Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Apel al campionilor azi în Parlament. Simona Halep: „Tot ce-mi doresc este să se construiască săli pentru noile generaţii”

Nadia Comaneci - Simona Halep - Gabriela Szabo - Foto Facebook/Gabriela Szabo

Foto: Facebook/Gabriela Szabo

Simona Halep, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gabriela Szabo, Camelia Potec și alte personalități din sportul românesc au participat, miercuri, la o conferință la Palatul Parlamentului în care au pledat în favoarea creării unei infrastructuri în domeniu și pentru asigurarea unui buget mai mare pentru sport. 

„Eu astăzi nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generaţie care are nevoie de o mare infrastructură. La noi în ţară nu prea există aşa ceva. Avem nevoie de o sală unde să se joace meciurile pentru România, pentru echipa de FedCup, sunt mulţi copii care au nevoie de o susţinere, vorbesc din punctul meu de vedere, sportul nostru este un sport scump şi nu poate fi susţinut atât de mult de familii. Chiar fac apel pentru această cauză, să se facă o infrastructură, să se facă un sistem şi federaţia noastră este normal să nu fie în rând cu celelalte. Consider că tenisul românesc a avut multe rezultate în ultimii ani şi mai ales în trecut. Am avut numărul 1 mondial la băieţi, am avut la fete. Fiind în cauză, vreau să specific că este chiar păcat de tot talentul nostru din tenisul românesc să nu se facă nimic şi să să nu progresăm în această parte. Tot ce-mi doresc este să se construiască săli, să se construiască un sistem pentru noile generaţii, pentru că este mare nevoie", a spus Simona Halep, scrie News.ro.

Potrivit unor surse citate de GSP.ro, senatorii Șerban Nicolae și Daniel Zamfir au fost cei care au organizat evenimentul la care au luat parte personalitățile din sport.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult