Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Trump suspendă călătoriile în SUA pentru cetățenii străini care locuiesc sau au călătorit în spațiul Schengen

Donald Trump despre COVID-19

Președintele american Donald Trump a anunțat că suspendă călătoriile în SUA pentru cetățenii străini care au călătorit în spațiul Schengen. Restricțiile, care vor intra în vigoare sâmbătă noapte, nu se vor aplica și cetățenilor americani, care vor trebui să treacă printr-o procedură de screening la întoarcerea în SUA. 

De asemenea interdicția nu îi vizează pe cei care au călătorit în Marea Britanie.

Inițial, Trump spusese că noua regulă se aplică și mărfurilor, însă ulterior a corectat pe Twitter: „Restricția oprește oameni, nu bunuri”.

Decizia președintelui american vine după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de COVID-19.

„Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie”, a spus miercuri Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

„Suntem profund îngrijorați atât de nivelurile alarmante de răspândire, cât și de severitatea cazurilor”, a spus Ghebreyesus.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • O măsură corectă.
  • Like 0
  • @ Adrian Ionescu
   ion check icon
   pe care nu o aplica si englezilor sau irlandezilor ! si pe care a luat-o fara sa se consulte cu partenerii sai ! nici din NATO nici din G7 !!!!!!
   • Like 1
  • @ ion
   Parerist check icon
   Nu contează, n-ai cum sa înțelegi. Toate masurile lui Trump sunt bune.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult