Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Simona – două „lăptărese” într-o finală WTA!

O zi de grație pe arena din Str. Dr. Lister – Staicovici. Mi-a amintit de un alt 6-0, administrat acum aproape o jumătate de veac, tot aici, de necunoscutul Ilie Năstase marelui campion Manolo Santana. Sevastova nu e Santana, dar e o jucătoare mult mai bună decât poziția ei în clasament – a câștigat autoritar tot ce-a jucat până în finala BRD Bucharest Open. Aici a dat însă peste o Simona Halep cum n-am mai văzut de foarte multă vreme, cu toate că ieri, în fața Vaniei King, greșise cât pentru un turneu întreg.

Perfect echilibrată interior, calmă și hotărâtă, Simona Halep a transformat o finală WTA într-un meci demonstrativ.

Sevastova a încercat mai întâi să stea în raliu cu Simona, accelerând din când în când și așteptând greșeala. Care n-a venit – la accelerare, Simona a răspuns cu superaccelerare și a greșit Anastasija.

Apoi, letona a încercat stopuri, ajunse toate de Simona și puse „cu mâna” în contracros. La 5-0 pentru româncă, antrenorul Sevastovei i-a spus: „Dă drumul la mână, lovește mai des cu forehandul tău penetrant, și ce-o fi, o fi”.

Și a fost. Simona a rezistat impecabil, cu o deplasare excepțională, la toate dreptele bombă ale Sevastovei. A și servit constant bine, cu primul și cu al doilea, împiedicând-o pe Anastasija să returneze decisiv.

În final, talentata letonă s-a dezechilibrat complet, nu mai știa ce să joace, zâmbea amar când mai făcea câte un punct. 6-0, 6-0, un rezultat foarte rar la acest nivel.

Mă bucur, alături de românii din tribunele improvizate și de la televizor, că această minunăție de meci Simona a făcut-o acasă. Și să sperăm că trofeul cucerit se va dovedi, ca în 2014, o trambulină de moral pentru ea în circuitul american care se încheie cu US Open.

P.S.

Nu m-a făcut foarte fericit declarația Simonei Halep în legătură cu marea campioană Cătălina Ponor ca purtătoare de drapel a României la Olimpiadă, dar hotărârea ei de a nu merge la Rio, din teamă de Zika, cred că nu avem dreptul s-o comentăm.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult