Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Teodosie își menține părerea despre „ctitorul” Putin: „A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi”

Teodosie - Foto Inquam Photos / Lavinia Cioaca

Foto: Inquam Photos

Înainte de începerea războiului din Ucraina, Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, spunea că „Putin nu este așa de negru” și că atât el cât și Medvedev sunt ctitori, iar noi îi judecăm ca pe niște răufăcători.

Întrebat miercuri, în conferință de presă, dacă își menține afirmația despre „ctitorul” Putin, Teodosie a replicat: „Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi. Nu trebuie să am eu o părere”, relatează News.ro.

Când jurnaliștii au vrut să știe ce cred acum despre Vladimir Putin, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: “Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu”.

Iată ce spunea Teodosie în prima jumătate din februarie despre cel care avea să declanșeze un masacru în Ucraina.

“Şi de ce să n-o spun, domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi e văzut atât de negru, nu e negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun, fără frică şi fără nicio ezitare: este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”, Apoi a adăugat: ”Şi în ţara sa, şi Putin şi Medvedev sunt ctitori şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câte jertfe au facut şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcatori”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Un nimic. La "gunoi" cu el. Si la fel cu "idolul" lui, putin.
    • Like 0
  • Nume check icon
    Stire de tabloid. Un portal serios ca Republica nu ar trebui sa muste la un altfel de articol care sigur fost facut de cineva in pana de subiecte si trebuie sa isi castige si el salariu. Parerea lui Mache este zero, si aceste articole nu fac decat sa creasca notorietea unor personaje toxice pentru societatea romaneasca.
    Referitor la declaratia securistului Mache nici nu merita oboseala sa raspunzi. Pentru astfel de persoane toxice cea mai mare pedeapsa este sa ii ignori si sa nu ii mai bagi in seama. Din pacate din cauza unor jurnalisti slabi care nu urmaresc calitate, ci numai click-uri am ajuns aici.
    P.S. Imi lipseste perioada in care cumparam ziare la taraba si fiecare ziar se zbatea sa aiba articole mai de calitate, iar copy paste si redifuzare erau tabuuri.
    • Like 1
  • Aad check icon
    Din orgoliu nemasurat nu e capabil sa recunoasca ca a gresit, sa-si ceara iertare poporului ucrainean si român si sa-L roage pe Dumnezeu sa fie îngaduitor la judecata.
    Sau este pro-putinist din pricina afiliatiilor pe linie informativa si de servicii... mai stii?
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult