Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

…Și în acest timp, tinerii, în pelerinaj la Loft, cu preafericita Delia. Amenda, cât o sticlă de șampanie

Delia Loft

Câteva zeci de tineri au petrecut în week-end la un club de fițe din București ca în vremurile bune, în ciuda restricțiilor.

Petrecerea a fost organizată de Loft, un club de fițe din București, care a anunțat vineri un „brunch” de la ora 13.00 la 21.00, timp de trei zile. 

Deși suntem în plină pandemie, iar articolul 6 din Hotărârea CNSU nr. 52 din data de 5 noiembrie 2020 interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, tinerii au sfidat orice fel de reguli.

Petrecerea s-a ținut în timpul zilei, iar rețelele de socializare au fost invadate de filmulețe postate de petrecăreți. Tinerii dansau pe mese unii lângă alții, nu purtau măști de protecție, iar socializarea s-a făcut umăr la umăr. 

Printre participanți, s-a numărat și cântăreața Delia, care probabil s-a gândit să-și înece amarul după ce a primit nenumărate critici din partea internauților, care o apostrofau pentru faptul că a semnat, împreună cu mulți alți artiști, săptămâna trecută petiția către Ministerul Culturii, prin care solicita ajutor de stat pentru sprijinirea industriei artistice afectate grav de pandemia Covid. Nu mi se pare condamnabil faptul că a semnat o petiție pentru a veni în sprijinul industriei din care face parte - cred că este evident pentru toată lumea că nu pentru ea a făcut acest gest, dar faptul de a se afla în plină pandemie în club și de a încălca în mod flagrant normele de protecție sanitară, în timp ce spitalele din România și secțiile de ATI efectiv gem de bolnavi de Covid, mi se pare de-a dreptul regretabil atât pentru domnia sa, dar și pentru sutele de petrecăreți aflați la fața locului.

Deși prezenți în mijlocul acțiunii, polițiștii au aplicat o amendă simbolică de 2000 de lei pentru neregulile constatate, adică aproximativ prețul unei sticle de șampanie vândute de acest local. Agenţii au mai revenit în club, dar totul li s-a părut în regulă şi nu au mai aplicat sancţiuni.

La orele 21, s-a dat stingerea. Sub pretextul unui brunch organizat în aer liber, clubul invită pe rețelele de socializare din nou tinerii la alte două zile de petrecere.

Acest gest de iresponsabilitate ar trebui sancționat de către autorități. Dar pentru că urmează alegerile parlamentare în mai puțin de o săptămână, autoritățile se fac că nu văd.

Mă întreb câți dintre tinerii care au considerat că e ok și sigur să petreci în pandemie și să încalci cu nonșalanță cel puțin patru norme sanitare de protecție imperative, vor ieși la vot pentru a-și exercita un drept câștigat cu greu de părinții lor. Sau vor spune că e riscant și vor prefera să rămână acasă, în club.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Adunatura de maimute - iertare speciei - umane, tembelelism cultivat de televiziunile comerciale, de invatamantul pastorit de abramburica si toti ceilalti "ministri". Asta s-a dorit. O generatie cu un comportament tribal, salbatic, o bataiala schizofrenica. astia sunt viitorii, in proportie covarsitoare, locuitori ai unei lumi degenarate. Anul "1984" al lui Orwel a venit, putin mai tarziu, dar nu mai este scapare. Poate e mai bine atunci cand se va instaura caci vor fi toti sub control. Nu vor mai putea protesta. Probabil ca li se va inhiba instinctul de revindicare a drepturilor. Singurul drept va fi un blid cu terci. Autoritatile sunt nule si inutile. Ma indoiesc ca vor lua masuri dupa alegeri, asta in eventualitatea ca pnl va castiga. Probabil ca masurile vor fi luate impotriva celor ce au criticat aceasta stare a lucrurilor acum. Nu cred ca dumnezeu va mai pute ajuta cu ceva!
    • Like 2
  • toti trebuie sa respecte legile si lectiile dar pana cand la adunarile bor se trece cu vederea de ce se dau chiar si amenzi simbolice la alte adunari ? in locul lor as da statul in judecata . adica eu de ce as fi mai putin cetatean decat mache de la malu marii ?
    • Like 2
  • Dorin check icon
    E simplu 20000 de lei amendă pentru fiecare ,ca în starea de urgență , ridicată autorizația de funcționare și gata.
    • Like 3
  • Nume check icon
    Pana cand nu le ridicati aut0rizatiile de functionare si nu le confiscati bunurile nu se va intampla nimic in aceasta tara plina de smecheri si idioti.
    P.S. Cine este Delia?
    • Like 6
    • @ Nume
      Colonii de educare nu reeducare si munca obligatorie niste ani buni. Dupa snapanii din asa zisa horeca ridica clontul si susanistii Romania sat fara caini. Doar javre.
      • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult