Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Tema lui Dragnea pentru noul ministru al Justiției, pe care trebuie să o facă „într-o lună, două”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat duminică seara, la România TV, că miercuri premierul Sorin Grindeanu va anunța numele noului ministru al Justiției și al noului ministru pentru antreprenoriat și IMM-uri.

Portofoliul Justiției a rămas vacant, după de Florin Iordache și-a anunțat demisia în urma protestelor de stradă de după OUG 13. În prezent, interimatul îl asigură Ana Birchall.

Ministerul pentru mediul de afaceri, antreprenoriat și IMM-uri a rămas de asemenea fără ministru după ce Florin Jianu și-a anunțat demisia din Guvern, din cauză madului în care s-a adoptat la miezul nopții ordonanța 13.

Principala misiune a noului ministru al Justiției este, potrivit lui Liviu Dragnea, să reușească „într-o lună, două” să coordoneze „o dezbatere serioasă, în care să se discute toate problemele referitoare la legislația penală”. Amintim că modificările la Codurile penale sunt presante pentru conducerea PSD și pentru Liviu Dragnea, în special. Șeful PSD are o condamnare penală la 2 ani cu suspendare și un dosar în judecată, în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu ș fals intelectual.

Noul ministru al Justiției trebuie să aibă „un CV foarte bun”, o bună „capacitate să relaționeze cu instituții internaționale”, precum și „știința Constituției”, a subliniat Dragnea, care a evitat să spună dacă propunerea sa este un ministru politic sau un tehnocrat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Noul ministru al justitiei sa fie dupa chipul si asemanarea penalilor care doresc izbavirea si in urmatorul cincinal sa fure de 100 ori mai mult si sa fie premiati de partididele corupte din Romania,psd@alde!!
    • Like 0
  • Iar il platim pe Pres Cam Dep sa-si dea in stamba la Ro-Gogo-mania TV? A terminat cam repede sa-si mediteze Guv la complexul Progr de Guv..
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult