Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Simonei i-a rămas să strige: „Hai, Monica!”

O pedeapsă pentru mine s-o văd pe Simona servind. Ar fi fost mai bine pentru ea să rămână Kerber tot timpul la serviciu. „She had the treatment she deserved” – „A primit ce-a meritat” spunea comentatorul (văd meciurile pe un canal străin, nu mai suport comentariile vorbeților noștri) de câte ori Simona fâlfâia câte un serviciu 2 ca să fie spulberată cu returul de nemțoaică.

Singura lovitură care i-a mers a fost reverul cros, cu care a reușit câteva winnere în unghi. În rest, Simona Halep e ca un bolnav cronic care a refuzat să-și trateze afecțiunile și ele recidivează necruțător. Serviciul 2: am obosit de când scriu că trebuie să-l învețe – nici gând s-o facă. Invers, la serviciul 2 al adversarei, Halep rămâne eternă și fascinată pe linia de fund, nu avansează, nu încearcă retur decisiv.

N-a făcut nimic să-și vindece fileofobia. În tenis nu trebuie să câștigi cele mai multe puncte ca să câștigi meciul, dar sunt puncte pe care, dacă le pierzi, se duce setul și meciul.

La 3-2 pentru Kerber, Simona are avantaj și reușește să o scoată mult afară din teren cu reverul. Mingea respinsă cu greu de Angelique e moale și înăltuță, vine tocmai bine, cam la 2-3 m de fileu. Simona se duce să facă formalitatea drive-voléului de dreapta, cu o tarla de teren liber în față. Am închis ochii, pentru că am simțit cum teama îi crispează tot corpul. Am văzut în reluare „chifla” jalnică pe care a trimis-o în plasă. În loc să fie 3-3, s-a făcut 2-4, 2-5, 2-6 într-un sfert de oră.

E urât și e degeaba datul cu racheta de pământ al Simonei. Se întâmplă, din nefericire, ce i-am spus cu toată îngrijorarea la începutul acestui an: dacă nu își diversifică jocul, dacă nu învață, fără nicio rușine, procedeele care îi lipsesc, pe scurt, și dur, dacă nu învață tenis, coborârea ei în ierarhia mondială va fi inexorabilă. Și fără speranță de revenire.

Pun stop comentariului, pentru că pe Arena din Cluj, experimentata și inimoasa Monica Niculescu joacă tenis încurcându-i picioarele emoționalei Andrea Petkovic. E bine că Monica a fost introdusă în ultimul moment în locul Irinei Begu, dar dacă va câștiga, o să mai aibă resurse și pentru partida decisivă de dublu...? Căci fără Monica la dublu e greu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult