Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Simona, „în reluare”

Bacsinszky-Halep, un meci greu de privit.

De la prima minge, Simona a fost într-o stare numită, în jargon, „în reluare”. Nu știu exact de ce, din cauza căldurii și umezelii de la Miami sau a unei stări fizice și psihice proaste, a făcut un număr impresionant de greșeli, nu numai neforțate, dar și pasive, cvasistatice.

Umerii căzuți, picioare „grele”, privire ștearsă. După un prim set confuz, câștigat mai degrabă pe greșelile cu dreapta uneori penibile ale Timeei Bacsinszky, eram mai îngrijorat decât dacă l-ar fi pierdut. Așa cum mă temeam, jocul ei s-a degradat de la ghem la ghem, fără să văd vreo încercare de a-și aduna mintea și corpul.

Simona arăta ca un soldat care a primit o veste foarte rea de acasă chiar înainte de bătălie și nu-i mai pasă dacă moare sau trăiește.

Ultima intervenție a lui Darren la bancă a fost de-a dreptul tristă: nici măcar el nu putea să-i dea Simonei determinare și vlagă.

Păcat, pentru că era un meci de câștigat în mod normal.

Frumos gestul elvețiencei Timea de la final: a spus că e originară din Satu Mare și a mulțumit în românește românilor, ca să ne mai îndulcească amarul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult