Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Sustenabilitatea în prim-plan: cum sprijină Mercedes-Benz femeile în afaceri și mobilitate electrică

Săptămâna trecută, Mercedes-Benz România a organizat un electric powered brunch, dedicat femeilor, sub conceptul She’s Mercedes - o inițiativă lansată de Mercedes-Benz care își propune să inspire, să conecteze și să împuternicească femeile din întreaga lume. Conceptul se concentrează pe crearea unei rețele de femei lider, antreprenoare și profesioniste din diverse domenii, oferindu-le o platformă pentru schimb de experiențe, idei și inspirație.

Platforma She’s Mercedes reprezintă un angajament pe termen lung al Mercedes-Benz de a sprijini femeile în atingerea potențialului lor maxim. Comunitatea pe care Mercedes-Benz România o construiește se adresează femeilor din cele mai creative industrii, de la antreprenoriat în design sau medicină, până la personalități din televiziune, jurnalism și creatoare de conținut. 

Printre invitate s-a numărat și Dr. Elena Martin, chirurg estetician și fondatoarea unei clinici de top din București care-i poartă și numele. Ea povestește că nu se vede conducând altceva decât un autovehicul Mercedes-Benz, „pentru mine design-ul și sentimentul pe care îl am conducând Mercedes-Benz înseamnă totul.” Aceasta ne-a mărturisit că abia așteaptă să apară în România și noul model de G-Class electric și este nerăbdătoare să-l încerce.

Un subiect central pe care umbrela de evenimente îl adresează este impactul pe care mașinile electrice îl vor avea în viitorul afacerilor.

Astfel, despre noua legislație europeană care impune ca toate mașinile noi să fie cu emisii zero din 2035 a povestit la brunchul electric chiar Camelia Donțu, corespondent PRO TV la Bruxelles: „Legea stabilește și instalarea de stații de încărcare rapidă de cel puțin 150 kW la fiecare 60 km pe rețeaua principală de transport până în 2025. În plus, toate stațiile publice trebuie să accepte plăți cu cardul și să afișeze clar prețurile. Aceste măsuri fac parte din planul „Fit for 55”, care urmărește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030 și atingerea neutralității climatice până în 2050.”

Dr. Alexandra Mircea, prezentă la evenimentul de miercuri, este medic stomatolog și fondatoarea propriei sale clinici dentare. Ea spune că: „Am credința că toate businessurile de azi trebuie să fie sustenabile și să aducă fiecare un mic plus pentru a putea contribui la îmbunătățirea lumii în care trăim. Temperaturile extreme trăite vara asta sunt un semnal de alarmă că fiecare trebuie să contribuie cu propria bucățică.” Alexandra Mircea adaugă că: „îmi place ca mașina mea să se diferențieze de restul mașinilor din trafic. Pun accent pe confort și funcționalitate. Am mers cu un EQS Limo și mi-a plăcut foarte mult, dar pentru mine aș alege un EQA sau un EQS SUV. Eu conduc mult în oraș și am nevoie să o pot parca ușor.”

Prin evenimente, conținut editorial și parteneriate, She's Mercedes explorează poveștile de succes ale femeilor, abordează provocările cu care se confruntă și celebrează realizările lor. Scopul este de a susține diversitatea și egalitatea de gen în industria auto și dincolo de aceasta, încurajând dialogul și dezvoltarea personală și profesională.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult