Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Stroe Total, oama de partid și Elena Ceaușescu Rubinstein

Ceaușescu a stăpânit România 25 de ani. 27 s-au dus vâjâind prin noi de când a rămas stăpân pe câțiva metri cubi de pământ în cimitirul Ghencea.

Se spune că de un drog tare te dezintoxici după tot atâta timp cât l-ai luat. Ceea ce nu se confirmă: continuăm să prezentăm puseuri de ceaușism, cu tot NATO și UE ce ni le-am lipit pe frunte.

Câteva exemple la zi.

Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, are ce nici măcar Ceaușescu n-a avut: o stradă care-i poartă numele. Tov Stroe reînvie cu entuziasm și justificată mândrie îndemnul Tovarășului: „Să facem totul!”. „Se va lucra 30 de zile pe lună, cât e nevoie, în fiecare zi, fără sărbători”. Miștocarul premier Tudose, care l-a rugat pe Stroe să „facă o dispensă” pentru luna februarie, dovedește că n-a priceput nimic. E vorba, tocmai, de a munci 30 de zile în 28, potrivit vechilor și sănătoaselor devize ceaușiste: „Norma e făcută să fie spartă”, „Planul nu se-ndeplinește, el se depășește”, „Cincinalul în patru ani și jumătate!”.

Îți recomandăm

Totalitarismul avântat al tov Stroe se manifestă și față de DNA: „DNA joacă un rol extraordinar. Cred că e nevoie în continuare, încă 25 de ani, de DNA. Da, susțin DNA. Total, total, total!”. Ceea ce îmi amintește de un banc de pe vremea geniului Carpaților. Un tovarăș vine acasă de la Congres. E foarte obosit. Ațipește în vreme ce nevasta îi fierbe niște „crenviști”. La întrebarea: „Vrei cu muștar, sau fără?”, omul se trezește și aplaudă ritmat: „Cu muștar! Cu muștar! Cu muștar!”.

Din brațele minunatei DNA a ministrului Stroe fu făcută scăpată fostul ministru Rovana Plumb. De către cine? Păi, ca în bunele timpuri de altădată, Partidul, folosindu-se de parlament, a trimis Justiția la plimbare. Nomenclaturista Plumb nu poate fi cercetată de niște procurori și judecată de niște judecători, asta e pentru prostime. Adică, cum zice doamna Rovana, care nu se consideră om, ci om de partid: „Oportunitatea unei hotărâri de guvern nu poate face obiectul unei anchete penale”.

Abia acum, oama de partid Plumb apare ca o vinovată care fuge de Justiție.

Breaking News! N-ai să crezi! Tăriceanu bot în bot cu dușmanul neamului românesc, Soroș! Pesediști de viță nobilă, Ponta, Mihnea Costoiu, Corina Crețu, s-au afișat cum se râdeau și-și dădeau coate cu însăși Satana americano-iudeo-maghiară!

Ce-i asta, oameni buni, stimați alde pesediști?!! V-ați dat votul luptătorilor neînfricați cu jefuitorul României, Soroș, care vine să vă ia locul de parcare și găina din bătătură, deși nu-l cunoașteți, nici nu știți cum arată, și uite că cruciații ăștia se băteau pe burtă (sau pe portofel) cu el!

Păi, ce să fie, e ca-n vremurile pe care atâta le regretați, chiar și cei care nu le-ați trăit. În ultimii săi ani, Ceaușescu arunca cât colo „Clauza națiunii celei mai favorizate”, primită de la Congresul Statelor Unite, tuna și fulgera împotriva capitalismului și imperialismului. Și, firește, împotriva lui Soroș, dușman declarat al comunismului. 

Estimp, însă, consoarta lui, Elena, să fi folosit oare parfum „Farmec”? Nu prea, subsemnatul am dat în budoarul Tovarășei, unde am ajuns în Decembrie `89, peste altă Elena, Helena Rubinstein. Prințișorul Nicu ce bea de nu-i astâmpăra setea un chil pe zi, căpșunică, zaibăr sau țuică de Pitești? Nu prea, căci turna în el whisky imperialist, mai cu seamă Chivas Regal. Ce-aveau prin pivnițe tovarășii grei, nechezol sau Kaffee Alvorada, carpați fără filtru de Sfântu Gheorghe sau baxuri peste baxuri de Kent, adică British American tabac?

Una vorbim și alta fumăm, zicea nemuritor Arghezi. Îndrăznesc să-l completez, pentru uzul votanților anti Soroș: una fumăm și alta vorbim, dar pe proști tot îi prostim.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gabriei check icon
  M-as fi asteptat ca un ziarist de talia dl. Popescu sa aiba altitudinea morala care sa-i permita sa spuna ca a folosi parlamentul ca scut impotriva investigatiilor penale este la fel de rau ca si folosirea parchetului in haituirea adversarilor politici. Compromiterea valorilor democratiei si principiilor statului de drept este reprobabila indiferent cat de juste ar parea scopurile finale. Nu se poate lupta impotriva unei nedreptati facand alte nedreptati.
  • Like 0
 • Aveti dreptate dle C.T.P. , de fapt acest Soros e un om extraordinar de bun , un adevarat prieten al poporului roman . Iar pesedeii il considera in mod gresit un adevarat " balaur " care cica ar vrea sa implementeze cu forta , prin oengeurile aservite , democratia lui originala !
  • Like 0
 • Victor66 check icon
  Nu m-am prins ce legătură are articolul cu Șoroș de tot este pomenit, dar toată apologetica asta făcută în apărarea lui și care tot se manifestă în ultima vreme mi se pare ciudată. Chiar nu înțelege nimeni care este problema cu acest individ? Cu politica de gen? Cu opresiunea și discriminarea pe care o crează grupurile pentru protecția minorităților și care, scăpate de sub control, ajung să discrimineze urât în direcția opusă?
  • Like 1
  • @ Victor66
   FlorinD check icon
   Așa e, numai un adevărat trol bolșevic poate înțelege cum e să fii oprimat de Soros și de minorități. Fix din vina lui Soros, a masonilor, a minorităților, a reptilienilor și a marțienilor nu avem noi autostrăzi, spitale, stăm la cozi la ghișee câte cinci ore, facem treizeci de ore cu trenul de la Oradea la București, avem gropi în asfalt, scoatem deținuții din închisori și avem câini vagabonzi cu purici, dar fără covrig în coadă.
   • Like 0
  • @ FlorinD
   Victor66 check icon
   Ai citit, măcar, ce am scris?
   • Like 0
  • @ Victor66
   FlorinD check icon
   Firește că am citit. Acum nu-ți mai rămâne decât să citești și tu ceea ce ai scris și, eventual, articolul de mai sus.
   • Like 0
 • Superb scris!
  • Like 0
 • Paul check icon
  Deci ramane cum spuneam, votantii alde psd se impart in categoriile prosti, prostiti si talhari... Desi impresia mea este ca procentul cel mai mare de prostiti e la alde tariceanu al carui batran slugoi melescanu ne baga in uniunea euroasiatica - trecand mai intai prin grupul de la Visegrad - pe motiv ca ne regasim acolo cu fratii moldavi in frunte cu marele om de partid si de stat dondon... ok divaghez prea mult.
  • Like 1
 • Chiar vă imaginaţi că cei care au votat cu PSD-ul au crezut că aduc la putere nişte imaculaţi? Votanţii pesedişti au gândit şi gândesc precum Ion Ţiriac: Între un hoţ şi un prost, preferăm hoţul. După hoţ mai rămâne ceva...
  Cum să fi votat PNL-ul doamnei Turcan? Dar USR-ul răzgândacului Nicuşor Dan? Cum ar fi arătat România condusă de Turcan şi Dan?.... Eu am făcut acest exerciţiu de imaginaţie şi mi-a apărut în faţă Cioloş...mult Cioloş. Tehnocraţi, mulţi tehnocraţi... Catastrofă, multă catastrofă.  • Like 2
  • @ Constantin
   Stimate domn, dupa cum am promis - iata ca va urmaresc in continuare. Si va si raspund. Daca asta va deranjeaza - am un singur raspuns: naspa!
   Citind comentariul de mai sus, pot doar sa constat ca busola dumneavoastra morala prezinta defectiuni majore. Ca sa nu mai spun ca va descalificati si profesional, tinand cont ca activati in domeniul juridic.
   Serios - ceea ce sustineti este dincolo de jenant. Daca va plac atat de mult hotii - luati-i domnule acasa, serviti-i cu ce doriti, pastrati-i pentru dumneavoastra, scutiti-ne de prezenta lor. Si puteti sa mergeti sa alegeti unii chiar mai profesionisti - izvorul de talente de la Jilava va ofera multe oportunitati in domeniu.
   Iar in privinta pesedeului, pe care vad ca il aparati cu indarjire in continuare - in ciuda tuturor tampeniilor pe care le fac (pe langa hotiile obisnuite), va atrag atentia ca nu sunt doar hoti - dar si prosti. Atat de prosti - incat in dreptul definitiei prostiei din dex va fi trecut in curand, foarte probabil, pesedeul. Asa ca ati ales furtuna perfecta. Felicitari!
   Si fiti fara grija, ziua scadentei se apropie - mai repede decat va puteti imagina. Pacat ca vor suferi si oameni nevinovati, amagiti de promisiunile mincinoase ale acestor borfasi ordinari.
   PS: insistenta cu care incercati sa prezentati, in ciuda evidentelor, in alte culori decat maroniu aceasta grupare infractionala organizata da de banuit in privinta intereselor pe care le aveti in zona pesedeului (altele decat ale unui simplu votant).
   • Like 6
  • @ Iron Spike
   Individul "constantin" este idiotul perfect pe acest site. Eu am renuntat demult sa imi mai pun mintea cu el, dvs inca mai aveti rabdare si tact.
   • Like 4
  • @ Iron Spike
   GabiC check icon
   Sa mai aibe nea Titi un picut de rabdare, ca vin acu` cei 1500 eliberati din pricini de inghesuiala...
   Sa-i ia si pe aia la el;
   Ce sa mai vrei de la un popor de imbecili; Mi-e jena ca sunt roman!
   • Like 3
  • @ Iron Spike
   Nu vă comportaţi ca o domnişoară pudibondă, nu cred că este cazul... "Hoţii" pe care i-am votat eu aveau dreptul LEGAL să aleagă şi să fie aleşi. Era o figură de stil...
   Este adevărat, puteam să votez cu alţi hoţi: pedeliştii din PNL. Eram mai responsabil? Între unul care a fost condamnat pentru că a vrut să aducă lumea la vot şi ăia care plimbau sacoşele de bani negri prin sediul partidului (povestesc ei) şi care n-au păţit nimic, eu l-am votat pe cel condamnat...Nu mai reiau povestea cu doamna Stanciu, sentinţa nemotivată etc. Da, l-am votat pe cel condamnat pentru că a vrut să aducă lumea la vot ( a vrut...), deşi puteam să-i votez pe hoţii care au împărţit un miliard de euro la patru hoţi...ANRP, PDL (acum PNL). Şi asta în timp ce tăiau salariile cu 25 %, uimind FMI-ul. Caz unic în istoria FMI-ului... Aşa ceva nu s-a mai întâmplat.
   Da, l-am votat pe condamnatul Dragnea, pentru că Structura nu a reuşit să mă prostească, deşi a făcut tot ceea ce era posibil. Cu unii a reuşit...Eu sper să se trezească.
   Ţiriac ştie ce vorbeşte, chiar nu este un ... fraier. Corupţie este peste tot şi trebuie luptat împotriva ei, dar nu doar împotriva unora şi apărându-i pe alţii din preajma Jupânului care îi numeşte pe procurori.
   Să-l cauţi pe Dragnea din Belina până în Brazilia şi să-ţi reuşească doar făcătura cu referendumul...înseamnă că Dragnea este ... cinstit. Să ai toată Structura pe urmele tale, nişte ani, şi să nu poată dovedi nimic ilegal în activitatea ta...cum se numeşte asta?

   • Like 2
  • @ Sergiu F.
   Eşti irecuperabil. Structura te-a prostit şi şanse să-ţi revii nu mai sunt.
   • Like 0
  • @ GabiC
   Eu zic să nu-ţi fie jenă, chiar nu ai de ce....
   • Like 0
  • @ Constantin
   Stimate domn, utilizati mult prea des "figura asta de stil" - asa ca nu va pot crede.
   "Pudibonderia" identificata de dumneavoastra este izvorata din principiile morale si etice la care nu renunt - precum altii. Daca asta vi se pare "pudibonderie" - iarasi, naspa! Recititi ce am spus despre busola.
   In ceea ce priveste <<"Hoţii" [...] aveau dreptul LEGAL să aleagă şi să fie aleşi.>>, nu uitati ca dupa legi de ei facute.
   Iar ultima parte a comentariului dumneavoastra este de vis! Pe aceasta logica - basescu ar fi cinstea intruchipata, cel mai drept dintre drepti, etc. etc. Pe bune???
   In privinta infractorului condamnat penal dragnea - fiti linistit, o sa o Belina pana la capat...
   • Like 3
  • @ Constantin
   Scuzati ca ma bag, dar sunteti penibil si nesimtit. Vedeti alta realitate prin ochelarii de cal ai partidului sau sunteti platit cu norma intreaga per articol. Daca cineva nu e de acord cu propaganda puscariasilor e "pudibond". Vai, nu mai spune! Tu esti, Dragneo?
   • Like 0
  • @ Iron Spike
   Păi dacă aveţi principii morale şi etice, cum puteţi tolera "scăpările" Justiţiei cu privire la hoţii din preajma preşedinţilor? Nu puteţi vota PSD-ul lui Dragnea pentru că nu vă lasă principiile, dar de ce puteţi vota cu PNL-ul hoţilor din fostul PDL?

   Nu după logica mea Băsescu pare a fi cinstit, ci conform realităţii juridice... Dacă înregistrările cu ruşii de la ALRO erau despre Dragnea? Dacă Dragnea făcea schimb de terenuri cu Căşuneanu? Dacă nişte pesedişti vorbeau despre pungi cu bani negri în sediul PSD-ului? Mai era Dragnea liber? Eu cred că nu... De ce ăilalţi sunt liberi?

   Stimabile, atâta timp cât veţi vorbi doar despre hoţii din PSD, ignorând faptul că şi printre cei pe care îi votaţi sunt hoţi, nu se va mişca nimic în rândul pesediştilor. Mai mult, vor strânge rândurile... Şi păreţi lipsiţi de principii morale şi etice...
   • Like 1
  • @ Constantin
   Stimate domn - am vazut ca mai faceti incursiuni prin comentariile mele mai vechi. Mai incercati sa depuneti un foarte mic efort - poate gasiti vreun comentariu prin care ii sustineam pe liberali. Unul mic? Sau poate nu?
   Am mai zis, mai spun acum o data si voi repeta de cate ori voi avea ocazia: nu cred ca exista partide 100% curate. Nu la noi. Oriunde, in orice partid, se vor gasi puslamale - intr-o proportie mai mica ori mai mare.
   Dar nicunul nu este total acaparat de borfasi - precum pesedeul. Aici se afla diferenta intre noi. Dumneavoastra acceptati hotia - eu o dispretuiesc profund, din tot sufletul, indiferent unde s-ar afla. Iar dumneavoastra, prin aceasta acceptare declarata ("figura de stil"...), ati pierdut "virtual" dreptul de a pomeni de principii morale şi etice.
   Pesedistii vor strange randurile? Foarte bine, atunci vor aparea si greselile majore cu aceasta ocazie. Le dorim "succesuri"!
   In privinta lui basescu, pana la "realitatea juridica" - doar logica dumneavoastra din comentariul precedent il ridica in rang de sfant. Iar dragnea, he-he, vine sorocul - cu toate masinatiunile pe care le incearca. Dar poate avem norocul sa-i vedem intr-o zi impartind acelasi spatiu locativ - if you know what I mean :)) As fi curios: care dintre ei ar prelua banderola de sef...?
   • Like 3
  • @ Iron Spike
   Paul check icon
   Dintre votantii alde psd numai cu prostitii are rost sa interactionezi. Din pacate la unii dintre ei prostirea se transforma in prostie. Am si eu constantini in preajma mea din pacate. Incerc insa sa ii inteleg, pentru ca sunt persoane la care, trecand peste retardarea lor politica, totusi tin. O tema ce revine in discutie este aceea a lui basescu. In capul lor justitia la ora actuala este o arma, iar cei care sunt contra alde psd sunt basisti. Acesti oameni sunt prinsi ferm in trecut si nu pot sa inteleaga ca lucrurile au evoluat. Da, infractorul scarbos basescu a folosit justitia ca o arma si din punct de vedere absolut nici nu i se poate imputa acest lucru, deoarece pesedistii contra carora l-a asmutit pe unealta morar erau niste talhari. Problema este ca nu erau niste talhari mai mari decat aia din mafia lui basescu iar scopul lui a fost ca in locurile ramase goale sa se bage proprii lui mafioti, ceea ce s-a si intamplat. Ce a facut infractorul basescu fara voia lui a fost insa sa trezeasca spiritul justitiar intr-o noua "structura" a populatiei crescuta la adapostul statutului de membru EU si NATO si a dezvoltarii economice ce a urmat. Multi prostiti nu pricep chestia asta. Pentru ei antipesedistii sunt basisti. Pentru ei nu exista decat hotii pe care ii stiu si hotii care la arunca praf in ochi cum ca nu ar fi hoti. Unii le mai dau ceva la pensie si din cand in cand mai pun o piatra de temelie, ceilalti, mafiotii basisiti sun ocupati doar cu gargara si cu furatul, d' aia sunt mai rai. Sper ca exeprienta mea cu prostiti sa va ajute sa ajungeti si voi la prostitii din jurul vostru înainte ca prostirea sa se transforme in prostie. Daca ii convingem pe prostiti avem o sansa sa scapam de ciuma alde psd.

   P.S.: Basescu are însă un merit, acela de a fi spart mafia din interior. Eu sunt convins ca nu asta a fost intenția lui, ceea ce îl face un erou tragi-comic. Fără războiul civil declanșat de basescu in mafia postdecembristă, eu cred ca ne-ar fi luat încă 15-20 de ani ca sa ajungem unde suntem acum și ar fi trebuit sa luptam nu cu câțiva dragnea și tariceanu ci cu o armata de dragni și tariceni.
   • Like 1
 • Din articol inteleg ca raul este personalizat ( Ceausecu Nicolae si Elena, Dragnea, Tariceanu si, mai nou, cativa ministrii ). Este cea mai simpla formula de a arata de ce nu ne este bine. Scaparam de ceausisti dar se pare ca daduram peste adevaratii ceausisti in ale relelor. Vom scapa probail si de acestia, vor veni altii care sa intruchipeze raul. Nu cread ca asta-i solutia salvatoare.
  • Like 0
 • Tov. Stroe, imi aduce aminte de activistii de partid din intreprinderea "fanion" a lui Ceausescu, "23 August". Acestia, propuneau sa " depaseasca planul"(sa aiba si ei activitate), sa se lucreze Duminica. Veneau oamenii la lucru, dupa sase zile de munca, de Luni pana Sambata, obositi deja. Duminica, pe un frig cumplit(era iarna) lucrau 2-3 ore de mantuiala, langa motoare, apoi se imbatau la masa de pranz(isi aduceau ceva tarie). Restul de patru ore, consumau degeaba energie pe langa utilaje... Luni o luau de la capat...mai obositi decat erau cu o saptamana mai inainte. Motoare mai prost montate si testate.. plus energia consumata aiurea. Asa depaseau planul...si apoi tot Socialismul a dat faliment cu activisti cu tot si secretarii de partid...Cam asta ne astepata acum cu acesti herupisti fara cap. Este plina Romania si astazi de ei...sunt la toate partidele fie de stanga sau dreapta...Din pacate Ramania nu are "stanga/dreapta", numai lacuste lacume de partid si de stat...
  • Like 1
 • O mica remarca, tot din mainile voinicului dna au fost scapati si altii, (i.e. Traian Basescu) si fara a fi salvat de votul vreunei frati ci doar de somnolenta si lipsa de interes a faimoasei institutii "dna sa vina sa va ia" si a conducerii acesteia.
  • Like 0
 • Gion check icon
  Vreti sa vedeti ca dupa toate minunile astea promise si nefacute+ alte furturi in derulare pesedeaua va fi votata in continuare? Prosti da' multi nu e o vorba in vant!
  • Like 1
  • @ Gion
   GLUMESC:deci.....Mulți da' prostI!.....
   • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult