Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Un medic pediatru a izbucnit în lacrimi într-un interviu: Un adolescent a încercat să se sinucidă din cauza lipsei imunoglobulinei. Un altul vrea să facă același lucru

Pat de spital

Foto: Guliver Getty Images

Viețile a 100 de copii sunt puse în pericol din cauza lipsei imunoglobulinei, a avertizat medicul pediatru imunolog Alexis Cochino, într-un interviu pentru Europa FM. În timp ce vorbea despre gravitatea situației și despre faptul că unul dintre adolescenții pe care îi tratează a încercat să își ia viața din acest motiv, medicul a izbucnit în lacrimi. 

„Există, pe imunologie pediatrică, aproximativ 100 de copii a căror viață este pusă în pericol în acest moment. Sunt, unii dintre ei, internați în spital, unii cu boli grave. Dacă nu vor ajunge azi, acum medicamentele, riscă să-și piardă viața. Și mulți alții sunt în situații similare, deși încă nu la fel de grave. Sunt adolescenți, dintre copiii mai mari, care auzind toate discuțiile și simțind agitația noastră și a părinților și disperarea, unul a încercat să se sinucidă și celălalt vrea să facă același lucru. Îmi pare rău, cam asta e situația în pediatrie“, a spus medicul, în lacrimi.

O femeie a murit deja din cauza lipsei imunoglobulinei, iar alți pacienți sunt în acest moment în pericol. Miercuri dimineață, au fost convocați la Guvern ministrul Sănătătii, Florian Bodog, dar și șefi ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pentru a discuta despre criza imunoglobulinei din spitalele românești. Potrivit Agerpres, ministrul Sănătăţii ar urma să vină la întâlnire însoţit de producători de astfel de medicamente.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • catalin check icon
    Unde este cresterea economica de 8%,cand in tara mor oamenii din lipsa de medicamente? Acesti ministrii nu au raspundere,imi este greu sa inteleleg cum in Romania se moare din nepasare,neglijenta si prostie in condiitile in care nu exista razboi sau o epidemie mondiala !
    • Like 0


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult