Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Urlete și jigniri la dezbaterea despre creșterea salariilor aleșilor. George Simion a stins lumina în încăpere

scandal la comisia de munca

Foto: Capturi Digi24

Un scandal a izbucnit marți în Comsia de Muncă din Camera Deputaților, în timpul discuțiilor despre majorarea salariilor aleșilor. Protagoniștii lui au fost liderul AUR, George Simion, și deputatul PSD, Gabriel Zetea, care au urlat unul la altul.

În Comisie se vorbea despre majorarea salariilor primarilor, viceprimarilor și șefilor de consilii locale și județene, ale căror lefuri vor crește cu aproximativ 1.500 de lei brut, dacă legea este promulgată, relatează Digi24. George Simion a intrat și a început să filmeze cu telefonul mobil, acuzând PSD de minciună. Gabriel Zetea s-a ridicat în picioare și s-a îndreptat spre liderul AUR, iar cei doi au țipat unul la celălalt.

La un moment dat, George Simion a stins lumina.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Vladix check icon
    Din pacate tarile cu parlamente nu sint democratii (poporul conduce) adevarate, ci oligarhii (putini conduc). Pentru a fi democratii adevarate ar trebui ca deciziile Parlamentului sa fie supuse aprobarii cetatenilor. "Oboseala" democratiei survine atunci cind exista o mare diferenta intre interesele celor alesi și alegători, astfel oamenii isi pierd increderea in modul de functionare al societatii si prin crapaturile din ce in ce mai largi se vede trupul oligarhiei. Aspectul democratic este un efect colateral in societățile oligarhice în care economia are un aspect puternic concurențial, adică interesele celor ce detin puterea economica în societate sint divergente. Astfel cei cu bani, și implicit cu putere politica în societate, se supraveghează între ei ca nici unul sa nu aibe avantaje nemeritate datorita politicului. Din aceasta cauza tarile în care resursele minerale au o pondere importanta în PIB nu sint democratice (Rusia, Venezuela), pentru ca un grup mic de oameni poate exploata aceste resurse în interes propriu. În tările sarace resursa principala exploatata poate fi chiar bugetul statului, ei avind interese convergente în a beneficia, în interes propriu, de aceasta resursa. E ceea ce se observa în România cind, indiferent ce partid vine la putere, rezultatul e acelasi. Soluția este democratia directa moderna în care fiecare cetățean poate vota, atunci cind dorește, peste capul parlamentarului ce îl reprezinta. Ba chiar îl poate demite dacă majoritatea alegătorilor lui considera ca nu le reprezinta corect interesele. Situația României este situația oricărui structuri puternic centralizate. Statele nordice au rezultate bune pt ca au structuri descentralizate.
    Cei care se gândesc ca democratie e atunci cind alegi pe cineva sa ia decizii pentru tine fără ca acesta sa trebuiască sa te consulte, ori e un bou, ori e un ticălos. E ca atunci cind ai de ales dintre mai multi hoti cine sa te fure. E ca atunci cind ai de construit o casa și alegi șeful de șantier, arhitectul si structuristul, dar aceștia nu au datoria de a se consulta cu tine. În mod sigur casa nu va arata asa cum iti dorești tu, ci cum doresc aceștia, ba mai sigur ca vei ramine și cu banii dați și fără casa. E ciudat ca in afara sferei politice, nicăieri nu vei găsi, în nici o activitate economica sau sportiva, pe cineva ales intr-o funcție de conducere și care are eșec după eșec și sa nu fie dat afara decit după 4 ani. Noi, alegătorii, trebuie sa fim consultați în privința deciziilor și dacă acestea au efecte negative sa ii putem demite oricind, nu sa așteptăm să se îndeplinească sorocul, pentru ca noi plătim, nu ei. În orice companie echipa de conducere vine cu un plan aprobat de actionari. Orice schimbare în acest plan trebuie reaprobat de către acționari și este normal asa pentru ca acționarii plătesc.
    • Like 0
  • Adevarul este ca "alesii neamului" au provocat scandalul. Cum sa vii in situatia actuala: criza economica, alimentara, razboi la granita, criza imensa energetica, dependenta totala fata de samavolnica rusie si sa indraznesti sa te gandesti la vreo majorare salariala, mai ales a unor trantori renumiti, hoti si deturnatori de fonduri? Asta este o sfidare a intregii natiuni. Si totul in timp ce un oligofren precum budai este manevrat in stanga si dreapta de odioasa coalitie psd - pnl. O zi majoreaza pensii si salarii, cu 100 de lei, intr-o alta zi nu mai majoreaza nimic. Si asta de luni bune E clar ca balbaiala asta mimata inseamna ca nu au cum majora ceva, dar se trezesc niste cretini inconstienti sa najoreze exact celor mai mari borfasi si putori nationale:parlamentari, primari si alte lifte puturoase nesatule din administratie.Cum mama dracului numai bugetarii cei mai hoti si chiulai isi permit asemenea sfidare la adresa natiei? Noi tremuram de frig in case, de frica facturilor abuziv intocmite de niste indivizi care nu produc nimic, nu au nicio logistica, salariati ci doar plimba, pe hartii, energie de la unul la altul umflandu-i pretul. Nu stiu daca pot avea incredere in simion si sleahta lui dar comportamentul astora este singurul de aplicat in reletiile cu toate autoritatile statului. A ajuns pumnul singura "limba". Si da, o imensa vina o poarta ue aceasta adunatura de degenerati care nu a fost capabila sa gestioneze nicio criza. A facut tot mai rau.
    • Like 2


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult