Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Cazare în Delta Dunării pentru cei mai pretențioși turiști: luxul naturii, redescoperit de români în 2020

Delta Dunării - Funky Travel

În zona protejată puteți găsi cazare la prețuri acceptabile, dar vă puteți răsfăța și în resorturi de patru și cinci stele. Iar dacă vreți să simțiți cu adevărat experiența autentică din deltă, nu uitați că puteți mânca pește proaspăt gătit de bucătărese lipovence sau pregătit de bucatari iscusiți în restaurante cu pretenții. Iată o radiografie a prețurilor din paradisul verde al României.

Vacanță de lux la Crișan

Delta Dunării ascunde un resort de cinci stele la Crișan, unde bugetul pentru două săptămâni de cazare depășește 2000 de euro. Serviciile sunt premium, susțin cei care dețin complexul, iar turiștii sunt răsfățați cu cele mai bune preparate culinare, piscină interioară și camere în care mobilierul este construit doar din materiale ecologice. Clienții sunt tratați ca atare pentru banii pe care îi plătesc pentru astfel de vacanțe.

Sursa foto: Lebăda Resort & Spa

Pentru cei care doresc intimitate, dar și ca urmare a pandemiei de coronavirus, complexul de cinci stele a construit special mai multe bungalouri. De altfel, pentru relaxare, clienții, care își permit luxul acestui resort din Crișan, sunt răsfățați la spa de specialiști în tainele masajului thailandez și suedez. „Am înțeles de la oaspeții noștri prin feedbackuri că este nevoie de foarte multă intimitate, iar pe perioada pandemiei se necesită această distanțare, din acest motiv am venit cu oferta de bungalouri pentru oaspeți. Un bungalou oferă atăt intimitate, cât și terasă proprie. Dacă își doresc, clienții beneficiază aici și de serviciul room service”, anunță Anamaria Ochetan de la Lebăda Resort.

Cazare în Delta Dunării și plajă la Marea Neagră

La un complex de patru stele, de această dată la Sfântul Gheorghe, locul unde turiștii pot îmbina o vacanță la malul mării, dar și în Delta Dunării, turiștii plătesc în jur de 600 de euro pentru un concediu de șase nopți cu micul dejun inclus. Administratorii complexului recunosc că lunile aprilie și mai au fost compromise, dar rezervările pentru iunie, iulie și august le-au întrecut așteptările.

Sursa foto Green Village Resort

„Complexul nostru le permite turiștilor să păstreze distanța reglementată, le permite să se simtă în siguranță, se pot plimba prin resort fără să trebuiască neapărat să poarte mască, pot să se bucure de libertatea asta după 2 luni de stat închiși în apartamente sau în case. Pot să se bucure de natură, pot să se bucure de mare”, susține Liliana Smira, managerul general al Green Village Resort.

Sursa foto: Green Village Resort

Concediu de șase zile cu 1000 de lei doar pentru cazare

În Delta Dunării puteți alege și pensiuni mai mici sau gospodării autorizate. Aici, un concediu de șase nopți vă costă în medie 1000 de lei la care veți adauga și banii pentru mâncare, în jur de 50 de lei pe zi/ persoană. Avantajul este că veți mânca cel mai proaspăt pește.

Sursa foto:  Marian Sterea

De exemplu, la gospodăria condusă de Laura Efimov, peștele este prins de soțul doamnei și de fiul acesteia, apoi intră pe mâinile lipovencei care pregătește unul dintre cele mai bune storceaguri de la Sfântu Gheorghe. Există preparate și pentru turiștii care preferă o friptură bună. „Facem friptură de pește cu un sos tomat, cu usturoi și cu condimente. Întotdeauna folosim pește proaspăt, niciodată pește vechi”, se laudă doamna Efimov.

În cazul în care nu doriți să vă avântați cu barca spre pensiunile și hotelurile din inima Deltei, aveți la dispoziție și varianta zonelor în care se poate ajunge cu mașina. De exemplu, la Sarichioi, o vacanță de o săptamâna vă costă în jur de 600 de euro, cazare cu demipensiune.

Deși nu există cifre oficiale ale Institutului Național de Statistică, patronatele din Delta Dunării recunosc că mulți turiști români și-au adus aminte că una dintre cele mai frumoase zone din Europa este chiar la ei acasă.

Articol publicat pe Funky Travel.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dacă se permite utilizarea șalupelor cu mulți CP , adio Deltă, adio colț de rai !
  • Like 0
 • Nume check icon
  Abia astept sa ma duc in frumoasa noastra delta si sa fac masaj thailandez si suedez. Este o oferta exceptionala...
  • Like 0
 • check icon
  Delta avea un farmec deosebit exclusiv ca zonă rustică, în momentul când faci resorturi de 4, 5 stele cu hoteluri și semi urbanizezi zona nu mai e deltă e doar o baltă oarecare de ,,recreere,, pt. snobi cu bani gen lacul Mamaia și atât, fără supărare, probabil în câțiva ani vei avea senzația că ești oriunde în Tulcea sau suburbiile Londrei în mijlocul fostei delte sau mai rău în Mamaia .Apropo nu ați plantat în mijloc și niște Mall uri și Carefur-uri sau Selgros......
  • Like 0
 • Servicii de 80 de stele gasesti oriunde. Delta Dunarii nu ar trebui sa fie despre asta, daca mai vrea cineva sa fie un colt de natura salbatica. Aceste complexe de lux rimeaza de cele mai multe ori cu salupe cu sute de cai putere si poluare sub toate formele a naturii. Mai e un pas pana la aplicarea ideii lui Dady de a se face cazinouri pe insule. Paradeală.
  • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult