Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

UNTOLD 2019. Armin van Buuren: „Show-ul de vineri noapte este ca o finală de Champions League pentru mine”

DJ-ul olandez Armin van Buuren a pregătit pentru a doua seară a festivalului UNTOLD 2019 un show pe care nu-l va mai face nicăieri în altă parte. 

„Trebuie să fiu cinstit. Când mi-au cerut să vin din nou la UNTOLD am fost un pic în dubiu, pentru că anul trecut a fost un show atât de special. Anul trecut a fost ceva magic. Așa că le-am spus organizatorilor UNTOLD că nu o să vin decât dacă pot face ceva cu adevărat special. Iar ei m-au întrebat ce înseamnă special. Trebuie să aduc elemente live, le-am spus. O să fac în această seară un spectacol unic, pe care nu îl voi mai repeta în altă parte (...) După anul trecut, nu puteam să vin cu un show de două ore. Mi-am zis că fie fac ceva spectaculos, fie nu mai fac nimic”, a spus Armin van Buuren, care și-a adus propria echipă de producție și va avea mai mulți invitați care vor cânta live. Printre cei care vor urca alături de el pe scenă va fi și Alexandra Bădoi, cu care artistul a lansat o piesă în limba română.

„Am avut pe cineva care mi-a tradus versurile, pentru că nu înțelegeam despre ce sunt. Dar cred că piesa reprezintă o conexiune perfectă cu UNTOLD și cu România, este darul meu pentru români”, a explicat Armin van Buuren în timpul conferinței de presă. 

Întrebat cât va dura show-ul, acesta a spus că răspunsul depinde de spectatori nu de el, deși ploaia s-ar putea să încurce puțin planurile. Acesta a reamintit de primul show pe care l-a avut la Cluj, când trebuia să cânte de la 3 la 5 dimineața. 

„Armin, ce vei face dacă trebuie să te duci la toaletă în acest timp?” Răspunsul DJ-ului

„Am văzut 70.000 de oameni și am fost uimit. Cred că în România există o conexiune puternică cu melodiile mele. Iar managerul m-a întrebat dacă pot cânta mai mult. Mai rămăseseră încă 40.000 de oameni, afară era lumină deja. Singurul lucru pe care îl vreau este să pun muzică pentru oameni și am cântat încă 90 de minute. Și toată lumea vorbea că am fost plătit pentru două ore și am stat trei ore jumate. Iar anul următor am cântat 5 sau 6 ore, iar restul e istorie. Am vrut să o fac, pentru că am simțit că sunt acasă. În seara aceasta, dacă voi simți că oamenii vor să plece o să închei show-ul, dar nu cred că vor vrea să plece. Pentru mine nu este despre a face cel mai lung show, ci despre a simți conexiunea cu oamenii. Ceea ce îmi doresc din punct de vedere profesional este să pun muzică pentru oameni, va fi muzică veche, muzică nouă”, a spus DJ-ul. „Show-ul de vineri noapte este ca o finală de Champions League pentru mine. Este o onoare pentru mine că m-au lăsat să vin la UNTOLD cu acest show special”, a continuat el.

Armin van Buuren s-a pregătit pentru cel puțin 8 ore de spectacol în noaptea de vineri spre sâmbătă. „Armin, ce vei face dacă trebuie să te duci la toaletă în acest timp?”, l-a întrebat cineva în timpul conferinței de presă. 

„Am discutat cu doctorul meu. Cred că e adrenalina care nu mă face să simt nevoia de a merge la toaletă. Cel mai lung show al meu a durat 12 ore și 29 de minute și nu am fost deloc la baie în timpul lui. Copii, nu faceți asta acasă! E foarte nesănătos. Și vreți să aflați ceva amuzant? Am coborât de pe scenă, toți se uitau la mine în cabină. Amluat o sticlă de apă și am băut-o, iar ei mi-au spus: Nu trebuie să te duci undeva? Am condus spre casă și acolo am mers la toaletă. Nu știu de ce. Cred că mama m-a făcut DJ”, a spus Armin van Buuren.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Merci pentru publicitate! Este de interes national!
    • Like 0
  • Dan check icon
    Stimate domnule Van Buuren, te rugam sa pui muzica pentru tot orasul, toata noaptea, pana maine la pranz chiar. Autoritatile fac pipi cu jet pe cetateni si lasa un afacerist sa isi faca de cap 4 zile in oras, oferindu-i tot suportul. Ce conteaza ca niste fraieri nu se pot odihni, ca la 5 dimineata se da cu artificii si ca muzica se aude de la 6 km distanta? Distractie sa fie, restul ciocu' mic, ca noi suntem la butoane.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult