Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Un marocan de 18 ani, principalul suspect pentru atacul de la Barcelona

Poliția spaniolă a identificat principalul suspect pentru atacul de la Barcelona, în care 13 oameni au murit și 100 au fost răniți. Din informațiile autorităților, tânărul care a intrat în plin cu furgoneta în mulțimea de oameni care se plimbau pe Las Ramblas, este un marocan de 18 ani, Moussa Oukabir.

Acesta este fratele lui Driss Oukabir, un bărbat de 28 din Ripoll, un oraș aflat la 80 de kilometri de Barcelona, pe numele căruia a fost închiriat vehciulul folosit în atentat. El s-a predat joi noapte și le-a spus anchetatorilor că i-au fost furate actele. Un al treilea suspect, a cărui identitate nu a fost încă dezvăluită, a fost arestat la Ripoll.

După atacul de joi seara de la Barcelona, un al doilea atac a avut loc în zorii zilei de vineri, la Cambrils, un orășel aflat pe malul mării, la 120 de kilometri de Barcelona. O persoană a fost ucisă și alte șase, între care și un polițist, au fost rănite, de un Audi A3 care a intrat în trecători, scrie The Guardian. Potrivit unor oficiali catalani citați de El Pais, atacatorii purtau veste care semănau cu cele ala atentatorilor sinucigași, dar care nu erau încărcate cu explozibil. Polițiștii spanioli au împușcat mortal cinci suspecți de terorism.

Moussa Oukabir, suspectul din atentatul de la Barcelona

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Toate popoarele de sorginte araba sunt formate din oameni temperamentali si razbunatori.Musulmanii din Indonezia,Malaezya,Bangladesh si multe alte tari sunt impotriva violentei ca mijloc de rezolvare a conflictelor.Sunt oameni sedentari,pasnici si respectuosi.Popoarele din Africa de Nord,Orientul Mijlociu si Peninsula Araba au conturi de reglat si reprezentanti ai lor nu vor ezita sa o faca.Stilul nostru de viata este in complet dezacord cu religia lor care are prioritate in orice context.Cartelul Terorii dupa disparitia ISIS va fi altul dar produsul lor de baza va fi acelasi si asta din cauza temperamentului exploziv al acestor oameni ai desertului...religia este doar un alibiu pentru a-si ascunde temperamentul.
    • Like 0
  • check icon
    Eh sa nu tragem concluzii primite...era vorba de un marocan baptist...sau era protestant...ortodox?!
    • Like 2


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult