Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Un medic pediatru a izbucnit în lacrimi într-un interviu: Un adolescent a încercat să se sinucidă din cauza lipsei imunoglobulinei. Un altul vrea să facă același lucru

Pat de spital

Foto: Guliver Getty Images

Viețile a 100 de copii sunt puse în pericol din cauza lipsei imunoglobulinei, a avertizat medicul pediatru imunolog Alexis Cochino, într-un interviu pentru Europa FM. În timp ce vorbea despre gravitatea situației și despre faptul că unul dintre adolescenții pe care îi tratează a încercat să își ia viața din acest motiv, medicul a izbucnit în lacrimi. 

„Există, pe imunologie pediatrică, aproximativ 100 de copii a căror viață este pusă în pericol în acest moment. Sunt, unii dintre ei, internați în spital, unii cu boli grave. Dacă nu vor ajunge azi, acum medicamentele, riscă să-și piardă viața. Și mulți alții sunt în situații similare, deși încă nu la fel de grave. Sunt adolescenți, dintre copiii mai mari, care auzind toate discuțiile și simțind agitația noastră și a părinților și disperarea, unul a încercat să se sinucidă și celălalt vrea să facă același lucru. Îmi pare rău, cam asta e situația în pediatrie“, a spus medicul, în lacrimi.

O femeie a murit deja din cauza lipsei imunoglobulinei, iar alți pacienți sunt în acest moment în pericol. Miercuri dimineață, au fost convocați la Guvern ministrul Sănătătii, Florian Bodog, dar și șefi ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pentru a discuta despre criza imunoglobulinei din spitalele românești. Potrivit Agerpres, ministrul Sănătăţii ar urma să vină la întâlnire însoţit de producători de astfel de medicamente.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • catalin check icon
    Unde este cresterea economica de 8%,cand in tara mor oamenii din lipsa de medicamente? Acesti ministrii nu au raspundere,imi este greu sa inteleleg cum in Romania se moare din nepasare,neglijenta si prostie in condiitile in care nu exista razboi sau o epidemie mondiala !
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult