Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Un marocan de 18 ani, principalul suspect pentru atacul de la Barcelona

Poliția spaniolă a identificat principalul suspect pentru atacul de la Barcelona, în care 13 oameni au murit și 100 au fost răniți. Din informațiile autorităților, tânărul care a intrat în plin cu furgoneta în mulțimea de oameni care se plimbau pe Las Ramblas, este un marocan de 18 ani, Moussa Oukabir.

Acesta este fratele lui Driss Oukabir, un bărbat de 28 din Ripoll, un oraș aflat la 80 de kilometri de Barcelona, pe numele căruia a fost închiriat vehciulul folosit în atentat. El s-a predat joi noapte și le-a spus anchetatorilor că i-au fost furate actele. Un al treilea suspect, a cărui identitate nu a fost încă dezvăluită, a fost arestat la Ripoll.

După atacul de joi seara de la Barcelona, un al doilea atac a avut loc în zorii zilei de vineri, la Cambrils, un orășel aflat pe malul mării, la 120 de kilometri de Barcelona. O persoană a fost ucisă și alte șase, între care și un polițist, au fost rănite, de un Audi A3 care a intrat în trecători, scrie The Guardian. Potrivit unor oficiali catalani citați de El Pais, atacatorii purtau veste care semănau cu cele ala atentatorilor sinucigași, dar care nu erau încărcate cu explozibil. Polițiștii spanioli au împușcat mortal cinci suspecți de terorism.

Moussa Oukabir, suspectul din atentatul de la Barcelona

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Toate popoarele de sorginte araba sunt formate din oameni temperamentali si razbunatori.Musulmanii din Indonezia,Malaezya,Bangladesh si multe alte tari sunt impotriva violentei ca mijloc de rezolvare a conflictelor.Sunt oameni sedentari,pasnici si respectuosi.Popoarele din Africa de Nord,Orientul Mijlociu si Peninsula Araba au conturi de reglat si reprezentanti ai lor nu vor ezita sa o faca.Stilul nostru de viata este in complet dezacord cu religia lor care are prioritate in orice context.Cartelul Terorii dupa disparitia ISIS va fi altul dar produsul lor de baza va fi acelasi si asta din cauza temperamentului exploziv al acestor oameni ai desertului...religia este doar un alibiu pentru a-si ascunde temperamentul.
    • Like 0
  • check icon
    Eh sa nu tragem concluzii primite...era vorba de un marocan baptist...sau era protestant...ortodox?!
    • Like 2


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult