Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Sorin Cîmpeanu, aviz favorabil pentru ministerul Educației. Orban: Dl. Cîmpeanu este președintele asociației rectorilor, noi îi spunem rectorul rectorilor

Sorin Cîmpeanu

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

În ciuda protestelor societății civile, PNL a insistat să îl propună pe Sorin Cîmpeanu ministru al Educației. Miercuri, a primit aviz favorabil pentru această funcție în comisia de specialitate ale Parlamentului.

Președintele PNL, Ludovic Orban spune că Sorin Cîmpeanu se bucură de o reputație foarte bună. „Domnul Cîmpeanu este rectorul Universității de… Facultății veterinare, este președintele asociației rectorilor, noi îi spunem rectorul rectorilor. Este, de asemenea, președinte pe zona de francofonie, e o un om cu o reputație nu numai internă, ci și internațională foarte bună”, a declarat, potrivit G4media,  Orban, care a adăugat că Cîmpeanu reprezintă „garanția implementării programului România Educată”.

După ce a primit avizul favorabil, Sorin Cîmpeanu le-a spus jurnaliștilor că va conduce ministerul Educației „cu mandatul pe masă”. „În momentul în care voi considera că nu pot realiza ce am afirmat acum aici o să las pe cineva mai competent”, a declarat el.

„Principala problemă a învăţământului preuniversitar românesc este aceea de echitate şi vă spun cu mândrie în calitate de absolvent al Colegiului Naţional Sfântul Sava. Am văzut ce înseamnă şcolile din mediul rural şi va fi prima preocupare echitatea”, a afirmat Sorin Câmpeanu, citat de News.ro

Noul guvern are în vedere, conform programului pe care și l-a asumat, scăderea analfabetismului funcțional și îmbunătățirea rezultatelor la testele PISA.

„Când vom fi capabili să asigurăm o cooperare coerentă între cadre didactice la nivelul curriculumului rezultatele la testele PISA vor fi mult diferite faţă de ce avem acum”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Organizații și mișcări civice alături de profesori și asociații ale elevilor și studenților au cerut, printr-o scrisoare deschisă, partidelor din coaliția de guvernare să nu-l desemneze pe Sorin Cîmpeanu pentru poziția de ministru al Educației.

„Atragem în mod special atenția asupra posibilei desemnări a domnului Sorin Cîmpeanu pentru poziția de Ministru al Educației. Considerăm că măsurile implementate în mandatul anterior al acestuia, în Guvernul Victor Ponta (printre care OUG 94/2014, care permitea plagiatorilor să renunțe la titluri fără a mai suporta consecințele) și ca președinte al Consiliului Național al Rectorilor (dintre care amintim doar asocierea cu Alexandru Cumpănașu), dar și problemele de integritate (trecerea prin mai multe partide cu scopul obținerii unor funcții și apartenența la Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN), înființată de Gabriel Oprea împreună cu George Maior) nu corespund standardelor pe care le impune o viziune reformatoare autentică”, se arată în scrisoare.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pe scurt, societatea stie ce-i poate pielea monseurului, insa avand in vedere ca motoarele politice functioneaza in parametrii optimi omul este pus pe functie precum gaina pe gramada. Iar chestiunea asta cu rectorul rectorilor imi suna mai mult a hotul hotilor.
  • Like 0
 • Dan check icon
  Referitor la cei ,care au fost dovediti ca au plagiat si au obtinuut prin fals doctoratele si implicit folosaele necuvenite , cred ca Justitia ,ar trebui, sa le impuna sa restituie tot ce a primit necuvenit sa restituie Statului ,,
  -- Asa s-ar fi intamplat intr-o tara civilizata democratica , ca de ex, Norvegia,,Danemarca ,etc,, Ohh, dar mai este ,,mult pana departe !
  • Like 1
 • Probabilitatea ca o persoană care a trecut de 50 de ani de viață să-și schimbe radical sistemul de valori, principiile, atitudinile, și, ca urmare, comportamentul este extrem de redusă. "CV-ul" D-lui profesor, proaspăt așezat în postul de ministru al educației,cuprinde suficiente "performanțe" la capitolul conștiință și integritate morală, substanțe indispensabile soclului de la baza unei sănătoase formări , prin instruire și formare, a celei mai valoroase componente ale averii unei nații: CAPITALUL UMAN. Ce să sperăm, o miraculoasă metamorfoză?
  • Like 1
 • Care ii diferenta intre PSD si PNL? Aduceti-mi aminte.
  • Like 0
  • @ Silviu Pop Sese
   Dan Dinu Dan Dinu check icon
   În PSD ticăloşii sunt mai primitivi, mai patibulari. În PNL îs mai spălaţi. Una e să facă praf învăţământul ministrul Pop-genunche, alta e să-l facă praf un "penelist" de mare re-putaţie ca Sorin Cîmpeanu. Penelistul îi mai eficient.
   • Like 1
  • @ Dan Dinu
   Dar parca asta ii din pro romania si alde.
   • Like 0
 • Campeanu, cel care a scazut in mod idiot standardele examenelor pentru a creste din pix rata promovabilitatii. El sau Abramburica, aceeasi mizerie. USL is alive and well. Aviz domnului Nicusor Dan: uitati-va bine la cei cu care v-ati aliat, lupul isi schimba blana, dar naravul ba.
  • Like 0


Îți recomandăm