Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Traian Băsescu, după lansarea candidaturii la Primăria Capitalei: O să încerc să-l conving pe Ludovic Orban să cedeze numele de PDL și să lase PMP să reia numele de PDL

Traian Băsescu - FB

Foto Facebook/Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat la B1TV că PMP va negocia cu PNL pentru a prelua numele de PDL.

„O să încerc să-l conving pe Ludovic Orban să cedeze numele de PDL pe care l-a înglobat odată cu fuziunea și să lase PMP să reia numele de PDL, pentru că osatura acestui partid este din foști membri PDL”, a declarat la B1TV fostul președinte.

Băsescu a amintit că PDL, în existența lui scurtă, a dat trei primari generali și de două ori președintele României. „Vreau numele (PDL) înapoi. Că partidul este. Schimbăm numele PMP în PDL. Cei care se simt urmașii Brătienilor să rămână în PNL, cei care se simt urmașii lui Petre Roman, să vină în actualul PMP, viitorul PDL”, a declarat Băsescu la B1TV.

Traian Băsescu și-a anunțat recent candidatura la Primăria București. Până acum au mai anunțat că vor candida pentru funcția de primar general: Gabriela Firea, Nicușor Dan, Ioan Sîrbu, Ilan Laufer, Alex Coita și Călin Popescu Tăriceanu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnule presedinte.
  Ma intreb de ce dumneavoastra nu ati luat pozitien fata de cea mai nenorocit[ televiziune care bajocoreste numele tarii zi de zi. Nici o tara din lume nu a permis ca numele au sa figureze pe o firma sau wa faca parte din numele unei televiziuni.
  • Like 0
 • Chiar nimeni nu indrazneste sa-i spuna ca este un produs expirat , si fizic ( modul lamentabil in care abia articuleaza cvintele), si politic? Ca se face de ras la fiecare aparitie pe micile ecrane, invitat de toate televiziunile parca intentionat ca sa il vada lumea in ce hal a ajuns? E ca in basmul lui Andersen "Hainele cele noi ale imparatului", in care nimeni nu avea curajul sa-i spuna Imparatului ca este gol....
  • Like 2
 • Mi se pare spumoasă partea cu "urmașii lui Petre Roman". Asta și pentru că Român acum e penibil și pentru că Român a plecat din PD după ce a Băsescu a luat conducerea.
  Și dacă tot vrea să se întoarcă la un nume mai vechi al partidului, de ce tocmai la PDL? Partidul s-a mai numit înainte și PD, PD - FSN, FSN.
  • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult