Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cîțu câștigă șefia PNL, cu 2878 de voturi. Orban a primit 1898

Florin Cîțu a câștigat șefia PNL, cu aproape 1.000 de voturi în fața contracandidatului său: 2.878 la 1.898, în timp ce 72 de voturi au fost nule. „Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Nu mă surprinde alegerea dvs”, a spus premierul, după anunțarea rezultatelor. Acesta a afirmat că va fi președintele tuturor liberalilor, indiferent cum au votat.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Orban: Îmi voi depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat

Ludovic Orban l-a felicitat pe Flori Cîțu pentru victorie și a spus că luni dimineața își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților pe masa noului șef al PNL. „Vă anunț acum că între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a declarat Orban.

Liberalii și-au ales astăzi președintele, la capătul unui congres tensionat, cu huiduieli și acuzații. 5.000 de delegați au luat parte la evenimentul politic organizat la Romexpo, sâmbătă, în ziua în care rata de incidență a a Covid a trecut în Capitală de patru la mie.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Florin Cîțu și Ludovic Orban, congres

La congres a luat parte și președintele Klaus Iohannis, al cărui discurs a fost întrerupt de susținătorii lui Ludovic Orban, care au scandat numele acestuia.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

CITIȚI ȘI: Florin Negruțiu - Iohannis, o fisură în soclu. A ce a mirosit festivalul democrației în care a fost ales Cîțu președinte al PNL

USR PLUS: Nu putem continua guvernarea cu Florin Cîțu premier

Încă de dinainte de aflarea rezultatului votului, USR PLUS a transmis că nu va continua guvernarea cu acesta în funcția de premier. „USR PLUS a luat o decizie în unanimitate: nu putem continua guvernarea cu Florin Cîțu premier.

Această decizie nu se va schimba, indiferent câte minciuni încearcă să răspândească „echipa câștigătoare”.

Vrem reforme pe bune, nu participarea la guvernare de dragul puterii, acceptând orice fel de condiții”, se arată pe pagina de Facebook a formațiunii politice.

După anunțarea rezultatelor, PSD a reacționat pe Facebook: „Cîțu, te așteptăm la moțiunea de cenzură”.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult