Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Surpriza din declarația de avere. Dragnea a primit de la nepoți un BMW X5

Liderul PSD Liviu Dragnea a primit anul trecut prin donație, din partea cumnatei și nepoților, un BMW X5 fabricat în 2009, reiese din declarația de avere datată 14 iunie 2017. Informația a fost publicată inițial de Digi24.

Mențiunea despre automobil apare și în declarația de avere depusă în ianuarie anul acesta, unde se adaugă că donația a fost făcută „în urma decesului fratelui Dragnea Viorel”. 

Președintele PSD are un teren intravilan în Turnu Măgurele, de 2900 mp, dobândit prin act de partaj în 2015. 

În declarația de avere a deputatului apar și un apartament de 80 de metri pătrați, cumpărat în 1997 și un spațiu comercial de producție de 1500 de metri pătrați tot în Turnu Măgurele și un autoturism Skoda Superb, fabricată în 2006, un cont de 3000 de dolari și unul în lei de circa 38.000 de lei. Din „rambursare contribuție campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 2016, suma plătită de către candidat Dragnea Nicolae Liviu, conform legii 334/2006”, președintele PSD a obținut 10.500 de lei, potrivit declarației sale de avere.

La rubrica „Datorii” din declarația de avere, liderul social-democrat a menționat „nu este cazul”.

Liderul PSD a obţinut anul trecut 220.000 de lei dintr-un contract de închiriere şi 630.000 de lei din vânzarea unui imobil şi a unui teren în Turnu Măgurele. Din indemnizația de deputat Liviu Dragnea a obținut 76.838 de lei.  Președintele PSD are plasamente la hotel Turris din Turnu Măgurele în valoare de 80.710 de euro și 460.110 de lei. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Acest domn Dragnea se identifica in punctele cheie cu presedintele american Donald Trump sau cel putin asa vrea el sa fie. Ce au oare in comun ? Banii tarii cheltuiti haotic si comportamentul oscilant depresiv de a face "afaceri" pe spatele poporului infantil credul de pastile electorale in numele "iubirii nationale". Daca domnul Trump este in razboi cu Media Americana pretinzand ca este un castigator fata de aceasta, tind sa-i amintesc stupiditatea cel caracterizeaza printr-un citat : "Media ramane, presedintii mai pleaca" sau "Vantul bate, apa trece, pietrele raman", in schimb onorabilul domn Dragnea este in razboi cu stihiile propriului caracter multiplicat la nivel de ministri, momentele de luciditate petrecandu-le cocalareste cu mana in avutul visteriei "personale" a Romaniei. In concluzie, precizez si constat ca citatul "copy-paste" este la fel de actual si in prezent, cu aplicare nu numai in domeniul IT, ci si asupra personalitatii persoanelor cu rang de conducere din Romania. A fi original si in special legal este marea provocare la care romanii au picat testul de fiecare data de-a lungul istoriei pana in prezent, domnul Trump trecandu-l cu brio de fiecare data de 4 iulie cand America petrece !
  • Like 0
 • 3 acțiuni, 1 beneficiar comun.

  1. Victor Ciorbea atacă la CCR o lege (din 2001) prin care un condamnat penal nu poate fi membru al Guvernului. (De ce tocmai acum ?)
  Interpus: Avocatul Poporului
  Beneficiar: L. Dragnea (pentru a putea fi Prim-ministru)
  2. Guvernul Grindeanu vine cu OUG 13 prin care, printre altele, se propune un prag de 200.000 ron la abuzul în serviciu.
  Interpuși: Iordache/Grindeanu (Carmen Dan și Meleșcanu au avizat favorabil OUG)
  Beneficiar: L. Dragnea (pentru a scăpa de o noua condamnare penală).
  3. Bombonica Prodana (fosta soție a lui Dragnea) invocă o excepție de neconstituționalitate la CCR în privința pragului la abuzul în serviciu. CCR spune că este OBLIGAȚIA - nu competența, nu posibilitatea- Parlamentului de a impune un prag.
  Interpuși: CCR, Bombonica
  Beneficiar: L. Dragnea (pentru a scăpa de o noua condamnale penală).
  Reiese, așadar, că 3 instituții au conlucrat prentru a-l scăpa pe Dragnea de închisoare și a-l face Prim-ministru: Guvernul, CCR, Avocatul Poporului și parlamentarii Iordache, Carmen Dan, Meleșcanu.
  • Like 0


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult