Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Tema lui Dragnea pentru noul ministru al Justiției, pe care trebuie să o facă „într-o lună, două”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat duminică seara, la România TV, că miercuri premierul Sorin Grindeanu va anunța numele noului ministru al Justiției și al noului ministru pentru antreprenoriat și IMM-uri.

Portofoliul Justiției a rămas vacant, după de Florin Iordache și-a anunțat demisia în urma protestelor de stradă de după OUG 13. În prezent, interimatul îl asigură Ana Birchall.

Ministerul pentru mediul de afaceri, antreprenoriat și IMM-uri a rămas de asemenea fără ministru după ce Florin Jianu și-a anunțat demisia din Guvern, din cauză madului în care s-a adoptat la miezul nopții ordonanța 13.

Principala misiune a noului ministru al Justiției este, potrivit lui Liviu Dragnea, să reușească „într-o lună, două” să coordoneze „o dezbatere serioasă, în care să se discute toate problemele referitoare la legislația penală”. Amintim că modificările la Codurile penale sunt presante pentru conducerea PSD și pentru Liviu Dragnea, în special. Șeful PSD are o condamnare penală la 2 ani cu suspendare și un dosar în judecată, în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu ș fals intelectual.

Noul ministru al Justiției trebuie să aibă „un CV foarte bun”, o bună „capacitate să relaționeze cu instituții internaționale”, precum și „știința Constituției”, a subliniat Dragnea, care a evitat să spună dacă propunerea sa este un ministru politic sau un tehnocrat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Noul ministru al justitiei sa fie dupa chipul si asemanarea penalilor care doresc izbavirea si in urmatorul cincinal sa fure de 100 ori mai mult si sa fie premiati de partididele corupte din Romania,psd@alde!!
    • Like 0
  • Iar il platim pe Pres Cam Dep sa-si dea in stamba la Ro-Gogo-mania TV? A terminat cam repede sa-si mediteze Guv la complexul Progr de Guv..
    • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult