Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

UNTOLD 2019. Armin van Buuren: „Show-ul de vineri noapte este ca o finală de Champions League pentru mine”

DJ-ul olandez Armin van Buuren a pregătit pentru a doua seară a festivalului UNTOLD 2019 un show pe care nu-l va mai face nicăieri în altă parte. 

„Trebuie să fiu cinstit. Când mi-au cerut să vin din nou la UNTOLD am fost un pic în dubiu, pentru că anul trecut a fost un show atât de special. Anul trecut a fost ceva magic. Așa că le-am spus organizatorilor UNTOLD că nu o să vin decât dacă pot face ceva cu adevărat special. Iar ei m-au întrebat ce înseamnă special. Trebuie să aduc elemente live, le-am spus. O să fac în această seară un spectacol unic, pe care nu îl voi mai repeta în altă parte (...) După anul trecut, nu puteam să vin cu un show de două ore. Mi-am zis că fie fac ceva spectaculos, fie nu mai fac nimic”, a spus Armin van Buuren, care și-a adus propria echipă de producție și va avea mai mulți invitați care vor cânta live. Printre cei care vor urca alături de el pe scenă va fi și Alexandra Bădoi, cu care artistul a lansat o piesă în limba română.

„Am avut pe cineva care mi-a tradus versurile, pentru că nu înțelegeam despre ce sunt. Dar cred că piesa reprezintă o conexiune perfectă cu UNTOLD și cu România, este darul meu pentru români”, a explicat Armin van Buuren în timpul conferinței de presă. 

Întrebat cât va dura show-ul, acesta a spus că răspunsul depinde de spectatori nu de el, deși ploaia s-ar putea să încurce puțin planurile. Acesta a reamintit de primul show pe care l-a avut la Cluj, când trebuia să cânte de la 3 la 5 dimineața. 

„Armin, ce vei face dacă trebuie să te duci la toaletă în acest timp?” Răspunsul DJ-ului

„Am văzut 70.000 de oameni și am fost uimit. Cred că în România există o conexiune puternică cu melodiile mele. Iar managerul m-a întrebat dacă pot cânta mai mult. Mai rămăseseră încă 40.000 de oameni, afară era lumină deja. Singurul lucru pe care îl vreau este să pun muzică pentru oameni și am cântat încă 90 de minute. Și toată lumea vorbea că am fost plătit pentru două ore și am stat trei ore jumate. Iar anul următor am cântat 5 sau 6 ore, iar restul e istorie. Am vrut să o fac, pentru că am simțit că sunt acasă. În seara aceasta, dacă voi simți că oamenii vor să plece o să închei show-ul, dar nu cred că vor vrea să plece. Pentru mine nu este despre a face cel mai lung show, ci despre a simți conexiunea cu oamenii. Ceea ce îmi doresc din punct de vedere profesional este să pun muzică pentru oameni, va fi muzică veche, muzică nouă”, a spus DJ-ul. „Show-ul de vineri noapte este ca o finală de Champions League pentru mine. Este o onoare pentru mine că m-au lăsat să vin la UNTOLD cu acest show special”, a continuat el.

Armin van Buuren s-a pregătit pentru cel puțin 8 ore de spectacol în noaptea de vineri spre sâmbătă. „Armin, ce vei face dacă trebuie să te duci la toaletă în acest timp?”, l-a întrebat cineva în timpul conferinței de presă. 

„Am discutat cu doctorul meu. Cred că e adrenalina care nu mă face să simt nevoia de a merge la toaletă. Cel mai lung show al meu a durat 12 ore și 29 de minute și nu am fost deloc la baie în timpul lui. Copii, nu faceți asta acasă! E foarte nesănătos. Și vreți să aflați ceva amuzant? Am coborât de pe scenă, toți se uitau la mine în cabină. Amluat o sticlă de apă și am băut-o, iar ei mi-au spus: Nu trebuie să te duci undeva? Am condus spre casă și acolo am mers la toaletă. Nu știu de ce. Cred că mama m-a făcut DJ”, a spus Armin van Buuren.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Merci pentru publicitate! Este de interes national!
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult