Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Un marocan de 18 ani, principalul suspect pentru atacul de la Barcelona

Poliția spaniolă a identificat principalul suspect pentru atacul de la Barcelona, în care 13 oameni au murit și 100 au fost răniți. Din informațiile autorităților, tânărul care a intrat în plin cu furgoneta în mulțimea de oameni care se plimbau pe Las Ramblas, este un marocan de 18 ani, Moussa Oukabir.

Acesta este fratele lui Driss Oukabir, un bărbat de 28 din Ripoll, un oraș aflat la 80 de kilometri de Barcelona, pe numele căruia a fost închiriat vehciulul folosit în atentat. El s-a predat joi noapte și le-a spus anchetatorilor că i-au fost furate actele. Un al treilea suspect, a cărui identitate nu a fost încă dezvăluită, a fost arestat la Ripoll.

După atacul de joi seara de la Barcelona, un al doilea atac a avut loc în zorii zilei de vineri, la Cambrils, un orășel aflat pe malul mării, la 120 de kilometri de Barcelona. O persoană a fost ucisă și alte șase, între care și un polițist, au fost rănite, de un Audi A3 care a intrat în trecători, scrie The Guardian. Potrivit unor oficiali catalani citați de El Pais, atacatorii purtau veste care semănau cu cele ala atentatorilor sinucigași, dar care nu erau încărcate cu explozibil. Polițiștii spanioli au împușcat mortal cinci suspecți de terorism.

Moussa Oukabir, suspectul din atentatul de la Barcelona
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Toate popoarele de sorginte araba sunt formate din oameni temperamentali si razbunatori.Musulmanii din Indonezia,Malaezya,Bangladesh si multe alte tari sunt impotriva violentei ca mijloc de rezolvare a conflictelor.Sunt oameni sedentari,pasnici si respectuosi.Popoarele din Africa de Nord,Orientul Mijlociu si Peninsula Araba au conturi de reglat si reprezentanti ai lor nu vor ezita sa o faca.Stilul nostru de viata este in complet dezacord cu religia lor care are prioritate in orice context.Cartelul Terorii dupa disparitia ISIS va fi altul dar produsul lor de baza va fi acelasi si asta din cauza temperamentului exploziv al acestor oameni ai desertului...religia este doar un alibiu pentru a-si ascunde temperamentul.
    • Like 0
  • check icon
    Eh sa nu tragem concluzii primite...era vorba de un marocan baptist...sau era protestant...ortodox?!
    • Like 2


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult