Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Singura mișcare din tenis pe care Rafa nu știe s-o facă

Spuneam, într-un interviu înainte de Openul Francez, că dacă Rafael Nadal participă la Roland Garros ar trebui să se și retragă cu acest prilej. Greșeam.

Rafa a făcut un meci frumos cu Zverev, a pierdut în primul tur în 3 seturi, dar nu s-a retras. Speră să revină pe terenurile Parisului peste două luni, la 38 de ani, la Olimpiadă. Greșeam deoarece am uitat o clipă că Rafa pur și simplu nu se poate retrage din tenis. A te retrage înseamnă un pas înapoi. Și asta nu știe să facă. În lunga și dumnezeiasca lui viață de jucător, Nadal a jucat toate meciurile, toate seturile, toate ghemurile, TOATE PUNCTELE cu tot sufletul său uriaș. Așa a fost și cu Zverev, nu relaxat, nu zâmbind, nu așteptând să se termine partida și să fie ovaționat în picioare, cu lacrimi și aplauze cu mâinile sus, ci suferind pentru fiecare punct pierdut. 

 Nadal nu va avea niciodată un meci de retragere. Pentru că niciodată el nu va dispărea din mintea și inima jucătorilor și spectatorilor. Îl vom avea în fața ochilor pe Rafa, îl vom compara cu toți jucătorii care vor veni, cât se va mai juca tenis pe acest trist Pământ... 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult