Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Simona a biruit o adversară mai rea decât Sharapova

După primul set, pierdut pe nenumăratele retururi ucigătoare ale „killeriței” Sharapova, Simona i-a replicat lui Darren Cahill, care îi spunea, ca întotdeauna, exact ce și cum trebuie: „Mi-e și frică să mai servesc”.

Ce poate fi mai rău decât să ai în față o „ucigașă în serie”?

Mai rău este să-ți fie frică de ea. Frica te îngenunchează, te împiedică să lupți.

Era de înțeles, la câte lovituri imparabile expediase Sharapova pe serviciul 2 temător al Simonei...

Apoi, servind la începutul setului 2 la minge de ghem, Simona a reușit o servă 2 lungă și cu efect, în corp – Sharapova a trimis în burta fileului. Simo și-a dus degetul la tâmplă. Din clipa aceea am știut că i-a dispărut frica de propriul serviciu, mai rea decât frica de returul adversarei.

A riscat mai mult, a făcut și duble greșeli, dar procentajul ei de reușită la servă a crescut destul ca să neutralizeze din agresivitatea Sharapovei.

De aici încolo, cheia meciului a fost condiția fizică. Ținta rusoaicei era să câștige în 2 seturi. În al 3-lea, șansele ei scădeau considerabil. Ținând seama de asta, ea a jucat, tactic, impecabil: lovituri decisive de câte ori a avut ocazia, ba chiar și când nu a avut-o, și vreo 7-8 scurte, aproape toate puse perfect, când simțea că schimbul se lungește prea mult și îi poate consuma energie.

Sharapova a folosit și tertipurile ei obișnuite: întârzieri mari între puncte (arbitra a ezitat s-o avertizeze) și pauza de vestiar după setul 2. Simona a făcut față foarte bine, antrenându-și serviciul în așteptarea Sharapovei.

A fost importantă fiecare minge pe care Simona a reușit s-o trimită în terenul adversarei, uneori cu eforturi excepționale. Și fiecare winner cu reverul în lung de linie, care i-a tăiat din avânt „killeriței”.

După mai bine de două ore de luptă crâncenă, rezistența uluitoare a Sharapovei, care avea în spate peste 9 ore de meciuri în 3 seturi în turneul de la Roma, s-a frânt – Mariei i-a „căzut mâna”, practic nu a mai contat în ultimele două ghemuri.

Simona a câștigat cu capul și picioarele.

O victorie uriașă, aș așeza-o în Top 5 al victoriilor memorabile din cariera Simonei Halep. Cu impulsul de încredere căpătat astfel, Simona, tare pe picioare, are prima șansă în revanșa de mâine cu Svitolina. Și ne putem gândi la Roland Garros – noi, că ea trebuie să-și vadă de joc!...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult