Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

…Și în acest timp, tinerii, în pelerinaj la Loft, cu preafericita Delia. Amenda, cât o sticlă de șampanie

Delia Loft

Câteva zeci de tineri au petrecut în week-end la un club de fițe din București ca în vremurile bune, în ciuda restricțiilor.

Petrecerea a fost organizată de Loft, un club de fițe din București, care a anunțat vineri un „brunch” de la ora 13.00 la 21.00, timp de trei zile. 

Deși suntem în plină pandemie, iar articolul 6 din Hotărârea CNSU nr. 52 din data de 5 noiembrie 2020 interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, tinerii au sfidat orice fel de reguli.

Petrecerea s-a ținut în timpul zilei, iar rețelele de socializare au fost invadate de filmulețe postate de petrecăreți. Tinerii dansau pe mese unii lângă alții, nu purtau măști de protecție, iar socializarea s-a făcut umăr la umăr. 

Printre participanți, s-a numărat și cântăreața Delia, care probabil s-a gândit să-și înece amarul după ce a primit nenumărate critici din partea internauților, care o apostrofau pentru faptul că a semnat, împreună cu mulți alți artiști, săptămâna trecută petiția către Ministerul Culturii, prin care solicita ajutor de stat pentru sprijinirea industriei artistice afectate grav de pandemia Covid. Nu mi se pare condamnabil faptul că a semnat o petiție pentru a veni în sprijinul industriei din care face parte - cred că este evident pentru toată lumea că nu pentru ea a făcut acest gest, dar faptul de a se afla în plină pandemie în club și de a încălca în mod flagrant normele de protecție sanitară, în timp ce spitalele din România și secțiile de ATI efectiv gem de bolnavi de Covid, mi se pare de-a dreptul regretabil atât pentru domnia sa, dar și pentru sutele de petrecăreți aflați la fața locului.

Deși prezenți în mijlocul acțiunii, polițiștii au aplicat o amendă simbolică de 2000 de lei pentru neregulile constatate, adică aproximativ prețul unei sticle de șampanie vândute de acest local. Agenţii au mai revenit în club, dar totul li s-a părut în regulă şi nu au mai aplicat sancţiuni.

La orele 21, s-a dat stingerea. Sub pretextul unui brunch organizat în aer liber, clubul invită pe rețelele de socializare din nou tinerii la alte două zile de petrecere.

Acest gest de iresponsabilitate ar trebui sancționat de către autorități. Dar pentru că urmează alegerile parlamentare în mai puțin de o săptămână, autoritățile se fac că nu văd.

Mă întreb câți dintre tinerii care au considerat că e ok și sigur să petreci în pandemie și să încalci cu nonșalanță cel puțin patru norme sanitare de protecție imperative, vor ieși la vot pentru a-și exercita un drept câștigat cu greu de părinții lor. Sau vor spune că e riscant și vor prefera să rămână acasă, în club.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Adunatura de maimute - iertare speciei - umane, tembelelism cultivat de televiziunile comerciale, de invatamantul pastorit de abramburica si toti ceilalti "ministri". Asta s-a dorit. O generatie cu un comportament tribal, salbatic, o bataiala schizofrenica. astia sunt viitorii, in proportie covarsitoare, locuitori ai unei lumi degenarate. Anul "1984" al lui Orwel a venit, putin mai tarziu, dar nu mai este scapare. Poate e mai bine atunci cand se va instaura caci vor fi toti sub control. Nu vor mai putea protesta. Probabil ca li se va inhiba instinctul de revindicare a drepturilor. Singurul drept va fi un blid cu terci. Autoritatile sunt nule si inutile. Ma indoiesc ca vor lua masuri dupa alegeri, asta in eventualitatea ca pnl va castiga. Probabil ca masurile vor fi luate impotriva celor ce au criticat aceasta stare a lucrurilor acum. Nu cred ca dumnezeu va mai pute ajuta cu ceva!
  • Like 2
 • toti trebuie sa respecte legile si lectiile dar pana cand la adunarile bor se trece cu vederea de ce se dau chiar si amenzi simbolice la alte adunari ? in locul lor as da statul in judecata . adica eu de ce as fi mai putin cetatean decat mache de la malu marii ?
  • Like 2
 • Dorin check icon
  E simplu 20000 de lei amendă pentru fiecare ,ca în starea de urgență , ridicată autorizația de funcționare și gata.
  • Like 3
 • Nume check icon
  Pana cand nu le ridicati aut0rizatiile de functionare si nu le confiscati bunurile nu se va intampla nimic in aceasta tara plina de smecheri si idioti.
  P.S. Cine este Delia?
  • Like 6
  • @ Nume
   Colonii de educare nu reeducare si munca obligatorie niste ani buni. Dupa snapanii din asa zisa horeca ridica clontul si susanistii Romania sat fara caini. Doar javre.
   • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult