Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Simona a biruit o adversară mai rea decât Sharapova

După primul set, pierdut pe nenumăratele retururi ucigătoare ale „killeriței” Sharapova, Simona i-a replicat lui Darren Cahill, care îi spunea, ca întotdeauna, exact ce și cum trebuie: „Mi-e și frică să mai servesc”.

Ce poate fi mai rău decât să ai în față o „ucigașă în serie”?

Mai rău este să-ți fie frică de ea. Frica te îngenunchează, te împiedică să lupți.

Era de înțeles, la câte lovituri imparabile expediase Sharapova pe serviciul 2 temător al Simonei...

Apoi, servind la începutul setului 2 la minge de ghem, Simona a reușit o servă 2 lungă și cu efect, în corp – Sharapova a trimis în burta fileului. Simo și-a dus degetul la tâmplă. Din clipa aceea am știut că i-a dispărut frica de propriul serviciu, mai rea decât frica de returul adversarei.

A riscat mai mult, a făcut și duble greșeli, dar procentajul ei de reușită la servă a crescut destul ca să neutralizeze din agresivitatea Sharapovei.

De aici încolo, cheia meciului a fost condiția fizică. Ținta rusoaicei era să câștige în 2 seturi. În al 3-lea, șansele ei scădeau considerabil. Ținând seama de asta, ea a jucat, tactic, impecabil: lovituri decisive de câte ori a avut ocazia, ba chiar și când nu a avut-o, și vreo 7-8 scurte, aproape toate puse perfect, când simțea că schimbul se lungește prea mult și îi poate consuma energie.

Sharapova a folosit și tertipurile ei obișnuite: întârzieri mari între puncte (arbitra a ezitat s-o avertizeze) și pauza de vestiar după setul 2. Simona a făcut față foarte bine, antrenându-și serviciul în așteptarea Sharapovei.

A fost importantă fiecare minge pe care Simona a reușit s-o trimită în terenul adversarei, uneori cu eforturi excepționale. Și fiecare winner cu reverul în lung de linie, care i-a tăiat din avânt „killeriței”.

După mai bine de două ore de luptă crâncenă, rezistența uluitoare a Sharapovei, care avea în spate peste 9 ore de meciuri în 3 seturi în turneul de la Roma, s-a frânt – Mariei i-a „căzut mâna”, practic nu a mai contat în ultimele două ghemuri.

Simona a câștigat cu capul și picioarele.

O victorie uriașă, aș așeza-o în Top 5 al victoriilor memorabile din cariera Simonei Halep. Cu impulsul de încredere căpătat astfel, Simona, tare pe picioare, are prima șansă în revanșa de mâine cu Svitolina. Și ne putem gândi la Roland Garros – noi, că ea trebuie să-și vadă de joc!...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult