Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Simona se ridică din genunchi!

După săptămâni de pauză, dureri la genunchi, tratamente uneori la fel de dureroase, nesiguranță, o înfrângere clară în fața lui Mladenovic și victorii relativ simple la jucătoare mai slab cotate, Simona avea nevoie de un meci dur, câștigat greu. I l-a oferit puternica australiancă Sam Stosur, adversară bine cunoscută Simonei, dar greu de contracarat când îi iese jocul.

Hotărâtoare în acest meci nu au fost dreapta, reverul sau serviciul Simonei, a fost privirea. La 6-4, 5-2 pentru Stosur, ochii Simonei au rămas reci și atenți, erau ochii Mangustei, parcă spunândꓽ „De aproape o oră îți merge fenomenal jocul, Samantha, ți-a intrat și o bandă, ai prins și niște milimetri de tușă, ar cam fi timpul să te tai”.

Simona a dat drumul la lovituri și a tras de picioare până la geamăt, destabilizând-o pe Stosur cu mingile multe scoase la limită, pe lovitura tare a adversarei. 

Totuși, Stosur a ajuns să aibă minge de meci la 5-4, pe serviciul Simonei. Și aici a fost cheia meciuluiꓽ Simona a servit tare, „din stomac” și a retrimis în forță, la risc, cu dreapta cros, returul australiencei. Următorul punct l-a închis la felꓽ serviciu puternic și plasat, apoi, imediat, dreaptă în lung de linie, decisivă.

Punctele de foc au fost câștigate de Halep, nu pierdute de Stosur, ceea ce spune totul despre încrederea și reflexele de învingătoare pe care Simona le-a recâștigat în acest meci.

De acum, la Miami se poate întâmpla orice, chiar și să câștige turneul Simona Halep. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Măcar Halep sa ne reprezinte
  • Like 0
 • Crabu check icon
  CTP-ul was returned! Ce dor mi-a fost! . . .

  Si acum, astept ca simona campioana sa ne declare:
  In urma rezultatelor exceptionale obtinute in fata jucatoarelor de top 100, am hotarat impreuna cu stafful, normal, sa-mi prelungesc cariera, cu inca 3 ani!
  Ura!
  35, here it comes.

  Cei care, inca, cred in campioana simona sunt niste simpatici!
  • Like 0
  • @ Crabu
   De-ai sti tu engleza, cat tenis stie Halep..
   • Like 0
 • Are nevoie de meciuri si cu adversare de calibru, pentru a prinde incredere, chiar daca pierde ramane cu experienta si cu ratiunea de a sti unde se situeaza cu adevarat dar cel mai important lucru intuit de mine este ca inca nu este acolo printre favorite, cel putin nu anul acesta, cu alte cuvinte mai trebuie sa "manance jar" si va fi pusa in situatia de a alege : performanta cu riscurile de rigoare sau trela lela de dragul publicului credul si al clasamentului !
  • Like 0
 • Un veritabil rollercoaster de emoţii meciul Simonei, mă bucur că am avut răbdarea şi plăcerea să-l urmăresc. Cel mai îmbucurător este faptul că îşi recapătă forma de odinioară, şi sper ca meciul cu Sam Stosur să fi fost declicul mental care s-o conducă la succese deosebite şi în acest sezon început mai greoi, din cauza accidentărilor.
  • Like 1
 • Da Doamne sa castige Simona la feminin si Federer la masculin...abia astept comentariul
  • Like 1
  • @ Neacsu Laurentiu
   :) Măcar și numai pentru asta.
   • Like 0
 • De acord cu domnul Popescu cu exceptia unui singur lucru : unde a vazut Domnia Sa servicii tari la Simona ? Serviciul Simonei ramane in continuare punctul ei slab ; mai ales al doilea. Si e de inteles la inaltimea ei. Nu stiu daca ea vede ceva peste fileu cand serveste. Am jucat si eu tenis de placere si trebuie sa marturisesc ca de la inaltimea mea se 1,88 m vedeam foarte putin din limita careului de serviciu.
  • Like 0
  • @ Vladimir Marton
   Simona are meciuri in care serveste bine si altele in care serviciul nu ii intra, fapt care ii afecteaza jocul. Ceea ce ii lipseste este constanta serviciului. Cred ca CTP-ul, daca face o comparatie, o face cu serviciile din alte meciuri sau din alte momente ala meciului. Nu cred ca inaltimea o handicapeaza intr-atat, nu trebuie sa fii o prajina ca sa servesti bine. Nici Serena nu e o jucatoare inalta si totusi are un serviciu temut de toata lumea. Nu cred ca cei 5 cm fac diferenta.
   • Like 0
  • @ Ventidius
   Sunt 7 cm diferenta. 1,68 cu 1,75 m. Conteaza. Si nu centimetrii fac diferenta ci steroizii. Parerea mea. Din cate stiu chiar a fost depistata cu ceva substante interzise si s-a gasit repede o reteta data de medici pentru nu stiu ce afectiuni. La Serena ma refer, bineinteles.
   • Like 0
 • Asa e: mingea aia de la match-point pentru Sam nu a fost jucata de Simona pe care o stiam ci de Simona pe care am vrea s-o vedem cat mai des.
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult