Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Traian Băsescu, după lansarea candidaturii la Primăria Capitalei: O să încerc să-l conving pe Ludovic Orban să cedeze numele de PDL și să lase PMP să reia numele de PDL

Traian Băsescu - FB

Foto Facebook/Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat la B1TV că PMP va negocia cu PNL pentru a prelua numele de PDL.

„O să încerc să-l conving pe Ludovic Orban să cedeze numele de PDL pe care l-a înglobat odată cu fuziunea și să lase PMP să reia numele de PDL, pentru că osatura acestui partid este din foști membri PDL”, a declarat la B1TV fostul președinte.

Băsescu a amintit că PDL, în existența lui scurtă, a dat trei primari generali și de două ori președintele României. „Vreau numele (PDL) înapoi. Că partidul este. Schimbăm numele PMP în PDL. Cei care se simt urmașii Brătienilor să rămână în PNL, cei care se simt urmașii lui Petre Roman, să vină în actualul PMP, viitorul PDL”, a declarat Băsescu la B1TV.

Traian Băsescu și-a anunțat recent candidatura la Primăria București. Până acum au mai anunțat că vor candida pentru funcția de primar general: Gabriela Firea, Nicușor Dan, Ioan Sîrbu, Ilan Laufer, Alex Coita și Călin Popescu Tăriceanu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnule presedinte.
  Ma intreb de ce dumneavoastra nu ati luat pozitien fata de cea mai nenorocit[ televiziune care bajocoreste numele tarii zi de zi. Nici o tara din lume nu a permis ca numele au sa figureze pe o firma sau wa faca parte din numele unei televiziuni.
  • Like 0
 • Chiar nimeni nu indrazneste sa-i spuna ca este un produs expirat , si fizic ( modul lamentabil in care abia articuleaza cvintele), si politic? Ca se face de ras la fiecare aparitie pe micile ecrane, invitat de toate televiziunile parca intentionat ca sa il vada lumea in ce hal a ajuns? E ca in basmul lui Andersen "Hainele cele noi ale imparatului", in care nimeni nu avea curajul sa-i spuna Imparatului ca este gol....
  • Like 2
 • Mi se pare spumoasă partea cu "urmașii lui Petre Roman". Asta și pentru că Român acum e penibil și pentru că Român a plecat din PD după ce a Băsescu a luat conducerea.
  Și dacă tot vrea să se întoarcă la un nume mai vechi al partidului, de ce tocmai la PDL? Partidul s-a mai numit înainte și PD, PD - FSN, FSN.
  • Like 2


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult