Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Singura destinație din România în lupta pentru TOP 10 locuri de vizitat în Europa

Palatul episcopal Oradea

EuropeanBestDestinations.com, cel mai vizitat site dedicat turismului din Europa, în parteneriat cu rețeaua EDEN a Comisiei Europene și partenerii media Forbes US, Condé Nast Travelers, a lansat cea de-a 13-a competiție privind „Cele mai bune destinații europene de vizitat în 2022”. 

Sunt selectate 20 de destinații pe baza ofertei lor culturale și turistice, precum și a calității vieții, dar și a dezvoltării lor durabile. Anul acesta, pe lista scurtă a celor 20 de destinații regăsim un singur oraș din România, respectiv Oradea. Nu că ar fi vreo surpriză pentru noi, românii, dar nu știu cum privesc primarii celorlalte destinații turistice din țară faptul că milioane de europeni și nu numai vor avea în plan vizitarea orașului din vestul țării.

Oradea are parte și de o descriere specială făcută de cei de la EuropeanBestDestinations.com. „Un oraș care se bucură pe deplin de fiecare anotimp și pompează energie într-un peisaj arhitectural surprinzător, devenind una dintre cele mai cunoscute destinații ale regiunii pentru un turism lent și fără stres. Situată la granița de vest cu România, la numai 490 km de Viena, Oradea a respirat influența Occidentului în fiecare moment al lungii sale istorii. Cea mai spectaculoasă dovadă sunt fațadele clădirilor din zona centrală, construite pe concepte Art Nouveau cu influențe austriece. Patrimoniul arhitectural din Oradea este atât de unic încât orașul este membru al unui club exclusivist, Art Nouveau Network, certificat ca traseu cultural de către Consiliul Europei”.

Și acum puneți-vă în postura unui turist din Vestul Europei! Primul lucru pe care îl veți face este să căutați informații despre Oradea. Pe care le veți și găsi ușor! De exemplu, iată cum arată visitoradea.com Sunt sigur că mulți europeni vor alege Oradea ca destinație pentru vacanța din 2022. Vă las și un link unde puteți vota destinația Oradea.

Revenind la restul destinațiilor alese de milioane de turiști, în Top 20 destinații de vizitat în Europa în 2022 se mai regăsesc: Coasta Amalfi, Amiens, Atena, Bavaria, Clonakilty, Creta, Graz, Istanbul, Regiunea Lahti, Leuven, Ljubljana, Londra, Lucerna, Marbella, Nijmegen, Plovdiv, Praga, Roma, Viena.  

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Orasul arata foarte frumos și mai sunt și Băile Felix în apropiere. Foarte important totuși sa existe și atracții turistice interesante precum și alte experiențe care sa completeze vizita. De aceea cred ca este foarte important sa găsești o tema reprezentativa și sa construiesti în jurul acesteia.
    • Like 0
  • Depinde de ce vrea să vadă turistul. Daca vrea să vadă mizerie mai mare decât în țară,orașul, lui găsește în România multe așezări omenești.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult