Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

UNFINISHED22: Fondatorul Elrond, Beniamin Mincu, și medicul neurolog Anil Seth, printre invitații ediției

Unfinnished22

Festivalul multidisciplinar UNFINISHED a anunțat primii speakeri care vor veni la București, în perioada 29 septembrie - 2 octombrie. Beniamin Mincu (RO) - fondatorul Elrond, una dintre cele mai inovatoare companii blockchain din lume; medicul neurolog Anil Seth (UK); Alice Cabaret (FR) - specialista în reconversie industrială; muzicianul Toby Ibitoye (NRA-RO), finalist al show-ului Vocea României și trupa Passepartout Duo vor explora conceptul de descentralizare prin filtrul disciplinei lor și vor susține prezentări, dezbateri și workshopuri reunite sub tema OFF-CENTER, se arată într-un comunicat transmis de organizatorii evenimentului.

Capucine Gros, directorul artistic al festivalului, a explicat că „în fiecare an încercăm să disecăm tema festivalului din perspectiva cât mai multor discipline, dar mai ales să experimentăm ce se întâmplă la intersecția lor. Multidisciplinaritatea este una dintre pietrele de temelie ale UNFINISHED și ne bucurăm că și anul acesta vom avea alături de noi arhitecți, artiști, doctori, biologi, antreprenori, filosofi, mari gânditori și nu numai, pentru o înțelegere mai bună a conceptului de descentralizare, dar și pentru a dezbate existența sau absența unui centru în mai toate aspectele vieții.

Suntem extrem de mândri că reușim an de an să oferim oamenilor un motiv să vină în București. Un oraș care nu este (re)cunoscut ca fiind un centru al happening-urilor cum este poate New York, Londra ori Paris. Cred că este un prim pas în a realiza că nu există centru….sau, că de fapt, există infinit de multe”, anunță organizatorii, într-un comunicat.

Pe lângă aceștia, vor fi prezenți în festival artiștii Luca Zamoc (IT) și Roni Levit (IL) care vor realiza un mural și o instalație imersivă, curatorul celei mai mari hărți mentale digitale - Jerry Michalski (SUA), fondatorul business-ului circular Zazi Vintage - Jeanne de Kroon (NL) și mulți alții. De joi până duminică, „meniul” zilnic UNFINISHED începe cu sesiuni de yoga sau alergare de dimineață, continuă cu conversații, prezentări și mese rotunde și se încheie cu performance-uri și keynotes. Potrivit sursei citate, la acestea se adaugă celebrele mese family-style cu comunitatea, instalații de artă, momente muzicale, workshop-uri de dans, sesiuni de speed-dating și multe altele.

UNFINISHED22 revine anul acesta în format fizic, într-o ediție hibridă și se va întâmpla concomitent online și offline. Oamenii vor putea participa la eveniment atât online, pe platforma proprie, Sessions, cât și offline, în București, la Casa Universitarilor, Sala Radio și Teatrul Bulandra.

Participarea la festival nu se face pe baza unui bilet, ci prin timpul pe care oamenii îl acordă completării unui formular de înscriere, în urma căruia vor fi acceptați la eveniment: unfinished.ro/apply.

Pentru prima dată în Europa, Daniel Jones, editorul celebrei rubrici Modern Love din cotidianul The New York Times, vine la festivalul Unfinished și selectează povești de dragoste, scrise chiar de comunitate, pentru a fi interpretate pe scena festivalului, se mai arată în comunicat.

Cei care vor să înscrie o poveste de dragoste o pot face aici: www.unfinished.ro/love

Republica.ro este partener media al festivalului, alături de PRO TV, G4media, Hotnews, PRO FM, IQads, Zelist.

Desfășurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, UNFINISHED este primul festival multidisciplinar din România și a fost creat de Fundația Eidos ca o experiență în continuă evoluție. Din 2016 și până acum, Unfinished a avut peste 250 de invitați printre care co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, artista multipremiată, Marina Abramovic, strategul digital din timpul administraţiei Obama, muzicianul Nicolas Jaar și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relaţii de cuplu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult