Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Trump suspendă călătoriile în SUA pentru cetățenii străini care locuiesc sau au călătorit în spațiul Schengen

Donald Trump despre COVID-19

Președintele american Donald Trump a anunțat că suspendă călătoriile în SUA pentru cetățenii străini care au călătorit în spațiul Schengen. Restricțiile, care vor intra în vigoare sâmbătă noapte, nu se vor aplica și cetățenilor americani, care vor trebui să treacă printr-o procedură de screening la întoarcerea în SUA. 

De asemenea interdicția nu îi vizează pe cei care au călătorit în Marea Britanie.

Inițial, Trump spusese că noua regulă se aplică și mărfurilor, însă ulterior a corectat pe Twitter: „Restricția oprește oameni, nu bunuri”.

Decizia președintelui american vine după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de COVID-19.

„Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie”, a spus miercuri Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

„Suntem profund îngrijorați atât de nivelurile alarmante de răspândire, cât și de severitatea cazurilor”, a spus Ghebreyesus.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • O măsură corectă.
  • Like 0
  • @ Adrian Ionescu
   ion check icon
   pe care nu o aplica si englezilor sau irlandezilor ! si pe care a luat-o fara sa se consulte cu partenerii sai ! nici din NATO nici din G7 !!!!!!
   • Like 1
  • @ ion
   Parerist check icon
   Nu contează, n-ai cum sa înțelegi. Toate masurile lui Trump sunt bune.
   • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult