Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Simona, „în reluare”

Bacsinszky-Halep, un meci greu de privit.

De la prima minge, Simona a fost într-o stare numită, în jargon, „în reluare”. Nu știu exact de ce, din cauza căldurii și umezelii de la Miami sau a unei stări fizice și psihice proaste, a făcut un număr impresionant de greșeli, nu numai neforțate, dar și pasive, cvasistatice.

Umerii căzuți, picioare „grele”, privire ștearsă. După un prim set confuz, câștigat mai degrabă pe greșelile cu dreapta uneori penibile ale Timeei Bacsinszky, eram mai îngrijorat decât dacă l-ar fi pierdut. Așa cum mă temeam, jocul ei s-a degradat de la ghem la ghem, fără să văd vreo încercare de a-și aduna mintea și corpul.

Simona arăta ca un soldat care a primit o veste foarte rea de acasă chiar înainte de bătălie și nu-i mai pasă dacă moare sau trăiește.

Ultima intervenție a lui Darren la bancă a fost de-a dreptul tristă: nici măcar el nu putea să-i dea Simonei determinare și vlagă.

Păcat, pentru că era un meci de câștigat în mod normal.

Frumos gestul elvețiencei Timea de la final: a spus că e originară din Satu Mare și a mulțumit în românește românilor, ca să ne mai îndulcească amarul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult