Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ucraina anunță sancţiuni împotriva Dianei Şoşoacă, după ce senatoarea a iniţiat un proiect referitor la anexarea unor teritorii care aparţin Ucrainei. Reacția parlamentarei

Diana Sosoaca - Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

„Ministerul de Externe al Ucrainei iniţiază impunerea de sancţiuni împotriva Dianei Şoşoacă, considerând că reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale”, a scris pe pagina sa de Facebook purtătorul de cuvânt al MAE de la Kiev, Oleg Nikolenko, scrie News.ro.

Nikolenko a condamnat încercarea de a pune la îndoială integritatea teritorială a Ucrainei și de subminare a bunei vecinătăți dintre Ucraina şi România.

„Un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România. MAE al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”, a scris Oleg Nikolenko.

Şoşoacă a propus, în proiectul de modificare a Legii de ratificare a Tratatului de bună vecinătate şi cooperare între România şi Ucraina, semnat în iunie 1997, denunţarea tratatului de către partea română. „România anexează teritoriile istorice care i-au aparţinut, respectiv Nordul Bucovinei, Herţa, Bugeacul (Cahul Bolgrad, Ismail), Maramureşul istoric şi Insula Şerpilor”, se arată în proiectul Dianei Şoşoacă, notează News.ro.

Şoşoacă a reacționat, într-o postare pe Facebook, după anunțul Ministerului de Externe al Ucrainei, spunând că este clar că a devenit „ţinta numărul unu a criminalilor ucraineni” și criticând în termeni duri regimul de la Kiev. Cum îşi permite Ucraina să ameninţe un senator al statului român pentru o propunere legislativă? De când decide Ucraina ce se întâmplă în Parlamentul României ? Este România un stat ocupat de Ucraina şi noi nu am aflat? Da, este adevărat că Ucraina este ocupant al unor teritorii româneşti pe care mă lupt să le readuc în sânul patriei mamă, dar de când are Kievul drept de veto asupra politicii României? Această ameninţare a Ucrainei la adresa mea arată intenţia acestui stat de a-i elimina şi fizic pe cei care se opun politicilor naziste ale Kievului. Prin declaraţia MAE ucrainean, este clar că am devenit ţinta numărul unu a criminalilor ucraineni. Dar acest lucru nu face decât să confirme justeţea propunerii mele legislative de a returna României teritoriile deţinute abuziv de Ucraina!”, a scris Diana Şoşoacă pe Facebook.

„Ucraina nu are argumente istorice pentru a ocupa teritoriile româneşti pe care le are acum în componenţă în mod abuziv şi de aceea singurul răspuns al Kievului este să profereze ameninţări. Dar comportamentul fascist al juntei de la Kiev nu mă sperie şi mă voi lupta până la capăt pentru redobândirea pământului românesc pe care Ucraina nu doar că îl ocupă samavolnic, dar şi supun populaţia românească purificării etnice, lucru pe care îl voi aduce în atenţia instituţiilor internaţionale”, spune senatoarea Diana Șoşoacă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Aici am ajuns pentru ca timp de 30 de ani am ales tot felul de neaveniti si nepotriviti in politica romaneasca. Daca pana acum ne-am plans de clasa politica actuala, sa vedeti cum o sa plangem cu lacrimi cand o sa vedem noua vedeti noua clasa politica din 2024 dupa alegeri...
    • Like 1
  • Parca Churchill spunea ca democratia este sistemul care in lipsa altuia mai bun trebuie deocamdata sa functioneze. La adapostul acestei umbrele se adapostesc din pacate si multe cozi de topori, tradatori, idioti utili, ipochimeni corupti, puscariabili si alte deseuri umane. La noi organismul democratic este din pacate cu imunitatea la pamant si nu are anticorpii necesari care sa anihileze, sa respinga toti acesti virusi, bacterii si alte infectii umblatoare pe doua picioare.
    • Like 2
  • Ana Gia Ana Gia check icon
    Poate ca si pedeapsa o duc pe front, in primul rand! Daca noi nu reusim sa o inchidem pa nebuni sau inchisoare, poate reusesc ei.
    • Like 2
  • Cine este sosoaca? Un gunoi intrat fraudulos in parlament. Nu reprezinta poporul roman, doar o mana de retardati, de cretini. Ipochemonul gretos, in mod deliberat, uita ca rusia, pe vremea urss-lui, sub criminalul dement stalin, a impartit zona. Pe atunci ucraina era republica sovietica, parte a urss-lui. Deci tocmai idolii samavolnici ai imbecilei. Eu ma intreb: nu vi se face greata, la propriu, cand o vedeti si o auziti? Mie da.
    • Like 2
    • @ Zugravu Mircea
      Si mie, la fel cum mi se face greata cand aud orice fel de propaganda pro-Kremlin. Sa ne fie rusine ca avem astfel de specimene in tara la noi, ba inca in parlament.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult