Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos
În ciuda protestelor societății civile, PNL a insistat să îl propună pe Sorin Cîmpeanu ministru al Educației. Miercuri, a primit aviz favorabil pentru această funcție în comisia de specialitate ale Parlamentului.
Președintele PNL, Ludovic Orban spune că Sorin Cîmpeanu se bucură de o reputație foarte bună. „Domnul Cîmpeanu este rectorul Universității de… Facultății veterinare, este președintele asociației rectorilor, noi îi spunem rectorul rectorilor. Este, de asemenea, președinte pe zona de francofonie, e o un om cu o reputație nu numai internă, ci și internațională foarte bună”, a declarat, potrivit G4media, Orban, care a adăugat că Cîmpeanu reprezintă „garanția implementării programului România Educată”.
După ce a primit avizul favorabil, Sorin Cîmpeanu le-a spus jurnaliștilor că va conduce ministerul Educației „cu mandatul pe masă”. „În momentul în care voi considera că nu pot realiza ce am afirmat acum aici o să las pe cineva mai competent”, a declarat el.
„Principala problemă a învăţământului preuniversitar românesc este aceea de echitate şi vă spun cu mândrie în calitate de absolvent al Colegiului Naţional Sfântul Sava. Am văzut ce înseamnă şcolile din mediul rural şi va fi prima preocupare echitatea”, a afirmat Sorin Câmpeanu, citat de News.ro.
Noul guvern are în vedere, conform programului pe care și l-a asumat, scăderea analfabetismului funcțional și îmbunătățirea rezultatelor la testele PISA.
„Când vom fi capabili să asigurăm o cooperare coerentă între cadre didactice la nivelul curriculumului rezultatele la testele PISA vor fi mult diferite faţă de ce avem acum”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.
Organizații și mișcări civice alături de profesori și asociații ale elevilor și studenților au cerut, printr-o scrisoare deschisă, partidelor din coaliția de guvernare să nu-l desemneze pe Sorin Cîmpeanu pentru poziția de ministru al Educației.
„Atragem în mod special atenția asupra posibilei desemnări a domnului Sorin Cîmpeanu pentru poziția de Ministru al Educației. Considerăm că măsurile implementate în mandatul anterior al acestuia, în Guvernul Victor Ponta (printre care OUG 94/2014, care permitea plagiatorilor să renunțe la titluri fără a mai suporta consecințele) și ca președinte al Consiliului Național al Rectorilor (dintre care amintim doar asocierea cu Alexandru Cumpănașu), dar și problemele de integritate (trecerea prin mai multe partide cu scopul obținerii unor funcții și apartenența la Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN), înființată de Gabriel Oprea împreună cu George Maior) nu corespund standardelor pe care le impune o viziune reformatoare autentică”, se arată în scrisoare.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
-- Asa s-ar fi intamplat intr-o tara civilizata democratica , ca de ex, Norvegia,,Danemarca ,etc,, Ohh, dar mai este ,,mult pana departe !