„Încearcă să mai și ții mingea în teren!” i-a spus Thomas Högstedt lui Madison Keys. Este exact ce n-a făcut tânăra, exploziva și emotiva amerciancă, prezentă pentru prima dată în Turneul Campioanelor. Când a dat tare (multe lovituri de forehand se duc spre 150 km/h) și a greșit, în schimbul următor, Madison a dat și mai tare, și iarăși a greșit.
A făcut în felul ăsta nu mai puțin de 41 de erori neforțate, pentru că Simona a jucat exact ce trebuia în fața unei asemenea agresivități necontrolate: a trimis mingi multe, adânci și cu înălțime variabilă în zona din centrul terenului, asupra cărora Keys s-a năpustit continuu. După fiecare bombă care îi intra, Madison avea un infim moment de relaxare, de parcă Simo n-ar mai fi putut riposta, suficient ca atunci când primea mingea înapoi să greșească grav – ce înseamnă să fii prea încântat de propriile lovituri tari...
Și alt factor decisiv a fost diferența de flexibilitate, de adaptare la minge: Keys rigidă, „stâlp”, încercând să ajusteze loviturile din brațe, Simona trăgând mult mai bine de picioare și de corp ca să se poziționeze înainte de a lovi.
Totuși, meciul s-ar fi putut răsturna în orice moment: dacă lui Keys îi intra o serie de „bastârci” și prindea încredere, putea deveni extrem de periculoasă.
Meritul Simonei, foarte bine sfătuită, ca de obicei, de Darren Cahill, a fost, în acest meci de rodeo, că n-a scăpat-o nicio clipă din dârlogi pe iapa sălbatică Madison. A reușit și două mingi de colecție: contrascurtă perfectă cros cu reverul, cu o mână, și un passing de rever cu două mâini, din alergare, intuind direcția unui drive volé năprasnic al lui Keys.
Apropo de rever, pot să vă spun că la antrenament Simona execută un rever tăiat cu o mână excelent. Mult îmi doresc să-l folosească și în meci când e nevoie.
O victorie prețioasă pentru Simona Halep în Grupa Roșie, dar să rămânem lucizi și atenți: 50% Madison Keys s-a bătut singură.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Pacat ca nu incercati sa atingeti si alte momente semnificative, atat de rare din sportul romanesc !
*OFF TOPIC Am venit pe Republica odată cu deschiderea platformei, apreciind, în principal, deschiderea arătată (pentru necenzurarea comentariilor) și, practic, încrederea în useri. Dar asta înseamnă că și criticile și sugestiile erau, subînțeles, bine venite și încurajate tacit. Fiind fără cenzor, ca user îți asumi și tu un anumit auto-control, pentru că scopul nimănui de aici nu pare să fie baia în albia de porci, ci dezbaterea. Ba chiar am observat evoluții la unele semnături. Au lăsat înjurăturile și au mesaje cât se poate de argumentate și mai îngrijit redactate. În ultima vreme am observat însă și reintroducerea "Aprobării" mesajelor și după upgrade-ul la server, mi-au dispărut, firesc, două comentarii. Unul era critic, altul, culmea! eram de acord cu autorul, dar nu a fost înțeles de cenzor. Neavând sistem de feed back mai direct, vă sugerez următorul sistem. Toți userii sunt green până când înjură. Atunci primesc un avertisment, pe mail. La a treia abatere, ban. Simplu. Acest mesaj este ultimul, până la desființarea cenzurii care nu are rost pe această agoră. Statistic, cred că sunt 99,99% mesaje care nu necesită moderare și nici nu vă dați seama cât contează sentimentul și libertatea cuvântului. Pentru restul care contravin și care sunt într-o zdrobitoare minoritate, nu trebuie băgat pumnul în gură tuturor. Voi citi în continuare Republica, fidel ca și până acum, dar nu voi mai comenta, în semn de protest pentru uriașa greșeală cu introducerea cenzurii. Cred că era o comunitate care se dezvolta într-o direcție bună. De ce să repari ceva, dacă nu e stricat?
Domnule Popescu, deşi comentariul meu nu se referă la articolul de față, n-am găsit alt prilej de a vă ruga să ne oferiți un "top personal" al celor mai bune scrieri SF&F (romane, nuvele, povestiri scurte etc.). Am văzut topul producțiilor cinematografice SF&F şi mă gândeam că cititorii Republicii şi ai dumneavoastră în mod special s-ar bucura enorm dacă le-ați oferi acest "top", care în ultimă instanță nu reprezintă altceva decât nişte "recomandări" venite din partea unui bun cunoscător al literaturii de anticipație...
P.S. Am citit de curând volumul "Planetarium" (ediția princeps!) şi m-am gândit să vă adresez această rugăminte! În speranța că veți citi comentariul meu, vă mulțumesc anticipat şi aştept cu nerăbdare "topul"!