Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Simona a ținut-o în frâu pe iapa sălbatică Madison

„Încearcă să mai și ții mingea în teren!” i-a spus Thomas Högstedt lui Madison Keys. Este exact ce n-a făcut tânăra, exploziva și emotiva amerciancă, prezentă pentru prima dată în Turneul Campioanelor. Când a dat tare (multe lovituri de forehand se duc spre 150 km/h) și a greșit, în schimbul următor, Madison a dat și mai tare, și iarăși a greșit.

A făcut în felul ăsta nu mai puțin de 41 de erori neforțate, pentru că Simona a jucat exact ce trebuia în fața unei asemenea agresivități necontrolate: a trimis mingi multe, adânci și cu înălțime variabilă în zona din centrul terenului, asupra cărora Keys s-a năpustit continuu. După fiecare bombă care îi intra, Madison avea un infim moment de relaxare, de parcă     Simo n-ar mai fi putut riposta, suficient ca atunci când primea mingea înapoi să greșească grav – ce înseamnă să fii prea încântat de propriile lovituri tari...

Și alt factor decisiv a fost diferența de flexibilitate, de adaptare la minge: Keys rigidă, „stâlp”, încercând să ajusteze loviturile din brațe, Simona trăgând mult mai bine de picioare și de corp ca să se poziționeze înainte de a lovi.

Totuși, meciul s-ar fi putut răsturna în orice moment: dacă lui Keys îi intra o serie de „bastârci” și prindea încredere, putea deveni extrem de periculoasă.

Meritul Simonei, foarte bine sfătuită, ca de obicei, de Darren Cahill, a fost, în acest meci de rodeo, că n-a scăpat-o nicio clipă din dârlogi pe iapa sălbatică Madison. A reușit și două mingi de colecție: contrascurtă perfectă cros cu reverul, cu o mână, și un passing de rever cu două mâini, din alergare, intuind direcția unui drive volé năprasnic al lui Keys.

Apropo de rever, pot să vă spun că la antrenament Simona execută un rever tăiat cu o mână excelent. Mult îmi doresc să-l folosească și în meci când e nevoie.

O victorie prețioasă pentru Simona Halep în Grupa Roșie, dar să rămânem lucizi și atenți: 50% Madison Keys s-a bătut singură.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult