Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Tema lui Dragnea pentru noul ministru al Justiției, pe care trebuie să o facă „într-o lună, două”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat duminică seara, la România TV, că miercuri premierul Sorin Grindeanu va anunța numele noului ministru al Justiției și al noului ministru pentru antreprenoriat și IMM-uri.

Portofoliul Justiției a rămas vacant, după de Florin Iordache și-a anunțat demisia în urma protestelor de stradă de după OUG 13. În prezent, interimatul îl asigură Ana Birchall.

Ministerul pentru mediul de afaceri, antreprenoriat și IMM-uri a rămas de asemenea fără ministru după ce Florin Jianu și-a anunțat demisia din Guvern, din cauză madului în care s-a adoptat la miezul nopții ordonanța 13.

Principala misiune a noului ministru al Justiției este, potrivit lui Liviu Dragnea, să reușească „într-o lună, două” să coordoneze „o dezbatere serioasă, în care să se discute toate problemele referitoare la legislația penală”. Amintim că modificările la Codurile penale sunt presante pentru conducerea PSD și pentru Liviu Dragnea, în special. Șeful PSD are o condamnare penală la 2 ani cu suspendare și un dosar în judecată, în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu ș fals intelectual.

Noul ministru al Justiției trebuie să aibă „un CV foarte bun”, o bună „capacitate să relaționeze cu instituții internaționale”, precum și „știința Constituției”, a subliniat Dragnea, care a evitat să spună dacă propunerea sa este un ministru politic sau un tehnocrat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Noul ministru al justitiei sa fie dupa chipul si asemanarea penalilor care doresc izbavirea si in urmatorul cincinal sa fure de 100 ori mai mult si sa fie premiati de partididele corupte din Romania,psd@alde!!
    • Like 0
  • Iar il platim pe Pres Cam Dep sa-si dea in stamba la Ro-Gogo-mania TV? A terminat cam repede sa-si mediteze Guv la complexul Progr de Guv..
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult