Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cîțu câștigă șefia PNL, cu 2878 de voturi. Orban a primit 1898

Florin Cîțu a câștigat șefia PNL, cu aproape 1.000 de voturi în fața contracandidatului său: 2.878 la 1.898, în timp ce 72 de voturi au fost nule. „Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Nu mă surprinde alegerea dvs”, a spus premierul, după anunțarea rezultatelor. Acesta a afirmat că va fi președintele tuturor liberalilor, indiferent cum au votat.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Orban: Îmi voi depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat

Ludovic Orban l-a felicitat pe Flori Cîțu pentru victorie și a spus că luni dimineața își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților pe masa noului șef al PNL. „Vă anunț acum că între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a declarat Orban.

Liberalii și-au ales astăzi președintele, la capătul unui congres tensionat, cu huiduieli și acuzații. 5.000 de delegați au luat parte la evenimentul politic organizat la Romexpo, sâmbătă, în ziua în care rata de incidență a a Covid a trecut în Capitală de patru la mie.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Florin Cîțu și Ludovic Orban, congres

La congres a luat parte și președintele Klaus Iohannis, al cărui discurs a fost întrerupt de susținătorii lui Ludovic Orban, care au scandat numele acestuia.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

CITIȚI ȘI: Florin Negruțiu - Iohannis, o fisură în soclu. A ce a mirosit festivalul democrației în care a fost ales Cîțu președinte al PNL

USR PLUS: Nu putem continua guvernarea cu Florin Cîțu premier

Încă de dinainte de aflarea rezultatului votului, USR PLUS a transmis că nu va continua guvernarea cu acesta în funcția de premier. „USR PLUS a luat o decizie în unanimitate: nu putem continua guvernarea cu Florin Cîțu premier.

Această decizie nu se va schimba, indiferent câte minciuni încearcă să răspândească „echipa câștigătoare”.

Vrem reforme pe bune, nu participarea la guvernare de dragul puterii, acceptând orice fel de condiții”, se arată pe pagina de Facebook a formațiunii politice.

După anunțarea rezultatelor, PSD a reacționat pe Facebook: „Cîțu, te așteptăm la moțiunea de cenzură”.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult