Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Simona se ridică din genunchi!

După săptămâni de pauză, dureri la genunchi, tratamente uneori la fel de dureroase, nesiguranță, o înfrângere clară în fața lui Mladenovic și victorii relativ simple la jucătoare mai slab cotate, Simona avea nevoie de un meci dur, câștigat greu. I l-a oferit puternica australiancă Sam Stosur, adversară bine cunoscută Simonei, dar greu de contracarat când îi iese jocul.

Hotărâtoare în acest meci nu au fost dreapta, reverul sau serviciul Simonei, a fost privirea. La 6-4, 5-2 pentru Stosur, ochii Simonei au rămas reci și atenți, erau ochii Mangustei, parcă spunândꓽ „De aproape o oră îți merge fenomenal jocul, Samantha, ți-a intrat și o bandă, ai prins și niște milimetri de tușă, ar cam fi timpul să te tai”.

Simona a dat drumul la lovituri și a tras de picioare până la geamăt, destabilizând-o pe Stosur cu mingile multe scoase la limită, pe lovitura tare a adversarei. 

Totuși, Stosur a ajuns să aibă minge de meci la 5-4, pe serviciul Simonei. Și aici a fost cheia meciuluiꓽ Simona a servit tare, „din stomac” și a retrimis în forță, la risc, cu dreapta cros, returul australiencei. Următorul punct l-a închis la felꓽ serviciu puternic și plasat, apoi, imediat, dreaptă în lung de linie, decisivă.

Punctele de foc au fost câștigate de Halep, nu pierdute de Stosur, ceea ce spune totul despre încrederea și reflexele de învingătoare pe care Simona le-a recâștigat în acest meci.

De acum, la Miami se poate întâmpla orice, chiar și să câștige turneul Simona Halep. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Măcar Halep sa ne reprezinte
  • Like 0
 • Crabu check icon
  CTP-ul was returned! Ce dor mi-a fost! . . .

  Si acum, astept ca simona campioana sa ne declare:
  In urma rezultatelor exceptionale obtinute in fata jucatoarelor de top 100, am hotarat impreuna cu stafful, normal, sa-mi prelungesc cariera, cu inca 3 ani!
  Ura!
  35, here it comes.

  Cei care, inca, cred in campioana simona sunt niste simpatici!
  • Like 0
  • @ Crabu
   De-ai sti tu engleza, cat tenis stie Halep..
   • Like 0
 • Are nevoie de meciuri si cu adversare de calibru, pentru a prinde incredere, chiar daca pierde ramane cu experienta si cu ratiunea de a sti unde se situeaza cu adevarat dar cel mai important lucru intuit de mine este ca inca nu este acolo printre favorite, cel putin nu anul acesta, cu alte cuvinte mai trebuie sa "manance jar" si va fi pusa in situatia de a alege : performanta cu riscurile de rigoare sau trela lela de dragul publicului credul si al clasamentului !
  • Like 0
 • Un veritabil rollercoaster de emoţii meciul Simonei, mă bucur că am avut răbdarea şi plăcerea să-l urmăresc. Cel mai îmbucurător este faptul că îşi recapătă forma de odinioară, şi sper ca meciul cu Sam Stosur să fi fost declicul mental care s-o conducă la succese deosebite şi în acest sezon început mai greoi, din cauza accidentărilor.
  • Like 1
 • Da Doamne sa castige Simona la feminin si Federer la masculin...abia astept comentariul
  • Like 1
  • @ Neacsu Laurentiu
   :) Măcar și numai pentru asta.
   • Like 0
 • De acord cu domnul Popescu cu exceptia unui singur lucru : unde a vazut Domnia Sa servicii tari la Simona ? Serviciul Simonei ramane in continuare punctul ei slab ; mai ales al doilea. Si e de inteles la inaltimea ei. Nu stiu daca ea vede ceva peste fileu cand serveste. Am jucat si eu tenis de placere si trebuie sa marturisesc ca de la inaltimea mea se 1,88 m vedeam foarte putin din limita careului de serviciu.
  • Like 0
  • @ Vladimir Marton
   Simona are meciuri in care serveste bine si altele in care serviciul nu ii intra, fapt care ii afecteaza jocul. Ceea ce ii lipseste este constanta serviciului. Cred ca CTP-ul, daca face o comparatie, o face cu serviciile din alte meciuri sau din alte momente ala meciului. Nu cred ca inaltimea o handicapeaza intr-atat, nu trebuie sa fii o prajina ca sa servesti bine. Nici Serena nu e o jucatoare inalta si totusi are un serviciu temut de toata lumea. Nu cred ca cei 5 cm fac diferenta.
   • Like 0
  • @ Ventidius
   Sunt 7 cm diferenta. 1,68 cu 1,75 m. Conteaza. Si nu centimetrii fac diferenta ci steroizii. Parerea mea. Din cate stiu chiar a fost depistata cu ceva substante interzise si s-a gasit repede o reteta data de medici pentru nu stiu ce afectiuni. La Serena ma refer, bineinteles.
   • Like 0
 • Asa e: mingea aia de la match-point pentru Sam nu a fost jucata de Simona pe care o stiam ci de Simona pe care am vrea s-o vedem cat mai des.
  • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult