Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Simonei i-a rămas să strige: „Hai, Monica!”

O pedeapsă pentru mine s-o văd pe Simona servind. Ar fi fost mai bine pentru ea să rămână Kerber tot timpul la serviciu. „She had the treatment she deserved” – „A primit ce-a meritat” spunea comentatorul (văd meciurile pe un canal străin, nu mai suport comentariile vorbeților noștri) de câte ori Simona fâlfâia câte un serviciu 2 ca să fie spulberată cu returul de nemțoaică.

Singura lovitură care i-a mers a fost reverul cros, cu care a reușit câteva winnere în unghi. În rest, Simona Halep e ca un bolnav cronic care a refuzat să-și trateze afecțiunile și ele recidivează necruțător. Serviciul 2: am obosit de când scriu că trebuie să-l învețe – nici gând s-o facă. Invers, la serviciul 2 al adversarei, Halep rămâne eternă și fascinată pe linia de fund, nu avansează, nu încearcă retur decisiv.

N-a făcut nimic să-și vindece fileofobia. În tenis nu trebuie să câștigi cele mai multe puncte ca să câștigi meciul, dar sunt puncte pe care, dacă le pierzi, se duce setul și meciul.

La 3-2 pentru Kerber, Simona are avantaj și reușește să o scoată mult afară din teren cu reverul. Mingea respinsă cu greu de Angelique e moale și înăltuță, vine tocmai bine, cam la 2-3 m de fileu. Simona se duce să facă formalitatea drive-voléului de dreapta, cu o tarla de teren liber în față. Am închis ochii, pentru că am simțit cum teama îi crispează tot corpul. Am văzut în reluare „chifla” jalnică pe care a trimis-o în plasă. În loc să fie 3-3, s-a făcut 2-4, 2-5, 2-6 într-un sfert de oră.

E urât și e degeaba datul cu racheta de pământ al Simonei. Se întâmplă, din nefericire, ce i-am spus cu toată îngrijorarea la începutul acestui an: dacă nu își diversifică jocul, dacă nu învață, fără nicio rușine, procedeele care îi lipsesc, pe scurt, și dur, dacă nu învață tenis, coborârea ei în ierarhia mondială va fi inexorabilă. Și fără speranță de revenire.

Pun stop comentariului, pentru că pe Arena din Cluj, experimentata și inimoasa Monica Niculescu joacă tenis încurcându-i picioarele emoționalei Andrea Petkovic. E bine că Monica a fost introdusă în ultimul moment în locul Irinei Begu, dar dacă va câștiga, o să mai aibă resurse și pentru partida decisivă de dublu...? Căci fără Monica la dublu e greu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este posibil ca Simona sa sufere de sindromul Britney Spears. Cu o cariera rapida si uluitoare la o varsta tanara, cu un background slab (ma refer la valori). Cred ca nici societatea din care provine/provenim nu e mai ”matura”. O apreciez pentru valoarea ei si sper sa asculte de/sa aleaga sfaturile importante.
  • Like 0
 • Daniel check icon
  Analiza facuta de dumneavoastra este foarte pertinenta. Intr-adevar Simona nu vrea sa invete si se incapataneaza sa joace de pe linia de fund fiind executata de cele mai multe ori de jucatoarele mai puternice fizic.
  Nici la serviciu nu sta prea bine, in special pe serviciu 2, eu cred ca si acolo trebuie sa mai invete sa nu mai devina de-a dreptul ridicola, cand este executata direct din serviciu.
  Dar cel mai mult doare faptul ca in momentul in care observi ca joci execrabil si nimic nu-ti iese, nici macar nu iti asumi riscuri. Aici e o problema mentala.
  O alta jucatoare ar fi variat jocul si si-ar fi asumat mult mai multe riscuri precum veniri repetate la fileu.
  Doar asa va putea sa invete, altfel cum? La antrenament?
  Cand pierzi cu 6-2; 6-2, ce mai ai de pierdut in momentul cand variezi jocul si iti asumi riscuri venind la fileu mai des?
  Nu ai decat de castigat... cel putin pe termen lung, pentru ca incepi sa inveti tenis in conditii de stress competitional.
  • Like 0
 • romi check icon
  SIMONA,este precum Romania dupa revolutie .....cand crezi ca si a gasit busola si directie e buna atunci ...apare ea frica ,,indecizia,, agonia ...si incepem sa uitam ,extazul...pacat cum spuneti nu vrea sa mai invete........pacat era o luminita la capatul tunelului.......
  • Like 0
 • Crabu check icon
  Încăpățânarea CTP-ului de a crede în creșterea Halepoaicei si insistentul enervant lobby făcut în comentariile dansului au fost intr-un ginal învinse de mentalul și dementa Simonei. Acum incepe filmul Simona Halep vs. The People cu un final intuitiv ( Banciu știe! ).
  • Like 0
 • Venom check icon
  Aș vrea să spun că nu ma mai uit la tenisul fetelor, dar n-am cum! Sunt fan Simona. Și tot timpul găsesc scuze pentru catastrofele din ultima perioadă.
  • Like 1
 • Unii pot ,altii nu pot sa-si construiasca un psihic puternic. Simona nu poate. Asta este!
  • Like 1
 • ...să strige RoMonica dle CTP...
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult