Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Simona a biruit o adversară mai rea decât Sharapova

După primul set, pierdut pe nenumăratele retururi ucigătoare ale „killeriței” Sharapova, Simona i-a replicat lui Darren Cahill, care îi spunea, ca întotdeauna, exact ce și cum trebuie: „Mi-e și frică să mai servesc”.

Ce poate fi mai rău decât să ai în față o „ucigașă în serie”?

Mai rău este să-ți fie frică de ea. Frica te îngenunchează, te împiedică să lupți.

Era de înțeles, la câte lovituri imparabile expediase Sharapova pe serviciul 2 temător al Simonei...

Apoi, servind la începutul setului 2 la minge de ghem, Simona a reușit o servă 2 lungă și cu efect, în corp – Sharapova a trimis în burta fileului. Simo și-a dus degetul la tâmplă. Din clipa aceea am știut că i-a dispărut frica de propriul serviciu, mai rea decât frica de returul adversarei.

A riscat mai mult, a făcut și duble greșeli, dar procentajul ei de reușită la servă a crescut destul ca să neutralizeze din agresivitatea Sharapovei.

De aici încolo, cheia meciului a fost condiția fizică. Ținta rusoaicei era să câștige în 2 seturi. În al 3-lea, șansele ei scădeau considerabil. Ținând seama de asta, ea a jucat, tactic, impecabil: lovituri decisive de câte ori a avut ocazia, ba chiar și când nu a avut-o, și vreo 7-8 scurte, aproape toate puse perfect, când simțea că schimbul se lungește prea mult și îi poate consuma energie.

Sharapova a folosit și tertipurile ei obișnuite: întârzieri mari între puncte (arbitra a ezitat s-o avertizeze) și pauza de vestiar după setul 2. Simona a făcut față foarte bine, antrenându-și serviciul în așteptarea Sharapovei.

A fost importantă fiecare minge pe care Simona a reușit s-o trimită în terenul adversarei, uneori cu eforturi excepționale. Și fiecare winner cu reverul în lung de linie, care i-a tăiat din avânt „killeriței”.

După mai bine de două ore de luptă crâncenă, rezistența uluitoare a Sharapovei, care avea în spate peste 9 ore de meciuri în 3 seturi în turneul de la Roma, s-a frânt – Mariei i-a „căzut mâna”, practic nu a mai contat în ultimele două ghemuri.

Simona a câștigat cu capul și picioarele.

O victorie uriașă, aș așeza-o în Top 5 al victoriilor memorabile din cariera Simonei Halep. Cu impulsul de încredere căpătat astfel, Simona, tare pe picioare, are prima șansă în revanșa de mâine cu Svitolina. Și ne putem gândi la Roland Garros – noi, că ea trebuie să-și vadă de joc!...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult