Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Simona Halep a anunțat că se retrage, din cauza problemelor de sănătate, și de la Turneul Campioanelor. CTP: „Hernia de disc e foarte păcătoasă...”

Simona Halep retragere

Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, numărul 1 WTA, a anunțat puțin mai devreme că a decis să se retragă de la Turneul Campioanelor din Singapore, din cauza durerilor la spate.„Nu sunt pregătită să evoluez la un asemenea nivel”, a precizat Simona Halep. În ciuda absenței de la turneele finalului de an competițional, sportiva din România va încheia 2018 pe prima poziție a clasamentului feminin mondial.

„A fost cu siguranță o decizie dificilă, este întotdeauna greu să te retragi de la un turneu mare. De fapt, cred că este pentru prima dată în viațamea. Așadar, a fost o decizie dificilă, dar e mai bine pentru sănătatea mea”, a declarat Halep pentru WTA Insider. 

Aceasta a spus că Darren Cahill a fost 100% în favoarea retragerii. „Este îngrihorat în legătură cu spatele meu și este mai bine să pui întotdeauna sănătatea pe primul plan. Întodteauna a facut asta cu mine, era mai sigur decât mine că trebuie să mă retrag. Apoi, când am auzit că este de acord, a fost mai ușor pentru mine să iau decizia. Spatele meu nu este ok. Nu m-am antrenat în ultimele patru săptămâni, nu sunt gata să concurez la acest nivel, încă am dureri”, a spus Halep.

Cristian Tudor Popescu: „Hernia de disc e foarte păcătoasă”

Pe 2 octombrie, Simona Halep anunța că are hernie de disc, iar jurnalistul Cristian Tudor Popescu spunea recent că sportiva nu are nicio șansă să joace la Turneul Campioanelor. 

„Este chiar ce spuneam în precedenta noastră discuție la Digi24, că o sfătuiesc pe Simona să nu joace la Moscova. Decizia îi aparține, dar eram de părere că ar fi bine să nu joace și să nu-și orienteze programul de recuperare în funcție de turneul de la Moscova, ci în funcție de Turneul Campioanelor.

A încercat o recuperare rapidă pentru Moscova și iată că nu s-a putut. Hernia de disc e foarte păcătoasă. Poți să faci un antrenament intens și să nu ai nicio durere, dar a doua zi să fii înțepenit.

Lucrurile stau mai rău decât după turneul de la Beijing, pentru că acum Simona nu și-a organizat recuperarea eșalonată în timp, urmând ca să-și atingă punctul de formă maximă la Turneul Campioanelor. A forțat și acum perioada de recuperare se va prelungi.

La Turneul Campioanelor n-ai nicio șansă să joci cu o adversară mai plăcută, acolo sunt numai jucătoare tari, primele 8 din lume, iar Simona a jucat foarte puține meciuri de turneu în ultimele trei luni”, declara Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult