Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Singura destinație din România în lupta pentru TOP 10 locuri de vizitat în Europa

Palatul episcopal Oradea

EuropeanBestDestinations.com, cel mai vizitat site dedicat turismului din Europa, în parteneriat cu rețeaua EDEN a Comisiei Europene și partenerii media Forbes US, Condé Nast Travelers, a lansat cea de-a 13-a competiție privind „Cele mai bune destinații europene de vizitat în 2022”. 

Sunt selectate 20 de destinații pe baza ofertei lor culturale și turistice, precum și a calității vieții, dar și a dezvoltării lor durabile. Anul acesta, pe lista scurtă a celor 20 de destinații regăsim un singur oraș din România, respectiv Oradea. Nu că ar fi vreo surpriză pentru noi, românii, dar nu știu cum privesc primarii celorlalte destinații turistice din țară faptul că milioane de europeni și nu numai vor avea în plan vizitarea orașului din vestul țării.

Oradea are parte și de o descriere specială făcută de cei de la EuropeanBestDestinations.com. „Un oraș care se bucură pe deplin de fiecare anotimp și pompează energie într-un peisaj arhitectural surprinzător, devenind una dintre cele mai cunoscute destinații ale regiunii pentru un turism lent și fără stres. Situată la granița de vest cu România, la numai 490 km de Viena, Oradea a respirat influența Occidentului în fiecare moment al lungii sale istorii. Cea mai spectaculoasă dovadă sunt fațadele clădirilor din zona centrală, construite pe concepte Art Nouveau cu influențe austriece. Patrimoniul arhitectural din Oradea este atât de unic încât orașul este membru al unui club exclusivist, Art Nouveau Network, certificat ca traseu cultural de către Consiliul Europei”.

Și acum puneți-vă în postura unui turist din Vestul Europei! Primul lucru pe care îl veți face este să căutați informații despre Oradea. Pe care le veți și găsi ușor! De exemplu, iată cum arată visitoradea.com Sunt sigur că mulți europeni vor alege Oradea ca destinație pentru vacanța din 2022. Vă las și un link unde puteți vota destinația Oradea.

Revenind la restul destinațiilor alese de milioane de turiști, în Top 20 destinații de vizitat în Europa în 2022 se mai regăsesc: Coasta Amalfi, Amiens, Atena, Bavaria, Clonakilty, Creta, Graz, Istanbul, Regiunea Lahti, Leuven, Ljubljana, Londra, Lucerna, Marbella, Nijmegen, Plovdiv, Praga, Roma, Viena.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Orasul arata foarte frumos și mai sunt și Băile Felix în apropiere. Foarte important totuși sa existe și atracții turistice interesante precum și alte experiențe care sa completeze vizita. De aceea cred ca este foarte important sa găsești o tema reprezentativa și sa construiesti în jurul acesteia.
    • Like 0
  • Depinde de ce vrea să vadă turistul. Daca vrea să vadă mizerie mai mare decât în țară,orașul, lui găsește în România multe așezări omenești.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult