Bacsinszky-Halep, un meci greu de privit.
De la prima minge, Simona a fost într-o stare numită, în jargon, „în reluare”. Nu știu exact de ce, din cauza căldurii și umezelii de la Miami sau a unei stări fizice și psihice proaste, a făcut un număr impresionant de greșeli, nu numai neforțate, dar și pasive, cvasistatice.
Umerii căzuți, picioare „grele”, privire ștearsă. După un prim set confuz, câștigat mai degrabă pe greșelile cu dreapta uneori penibile ale Timeei Bacsinszky, eram mai îngrijorat decât dacă l-ar fi pierdut. Așa cum mă temeam, jocul ei s-a degradat de la ghem la ghem, fără să văd vreo încercare de a-și aduna mintea și corpul.
Simona arăta ca un soldat care a primit o veste foarte rea de acasă chiar înainte de bătălie și nu-i mai pasă dacă moare sau trăiește.
Ultima intervenție a lui Darren la bancă a fost de-a dreptul tristă: nici măcar el nu putea să-i dea Simonei determinare și vlagă.
Păcat, pentru că era un meci de câștigat în mod normal.
Frumos gestul elvețiencei Timea de la final: a spus că e originară din Satu Mare și a mulțumit în românește românilor, ca să ne mai îndulcească amarul.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
In meciul cu Timea mi-a dat din nou senzatia ca devine incapatinarea o domina. Si se accentua pe masura ce meciul avansa. De pe jumatea setului 2 am sesizat chiar resemnare.
Cred ca ea stie bine de aceste neajunsuri si spera ca un om calm ca Darren, pe care il respecta, o va ajuta sa treaca hopul. Ea insa trebuie sa se ajute prima. Odata ce va face asta, vor veni vremuri tare bune pentru Simona.
- caldura si umezeala a fost pentru ambele jucatoare, nu doar pentru Halep…
- Bacsinszky a avut doua meciuri anterioare mult mai dificile si mai lungi decat Simona
- jucatoarea mai tanara si cu resurse fizice teoretic mai mari ar fi trebuit sa fie tot Halep; a fost exact invers
- relationarea cu Cahill (re)intra in impas; in momentele foarte critice, Simona pare sa revina la autosuficienta, aroganta si lipsa reala de respect care au dinamitat colaborarile cu fostii antrenori
- in afara de trantitul violent de pamant al rachetei, Halep nu detine (inca) mijloace de real control mental al momentelor de stress maxim
- in continuare, are mari probleme cu mijloace tehnice de baza: stopul la fileu, urcarea in atac, alternanta fata-spate, slice-urile, etc
- serviciul doi, inaccepatbil de slab, la acest nivel
- prima conditie sa poti folosi beneficiul extraordinar al experientei unora precum Cahill, Ruzici, Tiriac este sa fii dispusa sa recunosti cate mai ai de invatat si sa te intorci pe teren cu umilinta; dar nu capul plecat, precum mai tot meciul de ieri din sfertul de la Miami ...