Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Sondaj CURS. PNL, pe locul al doilea în intenția de vot a bucureștenilor. USR, partidul lui Nicușor Dan, ar obține 10%

29% dintre bucureșteni ar vota cu PNL la alegeri, arată rezultatele unui sondaj CURS, dat marți publicității de către liberali. 

Pe primul loc se află PSD, cotat cu o intenție de vot de 43%, iar pe locul al treilea USR, creditat cu o intenție de vot de 10%, relatează Agerpres

Sondajul a fost realizat, la comanda PNL; în perioada 11-19 august, pe un eșantion de 800 de respondenți.

„Au rezultat câteva concluzii interesante de care vom ține cont în strategia noastră politică din această toamnă. (...) O să vă dau doar scorurile politice și câteva tendințe, restul datelor sunt chestiuni care țin de strategia noastră internă. (...) În ceea ce privește scorurile partidelor, în București sondajul a relevat următoarele rezultate: PSD — 43%, PNL — 29%, USR — 10%", a declarat președintele PNL București, Cristian Bușoi, citat de Agerpres. 

Într-un al doilea sondaj de opinie realizat la nivel național pentru liberali de Novel Research tot în perioada 11 — 19 august, PNL se situează pe locul II cu 31% în intenția de vot a românilor, după PSD care înregistrează 37%, pe locul III regăsindu-se USR cu 4%. Bușoi a refuzat să dea cifre în ceea ce privește nivelul de încredere de care beneficiază dn partea românilor membrii Guvernului Cioloș spunând doar că „există o discrepanță foarte mare între premierul Cioloș și restul echipei guvernamentale. În timp ce premierul Cioloș se situează la cifre foarte bune, nu dau cifre, restul miniștrilor nu sunt nici foarte cunoscuți și nu au reușit încă să-și construiască un nivel de încredere comparabil măcar cu al premierului Cioloș sau cu al liderilor partidelor politice”

Întrebat despre scorul înregistrat de președintele Klaus Iohannis, Bușoi a susținut că "între liderii dreptei sau între liderii care au fost apropiați de PNL sau sunt în continuare în PNL — președintele nu mai este pentru că îi interzice Constituția — președintele Klaus Iohannis este, de departe, cel mai bine cotat om politic. (...) În mod clar, președintele, cel puțin în București, este nu doar peste orice al PNL, detașat, dar este mult peste scorul PNL".

Sondajul a vizat și alte teme relevante pentru bucureșteni. "Este pentru prima dată când Sănătatea a devenit prioritatea numărul unu a bucureștenilor în raport cu așteptările de la Guvern. (...) Astăzi sistemul de sănătate este principala preocupare — 21%, economia — 17%, corupția — 16%, nivelul pensiilor — 10%", a declarat Bușoi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  „n București sondajul a relevat următoarele rezultate: PSD — 43%, PNL — 29%, USR — 10%..." // Mi se pare mie ori atacurile susținute împotriva unui Dragnea ori Ponta au servit grozav din punct de vedere electoral. Ce- drept, dacă un site/ziar ori altul mursecă la pomeniții, o fac nu neapărat pentru a-i doborî în sondaje, cît pentru a face plăcere unei categorii aparte de cititori...
  • Like 0
 • Oare titlul corect n-ar fi fost PSD pe locul 1 cu 43% din voturi?
  • Like 1
 • romanii au invatat pe propria piele ca votul acordat partidelor este un VOT PIERDUT. in urma votului partidele vand si negociaza locurile si procentele in asa fel incat sa formeze COALITII DE BORFASI in scopul EXCROCARII BUGETULUI romaniei prin intermediul GUVERNULUI. SINGURUL VOT CARE CONTEAZA este la PRESEDENTIE. deci toate aceste studii, articole, evaluari si gargara electorala NU INTERESEAZA !
  • Like 0
 • Bayard check icon
  Dupa ce s-a intamplat la alegeri cine mai poate sa creada un sondaj facut de PNL?? Sa fim seriosi. Cat despre cifre... ar trebui sa credem ca procentajul PSD a crescut ?? Cu vreo 3 procente?? Sa zicem, dar in acelasi timp, scorul PNL a crescut cu 20 de procente?? Serios??? Pai ce s-a schimbat nene in ultimele 2 luni in PNL ca sa justifice o crestere cataclismica?? iar USB/USR vad ca a pierdut 15% din votanti.... WOW, serios?? :)) Sunt din ce in ce mai ridicoli
  • Like 0
 • check icon
  „Este pentru prima dată când Sănătatea a devenit prioritatea numărul unu a bucureștenilor în raport cu așteptările de la Guvern“. Absolut normal într-o țară de ipohondri, peste tot vezi numai farmacii, iar consumul de medicamente în România este, dacă nu mă înșel, spre triplul mediei europene. La mine în cartier în nici 30 m de stradă sunt 3 farmacii, iar vizavi alte 2-3... O asemenea densitate de farmacii am mai văzut doar la Skopje, în Macedonia, bag sama alt popor de ipohondri. Cât despre potențialul procent al PNL, cred că sondajele sunt generoase.
  • Like 1
  • @
   Venom check icon
   Mie îmi place la farmacie. La farmacie totul este alb și curat. La farmacie, peștele trăiește mai mult și bunicile nu mor decât pe malul bălții, unde nu este farmacie ci este murdar și urât. Farmacistele ne dau nouă lapte, carne, brânză, oo eco și rețete. Farmacia ne mai dă nouă, zilnic, medicamente fără de care toată lumea știe că nu putem: merge bine la 70 de ani și alerga, face fericite cântărețele senioare din șezlong (de când cu Viagra, iubirea nu mai are vârstă), goli mațu' și, respectiv, dormi sau abține de a face pipi la volan. Specialiștii au mai demonstrat că o țară fără farmacii nu este foarte bună pentru locuitorii săi. De aceea, noi stăm bine la producția de farmacii și la producția de țepe (Andrieș dixit).
   • Like 0
  • @ Venom
   check icon
   Și mie îmi place la farmacie, ultima oară mi-am luat un spray contra rănilor, a fost foarte bun. Propun să facem o farmacie la fiecare etaj de bloc.
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult