Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Tudorel Toader: „Nu îmi este teamă că voi da foc la țară. Eu am venit să sting oarecum focul de după OUG13”

Tudorel Toader

Foto: Inquam Photos

Tudorel Toader a declarat marți la Antena 3 că nu a el a cerut să fie ministru. „Nu eu am venit să bat la uşa ministerului sau alianţei de guvernare că vreau să fiu ministru. Eu mi-am construit o carieră universitară”, a spus Toader, potrivit Mediafax.ro

Este răspunsul pe care l-a dat atunci când a fost întrebat dacă nu percepe ca un reproș sau amenințare o afirmație alui Dragnea, care a vorbit despre lipsa de decizie a ministrului Justiției în legătură cu actele normative. „Şi eu am suficientă apreciere pentru ministrul justiţiei, dar - nu numai pentru dumnealui, pentru oricine - intervine un moment când aprecierea nu mai poate compensa lipsa de decizie sau amânarea de sine”, spusese anterior Liviu Dragnea.

Toader a mai declarat că are o bună relaţie cu premierul Viorica Dăncilă şi că înţelege de ce aceasta a spus că nu ar accepta un proiect de ordonanță pentru amnistie și grațiere fără semnătura ministrului Justiției. 

„Am o bună colaborare cu doamna premier. Afirmaţia nu am auzit-o, dar o înţeleg, Nu putea să spună că: „Veniţi voi, că îl primesc doar de la ministrul Justiţiei, că azi e Toader”. În Guvern nu vine partidul. în Guvern se duce numai ministrul. Care? Ăla care este. (...) Orice proiect, dacă vine la alt minister, nu ajunge în Guvern fără avizul Ministerul Justiţiei, dar poate să fie un proiect cu iniţiativă parlamentară, se cere punctul de vedere Guvernului şi Guvernul cere al Ministerului Justiţiei”, a afirmat Toader.

Ministrul Justiției a mai spus că nu îi este teamă că va da foc la țară prin măsurile legislative pe care le impune. "Când iei o decizie, în primul rând, nu o iei de unul singur - vorbind de un act juridic, care să capete conţinut şi formă juridică. Pe de altă parte, iei decizia, măsura juridică şi eşti obligat să vezi două componente: oportunitate pe de o parte, legalitate sau constituţionalitate, pe de altă parte. Şi-atunci, eu, răspunzând abrupt la întrebare, nu-mi este teamă pentru că am convingerea că nu fac ceea ce nu trebuie să fac (...) Până acum nu am avut sentimentul acesta de treabă că "voi da foc la ţară". Ştiu Ordonanţa 13, care a avut şi un număr cu ghinion, ştiu efectele ei, eu am venit să sting, oarecum, focul de după ordonanţă, dar nu am această temere pentru că nu am făcut şi sigur nu voi face ceva de natură să creeze măcar o astfel de stare de pericol, darămite să să-l producă în mod efectiv", a spus Toader, citat de Mediafax.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • IC Tosca IC Tosca check icon
    Luate-ar hingherii potaie rosie, buboasa ! O sluga mai sinistra decat tine, se naste odata la o suta de mandate PSD . Hai SICTIR jigodie!!!!!!!!!!!!
    • Like 3
  • "mi-am construit o cariera universitara"
    Si ti-ai si distrus-o.
    • Like 4
  • mike mike check icon
    "Sa dai foc la pușcărie si la casa de nebuni!"
    • Like 6


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult