Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Sorin Grindeanu, singur în Palat? Cum va juca premierul după ce Dragnea i-a confiscat miniștrii

Sorin Grindeanu - Palatul Victoria

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

După ce Liviu Dragnea i-a confiscat miniștrii, premierul Sorin Grindeanu pare să fi rămas singur în Palatul Victoria. Liderul PSD îi amenințase aseară pe miniștrii care vor accepta să rămână alături de Sorin Grindeanu că-și vor pierde calitatea de membri PSD - cea care le-a și permis, de altfel, accederea în respectivele poziții ministeriale.

În replică, Sorin Grindeanu a spus azi noapte atât: „Vreau să lucrăm procedural, trebuie să-mi parvină demisiile. Vreau să-i îndemn la responsabilitate pe cei care sunt miniștri: demisiile intră în vigoare când sunt trimise de premier către Președinție și Presedinția ia act de ele. Asta e legea la Guvernul României”. Premierul - care a anunțat că nu demisionează la ordinul lui Liviu Dragnea și doar dacă președintele Klaus Iohannis îi dă garanții că pune un nou prim ministru tot de la PSD - a promis că dă mai multe detalii despre următoarea sa mutare în cursul zilei de azi. Mingea se mută încet-încet la președintele Iohannis.

Aflați mai mult: Ghinion, Guvernul 13! Liviu Dragnea nu se lasă până nu face România țăndări. Și prima frază de om liber a lui Sorin Grindeanu

Prin urmare, până nu devin oficiale demisiile, miniștrii ar trebui să vină în continuare la muncă. Pentru cât timp și când vor deveni demisiile oficiale? Greu de spus. De altfel nici informația furnizată de Liviu Dragnea că „toți miniștrii și-au înaintat demisiile” nu este confirmată de niște documente oficiale. Criza politică riscă să se prelungească, în condițiile în care președintele Iohannis va juca săptămâna viitoare „la extern”, având programată o vizită în Germania și o întâlnire cu Angela Merkel, urmată de o deplasare la Bruxelles, la Consiliul European de vară.

Cert este că, așa cum sugera azi noapte, premierul va încerca, în următoarele zile, să-i convingă pe unii dintre miniștri să rămână. Este de așteptat ca cel puțin acei miniștri demolați în ultimele zile de „evaluările” partidului, precum ministrul Justiției, Tudorel Toader, sau ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, să rămână alături de Sorin Grindeanu.

Șah la Dragnea- Vâlcov: „Relația cu Rusia”

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seară, la Palatul Victoria, că în evaluarea privind Guvernul şi măsurile din programul de guvernare s-a trecut la nerealizări dezvoltarea relaţiilor economice cu Federaţia Rusă, afirmând că România este în Uniunea Europenă şi trebuie să respecte sancţiunile pe care blocul comunitar le-a impus Rusiei. „Poate domnul Vâlcov şi ceilalţi ştiu altceva. Şi de asta trebuie să plec, probabil”, a spus prim-ministrul arătând că nu a aflat până în prezent cine a făcut parte din comisia de evaluare, în afară de Darius Vâlcov „care nu mai e membru PSD”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dupa pupicul lui Dragnea care isi trimitea copilul la birou facand si un gest de largheta":Iata unde vei lucra "si Sorinel s-a mai uitat inapoi ca un copil cuminte la taticu si la bunicul Tariceanu,au venit zilele ordinare ale recunoasterii in care Grindeanu s-a lovit de realitati: unde sunt banii care urmau sa fie distribuiti ? apoi ordonanta 13 problema formularii infractiunii de abuz de incredere cu Ministrul Justitiei care poate ca are un mod de prezentare neobisnuit pentru tineri dar este omul care stie carte si care incearca sa ramana in albia dreptatii.Domnul Grindeanu a avut o convorbire (prima" tete a tete ") cu Presedintele Iohannis ,apoi cateva convorbiri cu ministrii si...interesante convorbiri la Bruxelles.Mai cateva telefonate sfatoase a lui Dragnea,cateva obiectii de la Team Teleorman si a putut masura coordonatele pe care il situiaza taticul politic.
    De aici incolo trebuia sa aleaga intre taierea picioarelor si un conflict cu esteblishmentul PSD. A ales varianata 2-a care poate sa aiba sansa in strategia Licuriciului care vrea o tara stabila si nepericlitata de coruptie.
    • Like 1
  • Cucoana, mai usor cu pianul pe scari si nu va mai grabiti ca fata mare la maritat. Ramane de demonstrat daca Grindi chiar a ramas fara ministri.si oana la urma, vorba cantecului: ministri mai gaseeeeeesti, dar un prieten buuuuuun....
    • Like 0
  • De râs suntem oricum:in sondaje,PSD are 52%!!!!!
    • Like 0
    • @ Delia Olaru
      Sondajele cui? Platite de cine?
      • Like 0
    • @ Delia Olaru
      check icon
      Este posibil să aibă. Dacă am avea alegeri anticipate, să zicem, este f. posibil ca PSD să ia chiar mai mult decât în toamna trecută. Nici nu este de mirare, creșterea economică raportată este relativ mare, chiar ciudat de mare.
      • Like 0
    • @ Ana-Maria Avram
      check icon
      Dv. confundați sondajul de opinie, care este o migăloasă și relativ dificilă operație sociologică și de analiză, cu manipularea prin mass media. Sunt două lucruri complet diferite. Vreți să spuneți că sondajul invocat de Delia Olaru nu este real, este măsluit. Se poate. După cum, mai degrabă, este chiar real, PSD chiar are jumate din voturi, poate chiar mai mult.
      • Like 0
  • check icon
    Eu zic sa mergem la TAS, sa decida ei cine are dreptate: Dragnea sau Grindeanu! (Asta asa ca sa ne facem de ras pana la capat...)
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult