We urge"= îndemnăm /recomandăm nicidecum "cerem"
  "cerem" = we demand ! ( se pune și semnul exclamării de obicei la propoziția care conține acest cuvânt)
  • Like 2
 • Anon check icon
  Vaai, s-a ofticat Serbanel. Ce rau imi pare :D
  • Like 2
 • Spre dezamagirea lui SN eu,roman normal la cap, declar ca-i simpatizez pe americani!! S-ar putea sa fiu singurul...
  • Like 2
  • @ Mihai Ducu
   Te asigur ca nu esti singurul care ii simpatizeaza! Suntem 2 cel putin! :)
   • Like 3
  • @ Mihai Ducu
   Nu , nu esti singurul ! Ierarhia valorilor nu o schimba niste nulitati !

   • Like 2


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult