Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona Halep vs Serena Williams, în optimile de finală ale Australian Open. „Meciul arată ca o finală, nu pot să cred că este doar runda a patra”

Serena Williams - Simona Halep

Simona Halep (numărul 1 WTA) joacă luni, de la ora 10:00, optimile de finală ale Australian Open cu Serena Williams (numărul 16 WTA). Serena Williams a câștigat până acum opt din cele nouă partide împotriva Simonei Halep.

„Meciul arată ca o finală, nu pot să cred că este doar runda a patra”, a spus Mary Joe Fernandez, fost numărul 4 mondial, pentru ESPN. Analiștii ESPN consideră că Serena Williams este în avantaj în această partidă și că, pentru a câștiga, Simona Halep va trebui să fie ca un zid.

„Va trebui să servească bine, Serena returnează extrem de bine”, a declarat Fernadez care a adăugat că rămâne de văzut dacă Simona va putea să reziste primei lovituri trimise de Serena și dacă va putea prelua controlul punctului. În opinia sa, sportiva din România va trebui să o facă să se miște mult pe americancă pentru a-și crea un avantaj.

Pentru Chanda Rubin, fost numărul 6 mondial, cele mai mari atuuri ale Simonei sunt viteza și spiritul său competitiv, care vor aduce intensitate jocului. Va avea nevoie însă și de un serviciu puternic și va trebui să o facă pe Serena să se miște, este de părere fosta tenismenă.

„Am sentimentul că va trebui să fie ca un zid și va trebui să o forțeze pe Serena să lovească mai tare și mai tare cât mai aproape de linii. Halep va trebui să-și asume rolul de a vâna fiecare minge, va trebui să alerge ca un cățel după minge, unde este mingea va trebui să fie și ea și să încerce să returneze. Halep va trebui să pună presiune pe Serena, astfel încât să o forțeze să greșească”, a spus Mark Hlawaty, fost partener de joc al Serenei Williams.

Simona Halep s-a descurcat foarte bine în meciul cu Venus Williams, ceea ce a pregătit-o pentru meciul cu Serena, spune Fernandez. Niciuna dintre sportive nu a jucat foarte mult în ultima vreme, dar Simona Halep este genul de jucătoare care are nevoie de repetiții și de meciuri, continuă ea. „Am văzut-o pe Serena câștigând și fără să joace mult tenis, dar a jucat acele meciuri dure de bună calitate în Cupa Hopman, iar asta a ajutat-o”, subliniază ea.

Chanda Rubin crede că parcursul de la Australian Open a pregătit-o pe Simona Halep pentru întâlnirea cu Serena. „Felul în care a jucat Halep, a avut niște meciuri dure, mai întâi primele două, apoi cel cu Venus, au fost cele mai dificile adversare pe care le puteai avea. Asta i-a dat o încredere enormă și cumva anihilează nevoia de mai multe meciuri. Cred că după cele trei meciuri pe care le-a avut, este într-un ritm bun, pe cât de bun poate fi pentru întâlnirea cu Serena”, a afirmat ea. 

În opinia analiștilor ESPN, jucătoarea din SUA este într-o formă mult mai bună și se mișcă mult mai bine față anul trecut. Potrivit acestorea, ea are cele mai mari șanse de a ieși victorioasă din partida de luni. „Aș înclina probabil către Serena, datorită armelor pe care le are, felului în care joacă și se mișcă. Dar va fi interesant. Cred că Halep va face cu siguranță lucrurile dificile”, a declarat Chanda Rubin.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Cele mai frumoase victorii sunt cele obținute cînd ”șansele” îți sunt potrinice.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult