După primul set, pierdut pe nenumăratele retururi ucigătoare ale „killeriței” Sharapova, Simona i-a replicat lui Darren Cahill, care îi spunea, ca întotdeauna, exact ce și cum trebuie: „Mi-e și frică să mai servesc”.
Ce poate fi mai rău decât să ai în față o „ucigașă în serie”?
Mai rău este să-ți fie frică de ea. Frica te îngenunchează, te împiedică să lupți.
Era de înțeles, la câte lovituri imparabile expediase Sharapova pe serviciul 2 temător al Simonei...
Apoi, servind la începutul setului 2 la minge de ghem, Simona a reușit o servă 2 lungă și cu efect, în corp – Sharapova a trimis în burta fileului. Simo și-a dus degetul la tâmplă. Din clipa aceea am știut că i-a dispărut frica de propriul serviciu, mai rea decât frica de returul adversarei.
A riscat mai mult, a făcut și duble greșeli, dar procentajul ei de reușită la servă a crescut destul ca să neutralizeze din agresivitatea Sharapovei.
De aici încolo, cheia meciului a fost condiția fizică. Ținta rusoaicei era să câștige în 2 seturi. În al 3-lea, șansele ei scădeau considerabil. Ținând seama de asta, ea a jucat, tactic, impecabil: lovituri decisive de câte ori a avut ocazia, ba chiar și când nu a avut-o, și vreo 7-8 scurte, aproape toate puse perfect, când simțea că schimbul se lungește prea mult și îi poate consuma energie.
Sharapova a folosit și tertipurile ei obișnuite: întârzieri mari între puncte (arbitra a ezitat s-o avertizeze) și pauza de vestiar după setul 2. Simona a făcut față foarte bine, antrenându-și serviciul în așteptarea Sharapovei.
A fost importantă fiecare minge pe care Simona a reușit s-o trimită în terenul adversarei, uneori cu eforturi excepționale. Și fiecare winner cu reverul în lung de linie, care i-a tăiat din avânt „killeriței”.
După mai bine de două ore de luptă crâncenă, rezistența uluitoare a Sharapovei, care avea în spate peste 9 ore de meciuri în 3 seturi în turneul de la Roma, s-a frânt – Mariei i-a „căzut mâna”, practic nu a mai contat în ultimele două ghemuri.
Simona a câștigat cu capul și picioarele.
O victorie uriașă, aș așeza-o în Top 5 al victoriilor memorabile din cariera Simonei Halep. Cu impulsul de încredere căpătat astfel, Simona, tare pe picioare, are prima șansă în revanșa de mâine cu Svitolina. Și ne putem gândi la Roland Garros – noi, că ea trebuie să-și vadă de joc!...
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Mi-a plăcut de ea și ca femeie, chit că unii bărbați ne aflăm foarte inconsecvenți, pe felie...
un lucru mi-e greu sa inteleg in meciurile ei cu sharapova si anume: cine o opreste pe Simona sa o sicaneze la randul ei, sa faca pauze de vestiar, mers la toaleta, sa traga de timp... cu siguranta nu i-ar conveni sharapovei acest lucru
Exista un singur punct in care nu-s de acord cu dl Popescu: cheia meciului a fost in ultimele doua jocuri din setul decisiv: acolo, Simona si-a bagat picioarele in ea de frica si a zis "acum ori niciodata", iar daca era barbat, isi baga si altceva in Sharapova. A fost un rarunchi refulat, nu defulat, daca expresia are vreun sens (in capul meu are)!
In plus, e de notat pragul psihologic. O victorie, neconfirmata niciodata, la Sharapova, nu inseamna nimic. Nu in acel meci de acum vreun an, nu acolo s-a depasit o borna. Sa castigi o data, la una care te bate pe unde te prinde, inseamna, in proportie uriasa, norocul tau sau ziua proasta a celeilalte. Sa castigi a doua oara, mai ales daca e la rand, adica victorii legate, abia asta inseamna demon infrant. Simona poate incepe o serie coplesitoare pentru Sharapova. Iar mie asta mi se pare cel mai mare castig al meciului de ieri. Faptul ca, macar o data, Simona a trecut de la clamatul, dar neadevaratul "smart aggressive", care numai smart nu era, la aggressive, fara smart. Adica a eliminat falsa ei impresie ca joaca inteligent si a lasat loc fie-ce-o-fi-ului, domnule Popescu! Aia a fost cheia, nu deştul la tampla, pe care l-am mai vazut in atatea si atatea meciuri pierdute. Simona are un control excelent al loviturilor din alergare, simte lungimi si latimi, dar greseste, din frica. Trimite scurt, ca sa se fereasca de out-uri, fiindu-i teama sa impunga. Daca juca asa cu Ostapenko, la RG, era cea mai clar castigata finala moderna de GS,
Rezumand, cheia meciului a fost ca Simona a dat drumul la brat in ultimele doua jocuri ale meciului, ca si cum ar fi jucat cu Beatriz Haddad Maya, domnule Popescu, nu rigiditatea specifica tensiunii din partidele cu Sharapova. Remarcati figura ei, din aceasta perioada din meci, spranceana ridicata, zambetul retinut si intepator si momentul bucuriei pentru fiecare minge castigata, venit inainte ca punctul sa se fi incheiat. Pentru ca a stiut ca a lovit imparabil.
Eu asteptam intalnirea cu Svitolina, ca sa scriu asta, dar m-ati provocat. Iar Svitolina e o excelenta unealta de verificare a cimiliturilor cu floarea care nu face primavara sau cu focul de paie. Daca o bate acum, da, e posibil ca Simona sa fi trecut intr-o alta etapa! Doar daca.
Lista scurta a jucatoarelor cu joc peste Simona;Svitolina,Pliskova,Kvitova.Cum sa spui ca Simona are joc peste Svitolina?parerea mea este ca de la Doha Simona nu a progresat ca joc.Atat de mult imi doresc sa ma insel.
De pe wiki, despre ce a luat sharapova 10 ani (dupa cum ea a declarat), si cum nu e doar o substanta pentru rezistenta la efort ci si pentru psihic:
"A December 2015 study in the journal Drug Testing and Analysis argued that meldonium "demonstrates an increase in endurance performance of athletes, improved rehabilitation after exercise, protection against stress, and enhanced activations of central nervous system (CNS) functions".However the study itself presents no evidence for this claim, and focuses instead on describing two approaches for the reliable identification of meldonium. It is also believed that meldonium is opposing to steroids in the sense that instead of making the athlete emotionally unstable and readily irritable, it keeps them in an elevated state of mind and keeps their emotions in a happier state.When referring to central nervous system enhancements, it better activates the neurons in the CNS. This improves the messaging system throughout the body and, therefore, can decrease (improve) reaction time for an athlete"