Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Vacanță în podgorie și în inima munților Ciucaș

Podgorie

Când toată lumea vine la mare, constănțenii pleacă de la mare. Zis și făcut! Ne-am luat concediu 5 zile și am decis să plecăm la munte, poate, poate ne relaxăm puțin la răcoare. Primul loc aleas a fost resortul de 4 stele Domeniile Panciu din Vrancea pentru că suntem iubitori de vin. Și bine am făcut! N-am crezut că vom regăsi o bucată din Toscana italienilor în România. Și aici mă refer atăt la serviciile oferite căt și la ospitalitatea angajaților, dar și la preț.


Două nopți de cazare la Domeniile Panciu ne-au costat în jur 550 de lei cu mic dejun inclus….. și ce mic dejun. Managerul resortului, Cristina, ne pregătise în camera un frizante, pentru că aniversam doi ani de căsătorie, ceea ce mi se pare super fain și arată că sunt atenți la detalii. Să revenim la mâncare – delicioasă, plating, mâncare de 5 stele, mai pe românește zis “fomfleuri”, la prețuri decente și în plus la mic dejun primești din partea casei un pahar de cidru de mere, frizante sau vin.


La micul dejun poți alege patru variante, iaurt cu musli și căpsuni, ouă poșate, omletă cu trufe și ouă ochiuri cu sos olandez. În zonă nu vă plictisiți, cei de la Panciu au 120 de hectare de viță de vie și 150 de hectare de mere ( dețin și marca Ana are Mere). Puteți închiria biciclete ca să vă plimbati printre rândurile de viță de vie. Pe drum puteți să mâncați vișine, mere și alte fructe pe care le găsiți la tot pasul. Pentru 50 de lei puteți să culegeți zmeură, afine și mure, să mâncați pe săturate și să umpleți o cutiuță “și pentru acasă”. Să ajungem și la degustarea de vin! Am ales cea mai scumpă variantă – 110 lei, 5 feluri de vin, plimbare și explicații în fabrică, vie și cramă. Informații am primit de la un somelier vreme de 3 ore, timp în care am învățat cum să ținem paharul, cum să “mirosim vinul” și la ce să fim atenți când alegem un vin.

Yvette Spânoche

Seara, la cină se face un superb foc de tabără, au și o piscină unde vă puteți relaxa și evident loc de joacă pentru copii. Distanțarea socială este respectată până la cel mai mic detaliu, dezinfectant peste tot, ospătarii poartă mască și mănuși, iar mesele de pe terasă sunt așezate la mare distanță unele de altele. Ca suvenir poți să cumperi vinuri la preț de producător. Ca să vă faceți o idee: ne-am întors cu 12 sticle de vin, cidru și frizante și am plătit 320 de lei.

O vacanță de cinci zile in România, cu mult mai multe plusuri decât minusuri

De la cele patru stele cu plus, am plecat spre Vama Buzăului, spre Gospodaria lui Nea Ion, un loc tradițional, care vrea să semene cu casele de la țara ale bunicilor noștri. În mare parte le-a ieșit, poate unele decorațiuni sunt ușor exagerate, însă aici prețurile, surprinzător, au fost mult mai mari față de Panciu.

O noapte de cazare, fără mic dejun, a fost 280 de lei, iar micul dejun 35 de lei de persoană, cina 65 de lei. Mâncarea a fost delicioasă, iar angajații ospitalieri.

Am dormit în camera cu nuduri, seara am ascultat discuri cu muzică veche și am mâncat slanină cu ceapă și urdă pe săturate.

De aici poți să mergi la Lacul Siriu, Cascada Urlătoarea, iar noi am încercat să vedem și Lacul Vulturilor, 6 ore dus-întors, traseu de offroad, dar ne-a prins ploaia și am fost nevoiți să ne întoarcem, de frică să nu rămânem pe munte.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "primul loc aleas a fost resortul de 4 stele" - valoros arcul, o fi din inox aurit, la 4 stele...
    Avem si noi pe meleagurile astea statiune, complex hotelier, nu e nevoie de romgleza.
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult