Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Cazare în Delta Dunării pentru cei mai pretențioși turiști: luxul naturii, redescoperit de români în 2020

Delta Dunării - Funky Travel

În zona protejată puteți găsi cazare la prețuri acceptabile, dar vă puteți răsfăța și în resorturi de patru și cinci stele. Iar dacă vreți să simțiți cu adevărat experiența autentică din deltă, nu uitați că puteți mânca pește proaspăt gătit de bucătărese lipovence sau pregătit de bucatari iscusiți în restaurante cu pretenții. Iată o radiografie a prețurilor din paradisul verde al României.

Vacanță de lux la Crișan

Delta Dunării ascunde un resort de cinci stele la Crișan, unde bugetul pentru două săptămâni de cazare depășește 2000 de euro. Serviciile sunt premium, susțin cei care dețin complexul, iar turiștii sunt răsfățați cu cele mai bune preparate culinare, piscină interioară și camere în care mobilierul este construit doar din materiale ecologice. Clienții sunt tratați ca atare pentru banii pe care îi plătesc pentru astfel de vacanțe.

Sursa foto: Lebăda Resort & Spa

Pentru cei care doresc intimitate, dar și ca urmare a pandemiei de coronavirus, complexul de cinci stele a construit special mai multe bungalouri. De altfel, pentru relaxare, clienții, care își permit luxul acestui resort din Crișan, sunt răsfățați la spa de specialiști în tainele masajului thailandez și suedez. „Am înțeles de la oaspeții noștri prin feedbackuri că este nevoie de foarte multă intimitate, iar pe perioada pandemiei se necesită această distanțare, din acest motiv am venit cu oferta de bungalouri pentru oaspeți. Un bungalou oferă atăt intimitate, cât și terasă proprie. Dacă își doresc, clienții beneficiază aici și de serviciul room service”, anunță Anamaria Ochetan de la Lebăda Resort.

Cazare în Delta Dunării și plajă la Marea Neagră

La un complex de patru stele, de această dată la Sfântul Gheorghe, locul unde turiștii pot îmbina o vacanță la malul mării, dar și în Delta Dunării, turiștii plătesc în jur de 600 de euro pentru un concediu de șase nopți cu micul dejun inclus. Administratorii complexului recunosc că lunile aprilie și mai au fost compromise, dar rezervările pentru iunie, iulie și august le-au întrecut așteptările.

Sursa foto Green Village Resort

„Complexul nostru le permite turiștilor să păstreze distanța reglementată, le permite să se simtă în siguranță, se pot plimba prin resort fără să trebuiască neapărat să poarte mască, pot să se bucure de libertatea asta după 2 luni de stat închiși în apartamente sau în case. Pot să se bucure de natură, pot să se bucure de mare”, susține Liliana Smira, managerul general al Green Village Resort.

Sursa foto: Green Village Resort

Concediu de șase zile cu 1000 de lei doar pentru cazare

În Delta Dunării puteți alege și pensiuni mai mici sau gospodării autorizate. Aici, un concediu de șase nopți vă costă în medie 1000 de lei la care veți adauga și banii pentru mâncare, în jur de 50 de lei pe zi/ persoană. Avantajul este că veți mânca cel mai proaspăt pește.

Sursa foto:  Marian Sterea

De exemplu, la gospodăria condusă de Laura Efimov, peștele este prins de soțul doamnei și de fiul acesteia, apoi intră pe mâinile lipovencei care pregătește unul dintre cele mai bune storceaguri de la Sfântu Gheorghe. Există preparate și pentru turiștii care preferă o friptură bună. „Facem friptură de pește cu un sos tomat, cu usturoi și cu condimente. Întotdeauna folosim pește proaspăt, niciodată pește vechi”, se laudă doamna Efimov.

În cazul în care nu doriți să vă avântați cu barca spre pensiunile și hotelurile din inima Deltei, aveți la dispoziție și varianta zonelor în care se poate ajunge cu mașina. De exemplu, la Sarichioi, o vacanță de o săptamâna vă costă în jur de 600 de euro, cazare cu demipensiune.

Deși nu există cifre oficiale ale Institutului Național de Statistică, patronatele din Delta Dunării recunosc că mulți turiști români și-au adus aminte că una dintre cele mai frumoase zone din Europa este chiar la ei acasă.

Articol publicat pe Funky Travel.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dacă se permite utilizarea șalupelor cu mulți CP , adio Deltă, adio colț de rai !
    • Like 0
  • Nume check icon
    Abia astept sa ma duc in frumoasa noastra delta si sa fac masaj thailandez si suedez. Este o oferta exceptionala...
    • Like 0
  • check icon
    Delta avea un farmec deosebit exclusiv ca zonă rustică, în momentul când faci resorturi de 4, 5 stele cu hoteluri și semi urbanizezi zona nu mai e deltă e doar o baltă oarecare de ,,recreere,, pt. snobi cu bani gen lacul Mamaia și atât, fără supărare, probabil în câțiva ani vei avea senzația că ești oriunde în Tulcea sau suburbiile Londrei în mijlocul fostei delte sau mai rău în Mamaia .Apropo nu ați plantat în mijloc și niște Mall uri și Carefur-uri sau Selgros......
    • Like 0
  • Servicii de 80 de stele gasesti oriunde. Delta Dunarii nu ar trebui sa fie despre asta, daca mai vrea cineva sa fie un colt de natura salbatica. Aceste complexe de lux rimeaza de cele mai multe ori cu salupe cu sute de cai putere si poluare sub toate formele a naturii. Mai e un pas pana la aplicarea ideii lui Dady de a se face cazinouri pe insule. Paradeală.
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult