Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Simona Halep a anunțat că se retrage, din cauza problemelor de sănătate, și de la Turneul Campioanelor. CTP: „Hernia de disc e foarte păcătoasă...”

Simona Halep retragere

Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, numărul 1 WTA, a anunțat puțin mai devreme că a decis să se retragă de la Turneul Campioanelor din Singapore, din cauza durerilor la spate.„Nu sunt pregătită să evoluez la un asemenea nivel”, a precizat Simona Halep. În ciuda absenței de la turneele finalului de an competițional, sportiva din România va încheia 2018 pe prima poziție a clasamentului feminin mondial.

„A fost cu siguranță o decizie dificilă, este întotdeauna greu să te retragi de la un turneu mare. De fapt, cred că este pentru prima dată în viațamea. Așadar, a fost o decizie dificilă, dar e mai bine pentru sănătatea mea”, a declarat Halep pentru WTA Insider. 

Aceasta a spus că Darren Cahill a fost 100% în favoarea retragerii. „Este îngrihorat în legătură cu spatele meu și este mai bine să pui întotdeauna sănătatea pe primul plan. Întodteauna a facut asta cu mine, era mai sigur decât mine că trebuie să mă retrag. Apoi, când am auzit că este de acord, a fost mai ușor pentru mine să iau decizia. Spatele meu nu este ok. Nu m-am antrenat în ultimele patru săptămâni, nu sunt gata să concurez la acest nivel, încă am dureri”, a spus Halep.

Cristian Tudor Popescu: „Hernia de disc e foarte păcătoasă”

Pe 2 octombrie, Simona Halep anunța că are hernie de disc, iar jurnalistul Cristian Tudor Popescu spunea recent că sportiva nu are nicio șansă să joace la Turneul Campioanelor. 

„Este chiar ce spuneam în precedenta noastră discuție la Digi24, că o sfătuiesc pe Simona să nu joace la Moscova. Decizia îi aparține, dar eram de părere că ar fi bine să nu joace și să nu-și orienteze programul de recuperare în funcție de turneul de la Moscova, ci în funcție de Turneul Campioanelor.

A încercat o recuperare rapidă pentru Moscova și iată că nu s-a putut. Hernia de disc e foarte păcătoasă. Poți să faci un antrenament intens și să nu ai nicio durere, dar a doua zi să fii înțepenit.

Lucrurile stau mai rău decât după turneul de la Beijing, pentru că acum Simona nu și-a organizat recuperarea eșalonată în timp, urmând ca să-și atingă punctul de formă maximă la Turneul Campioanelor. A forțat și acum perioada de recuperare se va prelungi.

La Turneul Campioanelor n-ai nicio șansă să joci cu o adversară mai plăcută, acolo sunt numai jucătoare tari, primele 8 din lume, iar Simona a jucat foarte puține meciuri de turneu în ultimele trei luni”, declara Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult