Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 că România a rămas „crispată într-o anumită poziție”, și spune că alte țări au diverse contacte politice și schimburi economice consistente cu Rusia.
„Observ că există o nuanțare în atitudinea țărilor europene. România a rămas crispată într-o anumită poziție, timp în care Germania își trimite ministrul de externe să discute la Moscova cu omologul lui, iar alte țări au diverse contacte politice, schimburi economice consistente”, a declarat Tăriceanu la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.
Călin Popescu Tăriceanu a precizat că s-a întâlnit recent cu reprezentanții unei multinaționale care activează în România și care are activitate de pondere cel puțin egală sau chiar mai mare în Rusia. „Își văd anumite interese. Noi am impresia că anumite interese parcă nu le vedem și rămânem într-o atitudine de o intransigență extremă”, a continuat șeful Senatului.
Întrebat cum trebuie să privească România relația cu Rusia, Tăriceanu a spus că Rusia nu este privită ca un partener, ci mai degrabă ca o țară care reprezintă „o amenințare de securitate” nu numai la adresa țării noastre, ci la adresa întregii Europe.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
-aderarea noastră la UE/ NATO a venit în urma unui acord și funcționează ca o căsătorie
-atunci când te căsătorești, ca bărbat, renunți să nu mai ,,ieși'' cu alte femei
-să dăm în judecată ,,căsătoria'' că nu mai luăm singuri decizii și trebuie să ne consultăm cu partenera?
-să dăm în judecată partenera că nu mai putem ieși cu alte femei?
-să ne supărăm că nu mai putem face ce vrem, atunci când vrem?
Nouă, românilor, ne place să fim căsătoriți cu UE/NATO.
(PS: pentru inimi zburdalnice este plictisitor, nu?
Tovarăși - circulau niște zvonuri că, pe 31 ianuarie, unii stăteau ,,noaptea ca hoții'' la masă cu Corupția, Hoția, Minciuna, Ipocrizia și urma să vina și Rusia! E adevărat?)
Oare uitam ca sute de ani am fost sub dominatia turcilor iar acum Turcia e un partener comercial impotant . Germania a purtat cu noi doua razboaie ( sute de mii de ramani cazand pe campul de lupta ) soldate cu pagube materiale pe care nemtii nu ni le-au platit ( si nici nu le vor plati vreodata!). Germania e acum un partener important . Austria a ajuns acum cea mai importanta tara din UE care are "afaceri" in tara noastra in f. multe domenii ( amintesc numai bancile , petrolul si jaful asupra padurilor ) . Italienii , francezii , suedezii , nu mai vorbim de olandezi, au toti multe afaceri in Romania . Da dar Romania nu prea iese in castig din toate acestea . Avem sute de mii de asistati social pentru ca nu le putem oferi locuri de munca ! Oare e bine ? Oare nu putem misca nimic ? Ramanem inchistati intr-o idee fixa ? Dv ce parere aveti ?
Relatiile cu Rusia nu pot fi reevaluate, Rusia nu si-a reevaluat nicio clipa atitudinea in problema Tezaurului. Rusia este un stat oligarho-mafiot, ce practica terorismul de stat, unde viata nu iti va fi foarte lunga daca te atingi si cu o pana de regimul Putin, indiferent ca esti reputat scriitor, jurnalist sau artist. Il doare in cot pe Tariceanu de relatia Romaniei cu Rusia, are nevoie de Rusia pentru a dezasambla structurile anticoruptie si a pune pe butuci statul de drept. Relatiile economice cu Rusia n-au fost prea productive, ALRO, Mechel si Lukoil fiind vizate de-a lungul vremii de anumite scandaluri de coruptie. Acum, daca pentru a scapa de puscarie Tariceanu e gata sa compromita definitiv Romania prin puparea picioarelor kaghebistului criminal la fel ca Petru Groza lui Stalin, n-are decat s-o faca, e libertatea lui in joc, iar poporul roman in marea lui majoritate agreeaza comportamentul de tip Petru Groza in relatiile interumane si sociale, deci de ce ar fi o problema sa fim ceea ce suntem...
Exemplele pe care le dati sunt total deplasate. Nu imi aduc aminte ca vreunul din cei citati sa-si fi dat acordul formal sau informal pentru anexarea Crimeei sau sa fi luat vreo masura de ridicare a sanctiunilor impotriva Rusiei ci dimpotriva!
Realitatea politică este însă cu totul alta, domnul meu, cu totul alta...