Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Un marocan de 18 ani, principalul suspect pentru atacul de la Barcelona

Poliția spaniolă a identificat principalul suspect pentru atacul de la Barcelona, în care 13 oameni au murit și 100 au fost răniți. Din informațiile autorităților, tânărul care a intrat în plin cu furgoneta în mulțimea de oameni care se plimbau pe Las Ramblas, este un marocan de 18 ani, Moussa Oukabir.

Acesta este fratele lui Driss Oukabir, un bărbat de 28 din Ripoll, un oraș aflat la 80 de kilometri de Barcelona, pe numele căruia a fost închiriat vehciulul folosit în atentat. El s-a predat joi noapte și le-a spus anchetatorilor că i-au fost furate actele. Un al treilea suspect, a cărui identitate nu a fost încă dezvăluită, a fost arestat la Ripoll.

După atacul de joi seara de la Barcelona, un al doilea atac a avut loc în zorii zilei de vineri, la Cambrils, un orășel aflat pe malul mării, la 120 de kilometri de Barcelona. O persoană a fost ucisă și alte șase, între care și un polițist, au fost rănite, de un Audi A3 care a intrat în trecători, scrie The Guardian. Potrivit unor oficiali catalani citați de El Pais, atacatorii purtau veste care semănau cu cele ala atentatorilor sinucigași, dar care nu erau încărcate cu explozibil. Polițiștii spanioli au împușcat mortal cinci suspecți de terorism.

Moussa Oukabir, suspectul din atentatul de la Barcelona

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Toate popoarele de sorginte araba sunt formate din oameni temperamentali si razbunatori.Musulmanii din Indonezia,Malaezya,Bangladesh si multe alte tari sunt impotriva violentei ca mijloc de rezolvare a conflictelor.Sunt oameni sedentari,pasnici si respectuosi.Popoarele din Africa de Nord,Orientul Mijlociu si Peninsula Araba au conturi de reglat si reprezentanti ai lor nu vor ezita sa o faca.Stilul nostru de viata este in complet dezacord cu religia lor care are prioritate in orice context.Cartelul Terorii dupa disparitia ISIS va fi altul dar produsul lor de baza va fi acelasi si asta din cauza temperamentului exploziv al acestor oameni ai desertului...religia este doar un alibiu pentru a-si ascunde temperamentul.
    • Like 0
  • check icon
    Eh sa nu tragem concluzii primite...era vorba de un marocan baptist...sau era protestant...ortodox?!
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult