Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

USR depune marți în Parlament un proiect de lege privind desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților

Adina Florea

Foto: Inquam Photos

Deputatul Stelian Ion a anunțat la RFI că USR va depune marți în Parlament un proiect de lege care prevede desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților.

Potrivit deputatului USR, în trecut a mai existat un proiect asemănător, care a picat în Parlament, însă actuala propunere de act normativ are o altă formă. „Este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu”, a declarat Stelian Ion, care a adăugat că și în rândul parlamentarilor PSD sunt opinii diferite în șegătură cu această secție.

„Cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată. E o chestiune doar de timp”, crede Stelian Ion.

Secția specială de anchetare a magistraților este criticată atât de profesioniștii români din domeniul justiției, cât și de Comisia de la Veneția, fiind considerată un instrument prin care partidul de guvernământ încearcă să pună justiția sub control politic.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ionel check icon
    O sectie speciala care se ocupa de magistrati este mult mai obiectiva decat una care pana acum functiona in cadrul DNA. De ce ? Simplu, pentru ca dosarele instrumentate de DNA, trimise in instanta si judecate de magistrati care nu pot face obiectul unei eventuale anchete realizate de acelasi DNA, ar avea mai multa credibilitate. Pentru ca nu poti sa si centrezi si sa si dai cu capul cum se spune in jargonul fotbalistic. Asa ca initiativa acestui domn pune multe semne de intrebare. Sigur, poti pune sub semnul intrebarii obiectivitatea acestei sectii, insa pana acum, numirile au fost facute strict de CSM si nu de factorul politic.
    • Like 1
  • Susțin!
    • Like 1
  • Trebuie sa fii dobitoc sa crezi in impartialitatea si competenta justititiei in Romania! Zeci de exemple zilnic, incepand cu eliberari de pedofili si sfarsind cu enorma fauda a completurilor de 3/5 judecatori! Eu am dat in judecata Senatul pt abuz si un coleg, tot director, a facut acelasi lucru. Completul colegului meu i-a dat castig, completul meu (altul) a respins, totul la Curtea de Apel Bucuresti, dupa 4 ani de proces! Stiti cate interventii personale au facut
    juristii din Senat (fosti procurori, judecatori, securisti) ca sa influenteze completurile? O mltime, s-au mai si laudat cu asta!
    • Like 0
  • Da sunt de acord cu desființarea !
    • Like 0
  • Dorin check icon
    O secție care miroase a nazism +stalinism și pute a Himmler și Beria.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult