Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Simona – două „lăptărese” într-o finală WTA!

O zi de grație pe arena din Str. Dr. Lister – Staicovici. Mi-a amintit de un alt 6-0, administrat acum aproape o jumătate de veac, tot aici, de necunoscutul Ilie Năstase marelui campion Manolo Santana. Sevastova nu e Santana, dar e o jucătoare mult mai bună decât poziția ei în clasament – a câștigat autoritar tot ce-a jucat până în finala BRD Bucharest Open. Aici a dat însă peste o Simona Halep cum n-am mai văzut de foarte multă vreme, cu toate că ieri, în fața Vaniei King, greșise cât pentru un turneu întreg.

Perfect echilibrată interior, calmă și hotărâtă, Simona Halep a transformat o finală WTA într-un meci demonstrativ.

Sevastova a încercat mai întâi să stea în raliu cu Simona, accelerând din când în când și așteptând greșeala. Care n-a venit – la accelerare, Simona a răspuns cu superaccelerare și a greșit Anastasija.

Apoi, letona a încercat stopuri, ajunse toate de Simona și puse „cu mâna” în contracros. La 5-0 pentru româncă, antrenorul Sevastovei i-a spus: „Dă drumul la mână, lovește mai des cu forehandul tău penetrant, și ce-o fi, o fi”.

Și a fost. Simona a rezistat impecabil, cu o deplasare excepțională, la toate dreptele bombă ale Sevastovei. A și servit constant bine, cu primul și cu al doilea, împiedicând-o pe Anastasija să returneze decisiv.

În final, talentata letonă s-a dezechilibrat complet, nu mai știa ce să joace, zâmbea amar când mai făcea câte un punct. 6-0, 6-0, un rezultat foarte rar la acest nivel.

Mă bucur, alături de românii din tribunele improvizate și de la televizor, că această minunăție de meci Simona a făcut-o acasă. Și să sperăm că trofeul cucerit se va dovedi, ca în 2014, o trambulină de moral pentru ea în circuitul american care se încheie cu US Open.

P.S.

Nu m-a făcut foarte fericit declarația Simonei Halep în legătură cu marea campioană Cătălina Ponor ca purtătoare de drapel a României la Olimpiadă, dar hotărârea ei de a nu merge la Rio, din teamă de Zika, cred că nu avem dreptul s-o comentăm.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult