Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

USR depune marți în Parlament un proiect de lege privind desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților

Adina Florea

Foto: Inquam Photos

Deputatul Stelian Ion a anunțat la RFI că USR va depune marți în Parlament un proiect de lege care prevede desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților.

Potrivit deputatului USR, în trecut a mai existat un proiect asemănător, care a picat în Parlament, însă actuala propunere de act normativ are o altă formă. „Este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu”, a declarat Stelian Ion, care a adăugat că și în rândul parlamentarilor PSD sunt opinii diferite în șegătură cu această secție.

„Cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată. E o chestiune doar de timp”, crede Stelian Ion.

Secția specială de anchetare a magistraților este criticată atât de profesioniștii români din domeniul justiției, cât și de Comisia de la Veneția, fiind considerată un instrument prin care partidul de guvernământ încearcă să pună justiția sub control politic.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  O sectie speciala care se ocupa de magistrati este mult mai obiectiva decat una care pana acum functiona in cadrul DNA. De ce ? Simplu, pentru ca dosarele instrumentate de DNA, trimise in instanta si judecate de magistrati care nu pot face obiectul unei eventuale anchete realizate de acelasi DNA, ar avea mai multa credibilitate. Pentru ca nu poti sa si centrezi si sa si dai cu capul cum se spune in jargonul fotbalistic. Asa ca initiativa acestui domn pune multe semne de intrebare. Sigur, poti pune sub semnul intrebarii obiectivitatea acestei sectii, insa pana acum, numirile au fost facute strict de CSM si nu de factorul politic.
  • Like 1
 • Susțin!
  • Like 1
 • Trebuie sa fii dobitoc sa crezi in impartialitatea si competenta justititiei in Romania! Zeci de exemple zilnic, incepand cu eliberari de pedofili si sfarsind cu enorma fauda a completurilor de 3/5 judecatori! Eu am dat in judecata Senatul pt abuz si un coleg, tot director, a facut acelasi lucru. Completul colegului meu i-a dat castig, completul meu (altul) a respins, totul la Curtea de Apel Bucuresti, dupa 4 ani de proces! Stiti cate interventii personale au facut
  juristii din Senat (fosti procurori, judecatori, securisti) ca sa influenteze completurile? O mltime, s-au mai si laudat cu asta!
  • Like 0
 • Da sunt de acord cu desființarea !
  • Like 0
 • Dorin check icon
  O secție care miroase a nazism +stalinism și pute a Himmler și Beria.
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult