Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Un medic pediatru a izbucnit în lacrimi într-un interviu: Un adolescent a încercat să se sinucidă din cauza lipsei imunoglobulinei. Un altul vrea să facă același lucru

Pat de spital

Foto: Guliver Getty Images

Viețile a 100 de copii sunt puse în pericol din cauza lipsei imunoglobulinei, a avertizat medicul pediatru imunolog Alexis Cochino, într-un interviu pentru Europa FM. În timp ce vorbea despre gravitatea situației și despre faptul că unul dintre adolescenții pe care îi tratează a încercat să își ia viața din acest motiv, medicul a izbucnit în lacrimi. 

„Există, pe imunologie pediatrică, aproximativ 100 de copii a căror viață este pusă în pericol în acest moment. Sunt, unii dintre ei, internați în spital, unii cu boli grave. Dacă nu vor ajunge azi, acum medicamentele, riscă să-și piardă viața. Și mulți alții sunt în situații similare, deși încă nu la fel de grave. Sunt adolescenți, dintre copiii mai mari, care auzind toate discuțiile și simțind agitația noastră și a părinților și disperarea, unul a încercat să se sinucidă și celălalt vrea să facă același lucru. Îmi pare rău, cam asta e situația în pediatrie“, a spus medicul, în lacrimi.

O femeie a murit deja din cauza lipsei imunoglobulinei, iar alți pacienți sunt în acest moment în pericol. Miercuri dimineață, au fost convocați la Guvern ministrul Sănătătii, Florian Bodog, dar și șefi ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pentru a discuta despre criza imunoglobulinei din spitalele românești. Potrivit Agerpres, ministrul Sănătăţii ar urma să vină la întâlnire însoţit de producători de astfel de medicamente.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • catalin check icon
    Unde este cresterea economica de 8%,cand in tara mor oamenii din lipsa de medicamente? Acesti ministrii nu au raspundere,imi este greu sa inteleleg cum in Romania se moare din nepasare,neglijenta si prostie in condiitile in care nu exista razboi sau o epidemie mondiala !
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult