Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Un singur formular. Finanțele anunță simplificarea procedurii de declarare și plată a CAS și CASS datorate de persoanele fizice

Eugen Teodorovici - Octav Ganea

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

După prorogarea termenului de depunere a Declarației 600, Ministerul Finanțelor anunță că are în curs de elaborare un proiect de act normativ care să stabilească un mecanism mai simplu de declarare și plată a CAS și CASS datorate de persoanele fizice. 

Astfel, persoanele fizice care obțin venituri din activități independente ar urma să depună la ANAF un singur formular fiscal pe an. 

„Se are în vedere reducerea numărului de declarații depuse de persoanele fizice, prin unificarea unor formulare, ca un pas important în îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare privind reducerea numărului de formulare solicitate de ANAF si depunerea unui formular pe an pentru cei care au venituri din activități independente. Proiectul de act normativ va face obiectul dezbaterii publice și consultării cu categoriile de persoane fizice care au obligația plății CAS și CASS”, se arată într-un comunicat de la Ministerul Finanțelor.

Termenul preconizat pentru finalizarea noului mecanism este 1 martie 2018.

Cabinetul Dăncilă a amânat, până la 15 aprilie, termenul de depunere a declarației 600, însă a lăsat în vigoare aceleași termene de plată a CAS și CASS, adică 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie și 25 decembrie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult