Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

USR depune marți în Parlament un proiect de lege privind desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților

Adina Florea

Foto: Inquam Photos

Deputatul Stelian Ion a anunțat la RFI că USR va depune marți în Parlament un proiect de lege care prevede desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților.

Potrivit deputatului USR, în trecut a mai existat un proiect asemănător, care a picat în Parlament, însă actuala propunere de act normativ are o altă formă. „Este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu”, a declarat Stelian Ion, care a adăugat că și în rândul parlamentarilor PSD sunt opinii diferite în șegătură cu această secție.

„Cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată. E o chestiune doar de timp”, crede Stelian Ion.

Secția specială de anchetare a magistraților este criticată atât de profesioniștii români din domeniul justiției, cât și de Comisia de la Veneția, fiind considerată un instrument prin care partidul de guvernământ încearcă să pună justiția sub control politic.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  O sectie speciala care se ocupa de magistrati este mult mai obiectiva decat una care pana acum functiona in cadrul DNA. De ce ? Simplu, pentru ca dosarele instrumentate de DNA, trimise in instanta si judecate de magistrati care nu pot face obiectul unei eventuale anchete realizate de acelasi DNA, ar avea mai multa credibilitate. Pentru ca nu poti sa si centrezi si sa si dai cu capul cum se spune in jargonul fotbalistic. Asa ca initiativa acestui domn pune multe semne de intrebare. Sigur, poti pune sub semnul intrebarii obiectivitatea acestei sectii, insa pana acum, numirile au fost facute strict de CSM si nu de factorul politic.
  • Like 1
 • Susțin!
  • Like 1
 • Trebuie sa fii dobitoc sa crezi in impartialitatea si competenta justititiei in Romania! Zeci de exemple zilnic, incepand cu eliberari de pedofili si sfarsind cu enorma fauda a completurilor de 3/5 judecatori! Eu am dat in judecata Senatul pt abuz si un coleg, tot director, a facut acelasi lucru. Completul colegului meu i-a dat castig, completul meu (altul) a respins, totul la Curtea de Apel Bucuresti, dupa 4 ani de proces! Stiti cate interventii personale au facut
  juristii din Senat (fosti procurori, judecatori, securisti) ca sa influenteze completurile? O mltime, s-au mai si laudat cu asta!
  • Like 0
 • Da sunt de acord cu desființarea !
  • Like 0
 • Dorin check icon
  O secție care miroase a nazism +stalinism și pute a Himmler și Beria.
  • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult